Hem | Politik | Politikerutfrågning på frukostmöte

Politikerutfrågning på frukostmöte

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Tisdagens frukostmöte lockade närmare 70 personer som ville lyssna till utfrågningen av Carina Lund, kommunalråd och Agneta Hägglund, oppositionsråd i Håbo.

Nästa frukostmöte äger rum den 1 november Nästa frukostmöte äger rum den 1 november


Anna-Lena Holmström från Svenskt Näringsliv inledde morgonens företagarfrukost med att presentera den senaste näringslivsrankingen där Håbo kommun fallit från plats 99 år 2015 till 116 i år.Detta är den lägsta placeringen Håbo haft sedan mätningarna startade år 2001. Rankingen baseras på utfrågning av 200 företag varav 76 har svarat. I Håbo kommun finns totalt 1900 företag. Läs mer om Svenskt Näringslivs ranking här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterPetra Forsström från Håbo Qvinnors Företagsnät ledde därefter utfrågningen av politikerna Agneta Hägglund (s) och Carina Lund (m). Dagens ämne var Näringslivet i Håbo och de lokala företagarföreningarnas medlemmar hade förberett frågor. De båda politikerna inledde med varsina korta anföranden och fick därefter svara på frågor om hur näringslivspolitiken bedrivs lokalt. Även kommunens högste tjänsteman Per Nordenstam berättade kort om hur man ser på frågan i den kommunala organisationen.Från Arbetsförmedlingen Bålsta kom därefter Lars Johansson, Senja Kåhre och Emelie Preinitz för att berätta att de kommer finnas kvar i Bålsta trots att den fysiska lokalen stängs. Lars Johansson är Bålstas nye företagsrådgivare och kommer fungera som företagens kontakt med Arbetsförmedling. Lars kan till exempel fungera som bollplank vid rekrytering och expansion.

Nästa frukostmöte äger rum den 1 november och blir ett företagsbesök på Benders i Västerskogs industriområde. Välkommen!

Källa: Håbo kommun

 Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738