Hem | Politik | Hur mycket mer klarar Socialdemokraternas väljare?

Hur mycket mer klarar Socialdemokraternas väljare?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Är man inte förberedd är man oförberedd. Denna mening yttrades flitigt av Fredrik Reinfeldt under den gångna valkampanjen när han pekade på att Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet gick till val tillsammans – men ändå inte. Han menade att en röst på de rödgröna är en röst utan substans, man vet inte vad man får för den.



Vad har man då egentligen fått för den? När man tittar på vad Socialdemokraterna, som ändå är det största partiet, gick till val på och vad som har skett är det en dyster läsning.

1.Socialdemokraterna och Miljöpartiet började med att bryta friskoleöverenskommelsen för att tillmötesgå Vänsterpartiet, vars stöd var nödvändigt för att ha regeringsmakten – trots att V inte satt i regeringen.

2. Under tumultet efter valet, när det visade sig att de sakna det regeringsunderlag som krävdes för att få igenom en budget så bröt man mot grundlagen om att gå till Talmannen och kravet att det ska gå tre
månader efter att riksdagen har samlats innan man utlyser nyval, genom att säga att Stefan Löfven skulle utlysa ett extra val så fort den tiden hade gått.

3. Sedan hade man inget extra val.

4. Kort därpå bröt S sina vallöften om Bromma Flygplats för att tillmötesgå Miljöpartiet. ”Jag kommer aldrig att gå med på att stänga flygplatsen”, sade Löfven innan valet.

5. Därefter bröt de löftet om Förbifart Stockholm, ven detta för att tillmötesgå Miljöpartiet. ”Vi har fått garantier för att första spadtaget tas i juni, jag ser inte att det är möjligt att avbryta bygget”, sade finansborgarrådet Karin Wanngård (S) innan valet.

6. Sedan bröt man med sin egen energipolitik och Stefan Löfvens löften om kärnkraften.

7. Sedan bröt man löftena om jobbskatteavdragen. För att kunna klara sina ökade utgiftsbehov trots att man sa att man inte skulle röra dessa innan valet.

8. De bröt även mot pensionsöverenskommelsen, som funnits i över 20 år, genom att bjuda in Miljöpartiet utan de andra partiernas vetskap eller medgivande.

9. De bröt mot principen om att förankra viktiga utrikespolitiska beslut i UD, och med den gemensamma utrikes- och säkerhetspolitiken i EU när de ensidigt, villkors- och kravlöst erkände Palestina, efter krav från Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

10. Sedan bröt man med det avtal som en socialdemokratisk tidigare regering ingått för Sveriges del. Och man bröt mot Arabvärlden liksom man brutit mot Israel. Men värre än så, man bryter principen om att Sverige ska vara tydligt och klart i sin kritik mot förtryck av mänskliga fri- och rättigheter, vare sig det är Saudiarabien eller Kina. Nu är man tyst om Kina precis som man har tystnat inför Saudiarabien.

11. Sedan bröt man mot upprepade och allvarliga löften om att inte ändra budgetpolitikens brett förankrade balansmål. För att kunna öka utgifterna som de alla vill genom att ta bort överskottsmålet och införa ett balansmål istället.

12. All bränsle skattehöjs, efter krav från Miljöpartiet.

13. De bröt även mot upprepade löften om att inte röra RUT vars tak halveras, läxavdraget försvinner, städavdraget begränsas, och ROT vars avdragsgilla del minskas med 20%. Något som Vänsterpartiet velat hela tiden.

14. Det sistnämnda är dessutom extra intressant eftersom sänkningen från 50% till 30% endast kommer att påverka låg- och medelinkomsttagare.

Håkan Sundström



Prenumerera på kommentarer Kommentarer (32 Skickat)

avatar
Leif Sjöborg 03 Apr 2015
Tyvärr så finns det bara 1 enda bra ledar-sosse i livet; nämligen Jan Eliasson, fredsmäklare och vice generalsekreterare vid FN!! Ett proffs, men för bra för Sverige!!
avatar
Leif Sjöborg 03 Apr 2015
Och Gustav Fridolin MP, han tålde ju inte Vattenfalls Tyska brunkål före valet, men det har han nu tvingats äta upp!! För Tyskt brunkål är inte alls lika farligt som före valet!! Ät därför Svenkt MP-valfläsk!!
avatar
Leif Sjöborg 03 Apr 2015
Och så den evigt misslyckade integrationspolitiken! Den förkastas nu även av flyktingarna själva som anser att de lurats till ett Sverige helt utan arbeten och bostäder!! Till ett Sverige med flyktingläger i stället för bostäder och med 6 timmars Svensk-undervisningsarbete i veckan!!
avatar
Leif Sjöborg 05 Apr 2015
DN skriver idag om Fredrik Reinfeldt's helt riktiga varningar före valet om det "Röd-Gröna fiaskot", som nu drabbat Sverige efter valet!!
avatar
Leif Sjöborg 06 Apr 2015
Idag skriver AFTONBLADET: Regeringen i fritt fall. Förtroendet för Stefan Löfvén tokrasar i ny mätning. Katastrof för regeringen!!
avatar
Christian Johansson 07 Apr 2015
Jag har nog aldrig sett så många vallöften brytas på så kort tid.

Man kan också lägga till höjning av barnbidraget som Carin Jämtin så frenetiskt anklagade Alliansen för att inte höjt under sin tid. Detta skulle höjas från 1:a Januari och nej denna fanns inte ens med i regeringens budget.

Löfven talade om att sträcka ut handen över blockgränsen. Dagen efter valet sa han att han inte regerar över blockgränsen.
Hade ni glömt det? här är artikeln.
http://www.expressen.se/nyheter/val2014/lofven-vi-regerar-inte-over-blockgranserna/

Då han valde att inte bilda en blocköverskridande regering får han faktiskt skylla sig själv att han inte fick igenom budgeten.
Vill man ha igenom en budget bör man bilda en majoritetsregering och då måste man erbjuda ministerposter , så är det!!

Förra mandatperioden fick Moderata kulturministern lämna kvickt för att inte betalt TV-licensen.
Vi kan inte ha en kulturminister som inte betalt TV-licensen sa kritiker från (S).

Men det går bra med en miljöminister som smiter från dieselskatt och målar båten med miljöfarlig färg.
Det går bra med en landsbygdsminister som bygger svart.

Gustav Fridolin kan nu titulera sig "kolbaron", det är så enkelt i opposition att vifta med en kolbit i riksdagen och kritisera dem som vill sälja av vattenfalls kolkraftsdel.
Nu sitter han där och själv kan tänka sig sälja + att ha startat upp ny kolkraft. Heja Fridolin!!!

Tyvärr har Borgerliga partier helt missat sin chans. Vid regeringskrisen i December varför skapade man sig inte inflytande?
Om t.ex Moderaterna hade sagt till Löfven att från och med nu så vill vi vara med och diskutera budgeten , då hade Löfven inte kunnat backa.
Ännu hellre hade jag velat haft en ny regeringsbildning.

Istället lägger man sig helt platt, i nån decemberöverenskommelse. Patetiskt. Hur kan vi ha politiker som inte kommer rösta på sina egen ekonomiska politik? Och framförallt hur ska man motivera medborgarna att rösta?
avatar
Leif Sjöborg 09 Apr 2015
Och nu lämnar råttorna det sjunkande skeppet. Finansinspektionens kloke chef Martin Andersson avgår omedelbums och blir konsult!!
avatar
Leif Sjöborg 10 Apr 2015
Och plötsligt anser Löfv'en & Co att NATO är mycket farligare än Tyskt Vattenfalls-Brunkål!! Politikerförraktet har aldrig varit större i Sverige!! NYVAL!!
avatar
Leif Sjöborg 10 Apr 2015
Och i USA används den Svenska Finans- och Penningpolitiken som ett varnande exempel på brister i ekonomisk kunskap!!
avatar
Leif Sjöborg 10 Apr 2015
Det Tyska Brunkålet är enligt Löfv'en & Co så miljöfarligt att det måste säljas vidare till andra så att miljöproblemet försvinner !!?? IQ=0 !!
avatar
Christian Johansson 16 Apr 2015
Det var precis detta som Fridolin talade om när han viftade men en kolbit i riksdagen.
Nu sitter han själv i en regering som vill sälja av för att lösa miljöproblemet, varför viftas det inte med kolbitar nu herr Fridolin??
avatar
Leif Sjöborg 14 Apr 2015
Enl. DAGENS INDUSTRI " är Stefan Löfvén förbrukad!! Och det blir svårt att reparera det han skadat om det ens går"!!
avatar
Leif Sjöborg 15 Apr 2015
Och Regeringens vår-budget sågas tom av hälften av alla socialdemokrater! Så 85% av Sveriges folk och väljare är oerhört besvikna på skattehöjningar!! NYVAL!!!
avatar
Leif Sjöborg 16 Apr 2015
Och så Gustav Fridolin MP? som före valet ansåg att Bromma-flyget var jätte-miljöfarligt, men efter valet helst åkt från Bromma!! IQ=0= nyval!!
avatar
Leif Sjöborg 16 Apr 2015
Gustav Fridolin MP? är ett ytterligare exempel på en "falsk idealist" som med sitt Bromma-flyg-strul nu mist sitt förtroende hos väljarna/Svenska folket!!
avatar
Leif Sjöborg 17 Apr 2015
AFTONBLADET SKRIVER ATT FRIDOLIN SAKNAR "MILJÖVETT"!! OCH ATT HAN HAR BLIVIT ETT "SKÄMT" PÅ "TWITTER"!!
avatar
Leif Sjöborg 17 Apr 2015
NYTT SKATTEFÖRSKINGRINGS-REKORD ENL AFTONBLADET! MINISTER ÅSA REGNÉR S, TOG REGERINGSPLANET TOR THAILAND FÖR 242.100KR!!
avatar
Leif Sjöborg 17 Apr 2015
AFTONBLADET FORTSÄTTER MED SIN RAPPORTERING OM REGERINGENS ANSVARSLÖSA RESANDE; LÄSVÄRT FÖR ALLA POLITIKER OCH VÄLJARE!!
avatar
Leif Sjöborg 18 Apr 2015
Regeringens nya flyglinje mellan Arlanda och Bromma heter FRIDOLINJEN!! Skämt MP-valfläsk luktar mycket illa!!
avatar
Leif Sjöborg 22 Apr 2015
Om Sveriges försvar behöver 20 mdr mer under en 5 års period för att kunna sköta sina nuv. uppgifter, men får bara hälften så kan inte Sverige försvaras!! NYVAL!!
avatar
Leif Sjöborg 22 Apr 2015
Löfvéns senaste kontroversiella förslag att Sverige ska dela ut flytvästar till simmande flyktingar i Medelhavet verkar inte alls få gehör i EU!!
avatar
Leif Sjöborg 23 Apr 2015
Regeringen Löfvén verkar fortfarande inte fatta att Sverige har en Riksdag = 100% Sverige!! Och att Regeringen sjunkit till 25% förtroende!! NYVAL!!
avatar
Leif Sjöborg 23 Apr 2015
I UPPDRAG GRANSKNING onsd. 22/4 beskrivs Svenska politikers tafatthet när det gäller hanteringen av terrornätverket IS. ÄR politikerna livrädda för ISLAM, ELLER ??!!
avatar
Leif Sjöborg 23 Apr 2015
Idag tappar Socialdemokraterna 3,9% enl NOVUS och har nu 27,1 % av väljarna. I tal blir tappet 3,9% = 75.375 st väljare!!. OJOJOJ!!
avatar
Leif Sjöborg 25 Apr 2015
Socialdemokraterna har förlorat sammanlagt 243.692 st väljare sedan valet 19 sept 2014!! Tänkvärt för alla kloka politiker!!
avatar
Leif Sjöborg 02 Maj 2015
Tänk att Löfvén förlorar 1000 väljare per ord då han öppnar munnen!! Sveriges sämsta statsminister någonsin har nu bottennotering och det lär fortsätta!! NYVAL!!
avatar
Leif Sjöborg 09 Maj 2015
K-G Bergström, Expressen beskriver Regeringen Löfvéns misslyckanden av bl a: ROTavdrag, bensinskatt, Saudiavtalet samt på skrämmande oerfarenhet!!
avatar
Leif Sjöborg 10 Maj 2015
DEN DIKTATORISKA DECEMBERÖVERENSKOMMELSEN (DÖ) är ett grovt svek mot Sveriges Riksdags grunder och leder tyvärr snart till att Sverigedemokraterna blir näst största parti!! Och enda oppositionsparti!!
avatar
Leif Sjöborg 12 Maj 2015
Och Expressen skriver om att nu måste Sverige räddas från den vise statsministern Åsa Romson!! Hon är tyvärr ännu ett oskolat lik i lasten för regeringen Löfvén. NO VIS3b152dea!!
avatar
Christian Johansson 12 Maj 2015
Ang Romson... jag ska inte kommentera uttalet , det har redan gjorts...

Men lustigt det där med att alla börjar prata om "säkra flyktvägen" Medelhavet är dödens hav. men INGEN nämner de som dör/dött i Syrien och Irak.

Ni värnar om flyktingarna säger Ni politikerna men vem gör något för dem som INTE lyckats fly, de som inte har råd att betala MÄNNISKOSMUGGLARNA?

Det var mycket demonstrationer mot Bush:s krig mot Irak 2003.
Var är alla demonstrationer mot ISIS och mot Assadregimen i Syrien nu?
avatar
Håkan Sundström 13 Maj 2015
Mycket bra inlägg av Leif Sjöborg och Christian Johansson, allt är sagt att ytterligare kommentarer är onödiga och hoppas att nyval ska komma snart.
avatar
Christian Johansson 26 Maj 2015
Minns ni detta, den andra sjuklöneveckan....

http://www.driva-eget.se/nyheter/allmant/mikael-damberg-s-staten-ska-ta-over-ansvaret-for-andra-sjukloneveckan

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5245564

Men nu låter det så här....

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sjukskrivningar-kan-bli-dyrare-for-foretagen


Nu får det va nog... (S):s storhetstid på riksnivå måste vara över.

De har vart största parti i valen sedan andra världskriget oavsett vilket block som blivit störst. De har också nästan alltid varit störst i opinionen.

Denna mandatperiod måste bli det som ändrar allting.
totalt: 30 | visar: 1 - 30

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV






Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2759