Hem | Politik | Trots intensiv trafik – ingen cykelled

Trots intensiv trafik – ingen cykelled

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

På Slottsskogsleden i Häggeby/Skokloster är det intensiv trafik morgon och kväll men även dagtid är det en mycket trafikerad väg. I de centrala delarna av Slottsskogen, Idealbyn och fram till norra infarten till Söderskogen byggdes en gång- och cykelväg för ett antal år sedan. Sedan dess har området vuxit, fler fordon trafikerar vägen och behovet av gång- och cykelväg fram till Gamla Skoklostervägen i Häggeby har vuxit.

Mycket trafik på Slottsskogsvägen Mycket trafik på Slottsskogsvägen


Med anledningen av det lämnade en medborgare in ett medborgarförslag till Kommunstyrelsen i Håbo kommun. Förslaget var att bygga vidare på den befintliga gång- och cykelvägen fram till Måttan för att där kunna ansluta till befintlig väg och gång- och cykelväg. Från kommunstyrelsens protokoll den 2015-04-13: ”För att kunna genomföra förslaget krävs en utredning om markägarförhållandena och en eventuell markinlösen innan en byggnation kan genomföras. En sådan utredning ligger inte inom gatu- och parkenhetens ansvarsområde men frågan skulle kunna hanteras i samband med revidering av kommunens översiktsplan.” Tekniska utskottets förslag till beslut var att avslå medborgarförslaget vilket också gjordes på Kommunfullmäktiges möte den 2015-05-04.

Ofta som medborgarförslag avslås
Detta visar hur svårt det kan vara för medborgarna i kommunen att påverka. Trots den intensiva trafiken på vägsträckningen som nämnts blir det alltså ingen förlängning av gång- och cykelbanan på den nämnda vägsträckningen. För någon månad sedan grävdes det för kabel vid sidan av vägen just denna vägsträckning. Har man i kommunen varit förutseende hade en gång- och cykelväg kanske ha anlagts i samband med grävningen. Så var dock inte fallet och i fortsättningsvis är det med livet som insats som man ger sig ut på den nämnda vägsträckan om man går eller cyklar.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (3 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 24 Maj 2015
Åh nej, Skipark 360 ska det vara. En cykelled får inga braskande rubriker. Det är för nyttigt och bra med en cykelled.
avatar
Tommy Hildorsson 24 Maj 2015
Det är nog så Krister. Inte förrän det händer en olycka förstår man att något är fel. Samma sak är det med den malplacerade turistinformationstavlan mellan Skoklostervägen och Finstaholmsvägen. När olyckan hänt reagerar man. Frågan är bara varför man inte kan lyssna till folk som är ute i det verkliga livet där det händer.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Kenneth 26 Maj 2015
Man undrar om Eon kommer åtgärda dom beläggningskador man orsakade vid grävningen. Dessa gör det än svårare att cykla sträckan.
totalt: 3 | visar: 1 - 3

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2761