Hem | Politik | På vems villkor?

På vems villkor?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Du som trodde att våra lokalpolitiker inte läser HåboPortalen ska tänka om. Sedan varför de inte svarar på era, medborgarnas, frågor har de olika svar på. I dagens EnköpingsPosten ger styrelsen i Håbo Arbetarekommun sin syn på saken.

EP idag, 7 september 2015 EP idag, 7 september 2015


HåboPortalen är partipolitiskt och kommunadministrativt obunden och har inga anställda skribenter, här är det främst dina och andras (medborgare i Håbo) insändare och kommentarer som står för innehållet. Gräsrotsjournalistik när den är som bäst med målet att granska våra makthavare/ beslutfattare, politiker som tjänstemän i kommunhuset! Inom demokratins, yttrandefrihetens och lagens ramar.

Även politiskt aktiva, och för dem styrande obekväma, medborgare i Håbo, ibland benämnda som nättroll (av ledande socialdemokrat), rättshaverister och energitjuvar (av f.d. kommundirektör) ska kunna säga sitt, utan att spaltlängden begränsas av tekniska, politiska eller annonspolitiska skäl.
Och där är HåboPortalen fortfarande, sedan 2003. Som ensam media i Håbo i dessa avseenden.

I sak anser jag inte att inlägget i dagens EP ska bemötas. Att skjuta på budbäraren är ett beprövat knep för att slippa diskutera budskap och med målet att förvilla, bringa på villospår, vilseleda.
Men jag undrar om inte styrelsen som gick en aning vilse själv i sin iver, därför vill jag citera en mening ur deras insändare:

"Däremot - och det vill vi här göra tydligt för alla - tar vi bestämt avstånd från en politisk debatt på HåboPortalens villkor." Slut på citat. (Understrykning av mig)

Ingen kan förneka att styrelsen läser HåboPortalen. Annars hade de inte kunnat skriva insändaren, så det är fakta.
Då vill jag att du, kära läsare, klickar på följande länk från 10 juli 2015: Den stora tråden om HåboPortalen som forum och läser följade där, skrivet av mig:

... "Huruvida är det våra politiker som inte tål kritik eller våra medborgare som är frispråkigare än genomsnittet tål att diskuteras här och nu, men allt för ofta skylls den rådande situationen på mig eller forumreglerna (eller på dess avsaknad).

Därför beslutade jag att ägna detta inlägg åt att samla in synpunkter på ett ställe på hur sidan för så många som möjligt och på bästa möjliga sätt kan fungera som den levande medborgardialogen i Håbo kommun mellan medboragare, politiker och tjänstemän, främst med tanke på ramerna kring dialogen och inte på innehåll.

Så alla som vill ha ett levande och givande forum i Håbo har nu möjlighet att säga sitt: medborgare, politiker eller tjänstemän.
Ordet är fritt, säg ditt eller fortsätt att tiga." ...


Jag har inte hittat ett enda förslag från Håbo Arbetarekommun där på hur villkoren på politisk debatt på HåboPortalen ska se ut. Det är fakta med.

Så sammanfattningsvis, vad tar Socialdemokraterna i Håbo avstånd från? Villkor, som de hade goda chanser att påverka!

Tack för, det fria, ordet.

Attila Gal
HåboPortalen

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Dagens EP (7 sept 2015)

Prenumerera på kommentarer Kommentarer (67 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 07 Sep 2015
En eloge till Attila Gal som inte låter sig påverkas av försök att kväsa yttrandefriheten. Jag står för vad jag skrivit här på Portalen. Om politikerna här i kommunen var lite mer utåtriktade så kanske vi slapp pajkastning som betyder debatt och dylikt där deltagarna angriper varandra snarare än varandras åsikter.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 15 Sep 2015
"Sinnesrubbad," varför inte lägga det till de övriga pejorativen? Rättshaverist, energitjuvar, nättroll, ondsint smutskastare är kanske för milt? "Riket styrs av skojare som klipper band och håller varandra om ryggen," skrev Strindberg i Nya riket 1882. Högertidningen Figaro svarade att August Strindberg var sinnesrubbad.
avatar
Owe Fröjd 15 Sep 2015
Ja, det kan nog stämma att Strindberg var lite sinnesrubbad, jag vill dock inte kalla de personer som här på portalen kallat mig för skojare, bandklippare etc. för sinnesrubbade. (detta är bara ett förtydligande då mina inlägg brukar tolkas på felaktiga sätt av vissa personer)

Saxade detta klipp från en artikel i SvD om Strindberg:

"Hur ska man uppfatta hans omskrivna förföljelsemani, hans schizoida läggning, hans psykoser, hans av patologisk sadism drivna självhävdelsebegär, hans prekära oidipala modersbindning och livslånga hat mot allt som luktade Fader och Auktoritet?"
avatar
Krister Karlsson 15 Sep 2015
Fröjd (Båp) missar poängen; ett samhälle utan satir mår inte bra. Det var min poäng. Det är synd om människorna, låter Strindberg Indras dotter säga i ett Drömspel från 1902. Det är synd om en del politiker som glömmer bort uttalanden på Portalen som lyder: en del skulle ha "alkolås på sina datorer." (Från sep. 2013.) Dostojevskijs roman Brott och straff innehåller 3 megabytes text. (Källa: Google) Fröjds inlägg här på Portalen är nog uppe i 4 megabytes vid det här laget. Mycket av det är tyvärr av typen som citeras ovan. Rena smädelser. Och ändå är Fröjd full av medömkan med sig själv. Det är synd om människorna. Och jag som sagt att jag inte skulle bemöta Fröjds inlägg mer! Ja, vad gör man.
avatar
Krister Karlsson 12 Sep 2015
Jag tycker red. Attila Gal själv är bra på analyser som t ex i denna tråd om Kränkande påhopp. Även i Den stora tråden om Håboportalen. Det är för-och nackdelar med att gå ut med vilken politisk åskådning man har. En politiker måste självfallet tala om var vederbörande står om det ska bli någon politik alls. Annars brukar det väl framgå av ens argument om man står till höger eller vänster. Vi har de politiska partier vi har och ibland kanske man inte alls har samma uppfattning som det stora partiet har utan önskan om något annat. Därför behöver man inte bilda ett nytt parti eftersom det kostar pengar. Och vem vill bidra till det? Kanske man ska tänka igenom noga först.
avatar
Krister Karlsson 10 Sep 2015
"En politiker - Bålstapartiets Owe Fröjd - har tålmodigt försökt bemöta inläggen, men har återkommande konstaterat att hans svar förlöjligats eller misstolkas". Citat ur artikeln från Styrelsen Håbo Arbetarekommun i Enköpings-Posten den 7/9. En av de större eufemismer jag läst.
Hälsningar från en skattebetalare och medborgare som om han hade ekonomiska resurser skulle flytta till en annan kommun.
avatar
Krister Karlsson 10 Sep 2015
Jag undanber mig fler kommentarer från Bålstapartiet. Bålstapartiet håller på i ca 3 dagar med en s.k. tråd utan att någon människa blir klokare för det. Livet är för kort. Ha det bra. Ta inte upp mer av min tid! Krister Karlsson
avatar
Krister Karlsson 07 Sep 2015
Att bli kallad ondsint av Håbo Arbetarekommun kommer jag aldrig att glömma. Tack Agneta Hägglund.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 09 Sep 2015
Första raden i "insändaren" från Styrelsen Håbo Arbetarekommun är ett påhopp. Grovt påhopp. Jag betecknas som "ondsint smutskastare". Är det hets mot folkgrupp? Varför skriver man inte zigenarjävel. Vad vet Hägglund (s?) om min bakgrund. Jag har inte som Arbetarekommunen en kader av jurister och sekreterare som kan kolla vad som är förtal eller hets mot vissa personer i samhället som betalar skatt och lön till A. Hägglund (s?). Citattecken inom insändaren betyder att det är en kränkande drapa från början till slut. Jag får be om ursäkt för att jag inte har råd med Enköpings- Posten. Alla morgontidningar är nu endast för medelklassen med två inkomster eller överklassen. Att hålla en tidning är nu inte längre en demokratisk rättighet.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 09 Sep 2015
Krister, jag har inte heller Enköpingsposten och har inte läst artiklen, nämns du vid namn eller kände du bara att du passade in på deras beskrivning?, och oavsett om man tjänar 0 kronor eller är mjljonär är man skyldig att känna till vad lagen säger
avatar
Krister Karlsson 09 Sep 2015
Du har inte läst artikeln skriver du här. Gör det då! Förlåt, det kanske var ett påhopp. Ni är så känsliga ni "politiker". Man måste vara försiktig som Fp säger. Vi tassar som katten kring het gröt så ingen blir störd. Ajöken.
avatar
Owe Fröjd 09 Sep 2015
Som sagt, jag har inte EP och kan inte läsa den, precis som du, dessutom så tycker att den är för dyr
avatar
Krister Karlsson 09 Sep 2015
Du diskuterar en artikel du inte läst! Är dina inlägg av allmänt intresse överhuvudtaget? Det är mest trams. Jag läser E-P på vårt utmärkta bibliotek ibland. Annars anser jag att de allra flesta fritidspolitiker och även f.d. kommunalråd lider av divalater. Nu har jag fått nog av ondsinta politiker för idag.
avatar
Krister Karlsson 09 Sep 2015
Jag citeras i "insändaren" från Håbo Arbetarekommun: " Agneta Hägglunds uppdrag är att mingla med de besuttna..." osv. Det har jag skrivit. Alltså är jag ondsint smutskastare. En vokabulär som hör hemma hos frikyrkan i Knutby kanske, vad vet jag. Så mycket var socialdemokraternas ideologi värd. Ingenting som jag ser det. Kritiken kom från oväntat håll. Och då har den här arbetarrörelsen som överskrift Kränkande påhopp. Tala om att kasta sten i glashus. Du som partiledare för Bålstapartiet har ett sätt att omyndigförklara vuxna tänkande människor, därför blir det outhärdligt i längden. Som politiker ska man kunna retorik både skriftligt och muntligt. En taxichaufför måste hitta en adress även utan GPS och en politiker måste kunna uttrycka sig på ett bra sätt. Då kan taxikillen/tjejen sitt jobb och samma med politikern. Detta ska man kunna. Annars har man inte i jobbet att göra. För övrigt; undrar om annonsörerna Ica och allt vad det är orkar med dina inlägg i längden. Att hota med att inte annonsera här på Portalen är barnsligt och omoget. Det funkar inte så helt enkelt. Sätt nu tummen ner. Varsågod, det rör mig inte i ryggen.
avatar
Owe Fröjd 09 Sep 2015
Av att uppdrag som Håkan Sundström räknat upp finns inte "Agneta Hägglunds uppdrag är att mingla med de besuttna" med någonstans, detta uppdrag finns inte heller nämnt i något av kommunens reglemente som en arbetsuppgifft.
Så "ondsint smutskastare", ja det kan man kanske påstå?
avatar
Krister Karlsson 09 Sep 2015
Drapa här i betydelsen döda, förgöra.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 08 Sep 2015
Jag har inte råd att prenumerera på Enköpings-Posten eller någon annan morgontidning. Tänk på det Agneta Hägglund. Jag är bara en ondskefull person som betalar skatt så du kan få din lön och en god pension.
avatar
Krister Karlsson 08 Sep 2015
Ni kommunalpolitiker bör ta konsekvenserna också av ert tigande. Vem vill gå och rösta till slut? Insändaren ovan hänvisar till e-post som dialog med kommunen. Jag har mejlat i ett ärende till kommunen och efter 6 veckor ännu inte fått svar trots påminnelse! Meningslöst alltså att mejla till kommunen. Den enda som har en åsikt om politik tycks vara SDs partiledare i Håbo. De andra tiger som muren. Var det därför de blev politiker? Vad blev det av löftena om äldrevårdcentral? Kan man handla i Gallerian utan att få en rånaryxa i skallen? Uppriktigt sagt förstår jag inte vad vi ska ha dessa kommunala politiker till. Hur Agneta Hägglund har det dåliga omdömet att kritisera de medborgare som bidrar med skattepengar, surt förvärvade, till hennes lön som oppositionsråd är obegripligt. Påhopp har blivit ett mantra för dessa kommunalpolitiker. Nu drar man till med ondsinta och smutskastning till de övriga nedsättande beskrivningarna rättshaverister och energitjuvar och nättroll. Man skickar fram en fritidspolitiker från en obetydligt parti att svara ohövligt på medborgarnas inlägg på Portalen. Som sagt, vem vill gå och rösta? Inte jag i alla fall och inte på socialdemokraterna. Det kommer jag aldrig mer att göra!
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 11 Sep 2015
Hur gick det då med mitt mejl till kommunen? Efter 7 veckor och till sist ett mejl till Carina Lund (m) fick jag svar. "Vi svarar inte på frågor som inkommer via Håboportalen, det är inte kommunens ansvar." Undertecknat Susanne Nyström Administratör /nämnd-sekreterare. Och varför svarar hon så? Jo, jag hade skrivit att om jag inte får svar på mitt ärende, så kommer jag att skriva om det på Håboportalen. Här vill jag påminna om vad som skrevs av Styrelsen Håbo Arbetarekommun: " Vi socialdemokrater uppmuntrar dialog på alla tänkbara sätt, och det sker dagligen via personliga möten, telefonsamtal, e-post etcetera." Slut citat. Tyvärr är det så att livet är kort och jag kan inte vänta i 7 veckor på svar från ett mejl. Dessutom diskriminerar kommunen personer som skriver på HåboPortalen. Vi har ingen yttrandefrihet i kommunen. Politikerna kommer med hot om att inte annonsera i vissa tidningar/webbtidningar. Lever jag i gamla DDR? Snälla Owe Fröjd, avstå från att svara! Jag har inte tid med dig.
avatar
Attila Gal 12 Sep 2015
Krister,

Ett tips är att använda kommunens Facebook-sida:
www.facebook.com/habokommun

Där står det klart och tydligt vad du har skrivit och när, hur snabbt de har svarat och vad, men även allmänheten ser det direkt, så kommunen har en annan slags press på sig att svara skyndsamt.

Vet, att du är inte en fan av Facebook,,, men kan vara värt det. Sedan, i motsats till kommunen,m så publiceras här gärna deras svar till dig :)
avatar
Krister Karlsson 12 Sep 2015
Ingen har frågat mig om de får lägga ut min fråga till kommunen på Facebook? Helt otroligt att få veta det genom Håboportalen. Nu blir det en slags debatt om huruvida mitt mejl till kommunen har kommit fram istället för att jag skulle fått svar för 7 veckor sedan. Helt absurt. Jag blir tvungen i fortsättningen att skicka rekommenderat brev som kommunen får gå till Posten för att hämta ut.
avatar
Attila Gal 12 Sep 2015
Sakta i backarna Krister, min text var kanske tvetydlig. Den du skrev i mejl tidigare till dem lägger kommunen inte ut på Facebook såklart! Däremot frågan du i framtiden eventuellt skriver på Facebook kommer att stå där, med datum. Det var det jag menade.
avatar
Krister Karlsson 12 Sep 2015
Tur att vi inte vet alltför mycket om framtiden då. Facebook kanske inte finns i framtiden.
avatar
Krister Karlsson 13 Sep 2015
"Den som inte intresserar sig för politik riskerar att bli styrd av idioter." Aristofanes 392 f.Kr.
Långt före Facebook ansåg han detta. Idag skulle han väl vara nättroll och ondsint smutskastare?
Eller var Aristofanes bara rättshaverist?
avatar
Owe Fröjd 14 Sep 2015
Vet inte om han också var rättshaverist, men att Aristofanes var aristokrat och komediförfattare är väl känt, vet inte vilken komedi som du hämtat detta citatet från
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 14 Sep 2015
Han spred helt enkelt många goda citat omkring sig och det jag citerar är ett av hans mest kända. Aristofanes var politiker och fredsvän. Ett samhälle utan satir mår inte bra. Men han skrev som du säger många komedier. Komedi på den tiden betydde bara att det slutade lyckligt. Däremellan kunde det vara en hel del satir. Inte illa att bli citerad för något man sagt 392 f.Kr., och som håller än idag. Vi kanske ska stänga kulturakuten för idag.
avatar
Krister Karlsson 12 Sep 2015
Tack för tipset. Kommunen måste respektera att alla har inte Facebook eller ens dator. Kutym är att brev besvaras inom 8 dagar. Mejl inom 24 timmar. Ang. Facebook känner jag mig tillräckligt övervakad ändå. Men man ska aldrig säga aldrig.
avatar
Håkan Sundström 07 Sep 2015
När jag läste EP i dag och möttes av en insändare från en panikslagen styrelse i Håbo arbetarkommun. Jag hade inte tänkt att bemöta kritiken förrän jag såg mitt namn fanns med där sossarna påstår att jag insinuerar att Agneta Hägglunds 17 uppdrag handlar om makt eller girighet. Artikeln ifrågasätter om en människa kan ha 17 uppdrag utöver det heltidsuppdrag hon har som oppositionsråd och samtidigt gör ett optimalt arbete i alla dessa uppdrag. Dygnet har trots allt bara 24 timmar att tillgå. Därför ställde jag frågan om det är makten eller pengarna som driver personer med så många uppdrag. Den uppdragsbeskrivning som nyligen beslutats ger inga svar på frågan, utan förvirrar bara begreppen på de uppdrag politikerna har i nämnder och styrelser.

Vad jag inte kan förstå är att socialdemokraterna inte kan svara på artikeln utan anlitar Owe Fröjd att besvara artikeln utan att han förstått innehållet i artikeln. Hade Agneta besvarat artikeln och svarat på frågan hade det inte blivit den pajkastning som uppstått. Vad har ni socialdemokrater att dölja när ni inte svarar på medborgarnas frågor? Har ni blivit vilsna efter att Pyri Neimi avgått som ordförande i arbetarkommunen Håbo?
avatar
Christian Johansson 08 Sep 2015
När Per Kjellander kallade folk för energitjuvar och rättshaverister så sa Agneta Hägglund att "Ni som känner er utpekade bör anmäla detta och låta rättsväsendet avgöra".

Hade Ni glömt det ..
det finns här
http://www.haboportalen.se/politik/4752-en-kommundirektors-tankar.html
Se Agnetas kommentar.

Varför gör (S) i Håbo inte samma sak.
Jag kan säga att alla politiker i Håbo läser portalen.
(S) var ju aktiva skribenter ända fram till valet 2014.

Och snälla Socialdemokrater. Varför kallar Ni er för Håbo Arbetarekommun?

Med vänlig hälsning

Christian
avatar
Owe Fröjd 08 Sep 2015
Attila
I den länken som du hänvisar till har du bara lagt ut en del av texten, du glömde lite det viktigaste, citat:
"och alla inlägg/meningar som har inte med ämnet att göra tas bort eller ändras."

I ett nu aktuellt ämnet, det som handade om: Barockfestens dans & vett och etikett på slottet så tar det bara några timmar innan att Håkan sundström kastar in sig i debatten och gör ett personligt påhopp på mig som person, ett inlägg som inte på något sätt handlar om den inbjudan till Skoklosters evenemang som avses i ämnet, citat från Håkan Sundström:

så länge vi har Owe Fröjd i politiken kommer debatten att sakna vett och etikett.
Han förstår inte att dra sig tillbaka så att kommunen kan utvecklas i rätt riktning.


Jag har blivet utsatt för personliga påhopp och nättrakasserier under flera år på denna portal och det yttersta ansvaret för detta har du Attila, även om Håboportalen inte har anmält någon ansvarig utgivare så har du personligen, enligt min bedömmning, hela det juridiska ansvaret för vad som publiceras, detta på grund av att det är du personligen som godkänner allt som publiceras.

Efter varje inskickat inlägg kommer följade text upp, citat:

Ditt inlägg har blivit sparats och kommer bli synligt efter att moderatorn har godkänt det"
Sedan godkänner du och publicerar det på eget ansvar!!

Du ensam har ansvaret, (ev. med hjälp av din fru, jag vet inte) och på samma sätt som jag inte vill gynna företag som annonserar på sajter som medverkar till nätmobbing och rasism, tex avpixlat, så är jag förvånad att några Bålstaföretag överhuvudtaget vill annonsera här och bli förknippad med denna sida.
Att inte fler kunder än i dag bojkottar dessa förtag som främjar detta näthat kan bara förklaras av att inte så många läser denna "nätmobbingsportal"
avatar
Krister Karlsson 08 Sep 2015
Yttrandefriheten är oersättlig. Bålstapartiet går att ersätta. Agneta Hägglund (s?) går också att ersätta. Varför skriver Bålstapartiets partiledare inte någon annanstans? Vem skulle sakna hans oförskämda inlägg? Tack vare yttrandefriheten kan Bålstapartiet ändå skriva här. Gud vet varför de gör det. (Jag skulle tippa att Attila Gal ibland rensar bort svordomar och annat dumt därför står det ibland moderator ska godkänna detta) Varken Bålstapartiet eller Agneta Hägglund (s?) kan få tyst på medborgarna. Får ni tyst på Portalen så dyker något annat upp. Vi lever på 2015 nu.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 08 Sep 2015
Tror Bålstapartiets partiledare ska öppna en liten mjölkaffär istället. Politik är inte Putte i blåbärsskogen utan på riktigt.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 08 Sep 2015
Owe,

Ni är vuxna och enligt lagen kan ni ta ansvar för era handlingar, ni har ert namn som står längst under era kommentarer.
Verkar som ni har hittat en käpphäst med annonsörer :)

Men du gav mig en idé...
avatar
Owe Fröjd 08 Sep 2015
Attila, du behöver inte säga ni till mig, säg du, jag skriver i egenskap av egen person och inte på uppdrag av andra, och lagen gäller även innehavare av webbsidor som offentligt själv modererar domsamma.
avatar
Attila Gal 08 Sep 2015
Du är skarpögd Owe, det stämmer att jag utelämnade en mening: den blev återremitterad och reviderad.

Jag säger ni för att den hotande piskan med ekonomisk konsekvensanalys uppkom först hos Arbetarekommunen, sedan dagen efter hos dig, så av den anledningen grupperar jag er ihop.

Du glömde även distributionen, så att innehåll från en server kan hamna i din dator och styrelsen för Håbo Arbetarekommuns datorer. Anklagar du även de, två duktiga lokala företag, dvs distributörerna, för att sprida rasism och nätmobbning? Hoppas att du gör det, för annars kan jag få för mig att du är partisk och har ett ont öga för enbart HP.

Jag hoppas även att du är konsekvens och kontaktade Mark Zukenberg och påpekar det opassande, i att tillhandahålla ett verktyg för att sprida hat, rasism och gagna mobbning. Gör det för din egen trovärdighets skull.

Jag tycker att det är komisk, rentav tragikomisk när politiker jagar media och budbärare istället för att lyssna på medborgarna.
avatar
Owe Fröjd 08 Sep 2015
Attila, de ekonomiska konsekvenserna av att Bålsta Centrum och ICA, med flera, annoserar på en portal som till 90% består av personliga påhopp och felaktigheter avstår jag från att kommentera, konsekvensen av det får dom själva värdera.

Din liknelser är obegripliga, man kan självklart inte, som du anspelar på, anklaga fel personer, det vore som att beskylla Volvo för rattfylla, anklaga Vattenfall för att dom leverarar ström till hembrännaren eller dig för förberedelse till våldtäkt bara för att du har snopp:))

Det jag påstår är att det är du som läser och godkänner alla inlägg på din portal och därmed, enligt mig, har ett ansvar för vad du publicerar, precis som alla andra medier har ett eget ansvar för vad dom publicerar, jag anser inte att du har något exklusivt undantag i den svenska mediabranchen.

Du kanske tycker att du inte behöver bry dig eller ta något ansvar bara för att du inte anmält någon ansvarig utgivare? Detta trots att du ändå agerar fullt ut som en ansvarig utgivare och modererar och godkänner allt som publiceras.
avatar
Krister Karlsson 08 Sep 2015
Bålstapartiet fortsätter sandlåde-debatten. Det är pinsamt att läsa.
avatar
Attila Gal 08 Sep 2015
Owe, nu när du börjar blanda in mina familjemedlemmar samt mina kroppsdelar, anser jag inte att vår diskussion leder nånvart.
avatar
Owe Fröjd 08 Sep 2015
Nä, men det går bra att publicera inlägg när andra personer trakasserar mina familjemedlemmar och förringar mina kroppsdelar här på portalen? Du borde kanske även tycka att dessa diskutioner inte leder nånvart, och avstå att underblåsa dom som du gör då och då, eller??
avatar
Håkan Sundström 09 Sep 2015
Nu har Owe Fröjd hittat ett nytt offer att trakassera. HP är ett utmärkt media att föra ut medborgarnas synpunkter nu när politiken tillsammans med redaktionen på Ena Håbo Tidningen stoppat kritiska insändare. Vi vet att budskapen på HP når många läsare och att samtliga politiker i Håbo läser insändarna men vägrar kommentera och svara på frågorna. Det Owe Fröjd håller på med är bara svammel, där han försöker komma från fokus för att vederbörande politiker ska slippa svara och kommentera. Owe Fröjd har inte den förmågan att inse att hans taktik bara försvårar för de andra partierna att föra ut sin politik och borde därför dra sig tillbaka från politiken så det politiska arbetet kan återgå till det normala.
Varför ifrågasätter inte Owe Fröjd Enköpingspostens insändare som publicerades den 7e sep där sossarna påstår att ett flertal kränkningar har ägt rum mot främst Agneta Hägglund. Varför är ni så rädda för att svara på frågor från allmänheten, är ni rädda för att allmänheten ska få kännedom om hur ni politiker skinnar våra medborgare.
Owe Fröjd har nyligen fått information om sina arvoderingar på sina 7 uppdrag som politiker, det enda svar han ger är att det är fel, men han vill inte tala om vad som är fel. Detta är naturligtvis en taktik som Owe Fröjd använder för att förhindra att medborgarna får reda på vad de själva har tillskansat sig i arvode.
avatar
Owe Fröjd 09 Sep 2015
Håkan, med risk för att vara tjatig, du har fel igen. Du skriver en massa sakfel, och när jag påpekar det så vet du inte vad du inte själv vad du skrivet för fel och ber mig rätta dom!!!!!
Det vore bättre om du INTE skriver en massa sakfel.
avatar
Håkan Sundström 10 Sep 2015
Owe
Med risk för att vara tjatig, tala om vad som är fel istället för att bara säga att mina påståenden är fel. Helt obegripligt att en partiledare kan uppträda som du gör.
avatar
Krister Karlsson 09 Sep 2015
Jag känner att Bålstapartiets ledare är direkt motbjudande. Studera retorik. Jag misstänker att den partiledaren petar in ett tummen ner vad jag än skriver. Den partiledaren har ett kontrollbehov som han borde komma till rätta med. Han är inte tjatig, han är outhärdlig.
avatar
Owe Fröjd 09 Sep 2015
Appropå kränkande personliga påhopp??? "motbjudande, kontrollbehov, tjatig och outhärdlig", alla dessa omdömen om mig fick du till på några få rader.

Men du höll dig till ämnet i alla fall som handlar om "kränkande påhopp":)))))))
avatar
Håkan Sundström 09 Sep 2015
Owe
Det är inga påhopp, det är absoluta sanningar.
avatar
Owe Fröjd 09 Sep 2015
Och där "hoppade" nr1 in i debatten igen:)))
avatar
Krister Karlsson 09 Sep 2015
Va?? Håkan Sundström? Som det är sagt tidigare: dags för Bålstapartiets ledargestalt att ta en time out. Jag har också sagt att jag inte diskuterar med Bålstapartiets älskade ledare mer. Det är något som fattas där uppe. Varför sysslar han med "politik" när det finns så mycket annat att göra. Han är rättshaveristernas rättshaverist. Ajöken.
avatar
Kristian Leinonen 10 Sep 2015
Så, nu kan ni läsa på lite om vad man får och inte får göra på nätet. Jag vill dock poängtera att jag med detta inlägg absolut inte vill peka ut eller hänga ut några personer utan det är för att det i denna tråd pratas om just näthat och netikett och vad som får och inte får skrivas i forum.

Vad får man lägga ut på webben?

Näthat - Lagar och regler
avatar
Krister Karlsson 10 Sep 2015
Man skriker Vargen kommer ofta från kommunens sida. Alla som skriver här, Kristian Leinonen, undertecknar med sitt namn numera. Arbetarekommunen går ut med en insändare i E-P där man kränker ett antal medborgare. Man lägger ut citat ryckta ur sitt sammanhang för att visa på "ondsinta smutskastare". Det är samma argument som använts av förre kommundirektören Kjellander, där han kallar medborgare och skattebetalare för rättshaverister och energitjuvar! Detta på en blogg som alla kunde läsa. Där börjar problemen. Han kanske kunde ha räknat ut att det måste påtalas. Sedan kallar lokalpolitikerna ofta medborgare för rättshaverister eftersom det är godkänt av denne arrogante Kjellander som självklart aldrig bad om ursäkt utan försvann och sa upp sig tack och lov. Här ser man hur ett kotteri fungerar. Man visar avsky för skattebetalarna. Tror politikerna här i Håbo att de ska bli omtyckta efter detta! Visst ska man använda sunt förnuft och vara saklig på webben. Och det gäller i högsta grad från lokalpolitikernas sida. Vi har en lokalpolitiker som nästan skryter med att han inte läser lokalpressen. Det är en politikers skyldighet att följa med vad som händer och sker via pressen på orten.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 10 Sep 2015
Någon som kan berätta om skillnaden mellan Håbo Arbetarekommun, Socialdemokraterna i Håbo och Håbo Socialdemokratiska Arbetarekommun? Alla dessa namn florera på nätet.

Jag har inte heller kunnat hitta uppgifter om vilka som sitter i nuvarande styrelsen för Håbo Arbetarekommun, så att man får några ansikten till EP-insändaren.

Attila
avatar
Owe Fröjd 17 Sep 2015
Vad bra att du nu äntligen fått svar, ett svar som man kanske fått direkt om man lyft luren och frågat utan att göra ett allmänt upprop:)))
Nu kan du börja att leta bilder på styrelsen, det finns säkert någon fritidspolitiker i denna styrelse som ännu inte blivet personligt påhoppad i din portal!

PS
Jag hittade det rätta svaret på nätet på under 1 minut:))
DS
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 17 Sep 2015
Jag gick direkt till källan, nämligen hemsidan till styrelsen, http://www.socialdemokraterna.se/Webben-for-alla/Partidistrikt/uppsalalan/Nara-dig1/Habo1/Kontaktuppgifter-till-styrelsen/ och där stod enbart mailadress.
Skickade ett korrekt mail och fick ett korrekt svar, inga konstigheter där.

Deras namn, då dessa står bakom signaturen Styrelsen Håbo Arbetarekommun, är högst relevanta för mig, de då nämner mig vid namn, samt några av HåboPortalens läsare, därav publiceringen. Inga konstigheter där heller.
avatar
Krister Karlsson 17 Sep 2015
Ironi och spydigheter är inte satir. SDs Avpixlat har bra policy för kommentarsfältet.
avatar
Owe Fröjd 17 Sep 2015
Precis Krister, den av många hatade och omodererande nätbloggen Avpixlat har klara och tydliga regler för vad som får publiceras, till skillnad från Håbo Portalen, trots att den i stora delar, till skillnad från Avpixlat, moderats av attlia innan publicering.

Här följer lite av avpixlats policy, en del kanske kan införas även i denna blogg, citat:

-Grova kränkningar, sexistiska påhopp, förtal, personangrepp, hets mot folkgrupp osv är inte heller tillåtet
-Inga uthängningar med personuppgifter och/eller bilder på personer är tillåtna
-Enbart kommentarer som är relaterade till artikeln i fråga är tillåtna
-Använd ett vårdat språk. Det du vill säga uppfattas som mer seriöst om du uttrycker det på ett trevligt sätt
-Vi tillämpar principen “högt i tak” för de första 1-2 kommentarerna men stoppar vid behov vidare pajkastning som annars lätt urartar
-Vi förbehåller oss rätten att begränsa antalet kommentarer från en och samma person under en och samma artikel

Och det viktigaste enligt mig:

-Brott mot någon av ovanstående regler medför att kommentaren redigeras eller tas bort. Vid allvarliga överträdelser blir du avstängd från all vidare kommentering.
avatar
Krister Karlsson 17 Sep 2015
Jag uppfattade att Owe Fröjd (Båp) jämförde SDs webb-tidning Avpixlat på ett negativt sätt med Håbo-Portalen, för sådär en 60 kommentarer sedan. Kanske har jag fel. Vad jag fäste mig vid var att man på Avpixlat begränsar inläggen. Men detta är en fråga för red. Attila Gal och Håboportalen. Glöm inte Owe Fröjd, att du trots kritik mot Håbo-Portalen ändå får skriva obehindrat på Portalen så vitt jag vet. Och påhopp är du, enligt min mening, bra på själv.
avatar
Owe Fröjd 18 Sep 2015
Nja, du har inte uppfattat mig helt rätt. Jag, precis som du, bara konataterade att Avpixlat ställer högre krav på sina publiceringar än Håboportalen, ändå har dom blivet kritiserade av många för deras publiceringar.
På portalen gäller ju inga regler, utom dom som Attila sjäv bestämmer för tillfället. Förra veckan modererade och godkände han alla inlägg som publicerades nu har han slutat med det då han kanske kom på att han även var juridiskt ansvaring för det som han godkänt och publicerat, vad vet jag??
avatar
Krister Karlsson 18 Sep 2015
Det är en svår balansgång mellan vad som är privat tyckande och vad som kan vara offentligt. Jag försöker i alla fall tänka; är det här av allmänt intresse? Man kan inte göra mer.
avatar
Krister Karlsson 10 Sep 2015
Pyry Niemi var ordförande i Håbo Arbetarekommun 20011 i alla fall. Det står en artikel om det på Portalen. Efter mötet åts den traditionella smörgåstårtan står det också. Vem betalade den tårtan?
avatar
Krister Karlsson 10 Sep 2015
Ojdå, det blev en nolla för mycket på årtalet. Men det var inget medvetet påhopp. 2011 ska det vara.
avatar
Christian Johansson 14 Sep 2015
Annat var det 2010 när Håkan Sundström stödde (S) i valrörelsen.

Någonstans under mandatperioden började dock kritiken komma mer frekvent mot de styrande.
Kanske var det USA-resan eller Per Kjellander som fick honom att åter stödja (M) i valet 2014.

Ur arkivet.
http://www.haboportalen.se/politik/socialdemokraterna/4123-socialdemokrater-i-centrum.html


Med vänlig hälsning

Christian
avatar
Håkan Sundström 14 Sep 2015
Christian
Det var av fler orsaker som jag svek S i valrörelsen 2014.
1. Agnetas stöd till Per Kjellander där han kallade medborgarna för rättshaverister och energi tjuvar
2. Agnetas stöd till USA resan
3. De dåliga skolresultaten.
4. S tog in Bålsta partiet för att få majoritet (2010)
5. S samarbete med lokalpressen för att stoppa kritiska insändare.
6. Dålig ekonomisk hushållning.

M låvade förbättringar i 2014 valrörelse på punkterna 3 och 6 därav mitt stöd, som de nu ska införliva med S + SD + V + BåP budgeten 2016.
avatar
Christian Johansson 15 Sep 2015
Håkan:

Återstår bara att se hur styret tänkt med framtida budgetar. Trodde de lärde sig något av Löfven.
Man måste se till att man har majoritet för ett budgetförslag.
Förlorar man igen måste nytt styre bildas.

Med vänlig hälsning

Christian
avatar
Owe Fröjd 16 Sep 2015
Krister, min kommertar att "en del skulle ha alkolås på sina datorer." var inte enbart satir, (även om landet mår bra av satir), och det var inte enbart riktat till personer som skriver på portalen utan till personer som skriver i sociala medier i allmänhet.

Det finns belägg för att mycket av påhopp och trakaserier som publiceras på nätet har skrivets av personer som varit påverkade. men jag visste inte att personer här på portalen skulle ta det så personligt när jag skrev det.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 16 Sep 2015
Det var bara ditt tålmodiga sätt att bemöta inläggen här som Håbo Arbetarekommun skriver i insändaren. Inget kränkande påhopp, utan ett pedagogiskt sätt att uttrycka sig. Och en efterkonstruktion i ditt svar finns inte heller. Elegant satir helt enkelt.
avatar
Owe Fröjd 17 Sep 2015
Precis Krister, bra läsförståelse och helt rätt uppfattat
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 17 Sep 2015
Nu fick jag svar på denna fråga via mail:

Information till Håboportalen.

Vårt föreningsnamn är Håbo arbetarekommun.

Styrelsen består av:
Gunilla Gustavsson Ordförande
Helen Cranser vice ordförande
Fredrik Anderstedt 2:e vice ordförande
Lars-Göran Bromander kassör
Akasya Randhav sekreterare

Ledamöter
Agneta Hägglund
Sven Erkert
Johan Tolinsson
Ariel Pardo
Werner Shubert
Gabriel Tidestav

Adjungerade
Leif och Linnea Hagelin

Med vänlig hälsning
Gunilla Gustavsson
avatar
Christian Johansson 17 Sep 2015
Då ber jag vänligen Håbo arbetarekommun att byta sitt föreningsnamn till exempelvis.
Socialdemokraterna i Håbo.
Den andra signaturen kan lätt missförstås till att det är en del av Håbo kommun.

Med vänlig hälsning

Christian
totalt: 14 | visar: 1 - 14

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2748