Hem | Politik | Var finns oppositionsrådet i Håbo?

Var finns oppositionsrådet i Håbo?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) I valet 2014, valdes Agneta Hägglund till ett heltidsarvoderat oppositionsråd i Håbo. Efter valet har hon inte synts till i debatten utanför kommunhuset. Den uppgiften att möta medborgarna har övertagits av Owe Fröjd som med sina 2 mandat, flitigt deltar i kommunikationen med väljarna. Där han som synes representerar hela oppositionen att man måste fråga sig om socialdemokraterna med sina 15 mandat håller på att tappa makten och greppet om väljarna.

Var finns oppositionsrådet i Håbo, undrar insändaren. Var finns oppositionsrådet i Håbo, undrar insändaren.


Socialdemokraterna har som synes mycket svårt att rekrytera nya medlemmar som ska ersätta den åldriga skara som idag sitter i KF, som med all sannorlikhet kommer att orsaka förluster i kommande val 2018. Det kan också vara så att de nuvarande medlemmarna inom socialdemokratin anser sig ha en försörjning att enbart få sina arvoden resterande tid av valperioden att de klöser sig fast vid sina stolar så länge det går. Ett bra exempel är Harriette Nordström som inte utnyttjas, utan när en stol i KSAU ska besättas så tar man in en politiker från Bålsta partiet som ersättare, i stället för sin egen kompetente Harriette Nordström, som enbart sitter där som ersättare för att rösta ”ja” eller ”nej” vid omröstningarna, men erhåller dock ett arvode på 872 kr per gång, utan att behöva sätta sig in i de ärenden som behandlas. Jag, liksom Lars Öjdahl efterlyser också ett svar från oppositionsrådet, där hon som borgerlig vigselförrättare motiverar sitt arvode på drygt 1000 kr för att viga brudpar, eller överlåter hon det också till Owe Fröjd att svara på.

I de nämnder (5st) som Agneta Hägglund och Owe Fröjd deltar, är det Owe Fröjd som håller i taktpinnen för oppositionen, Agneta Hägglund är en bisittare till honom och tillstyrker hela tiden Owe Fröjds argument och förslag. Har Agneta Hägglund redan kastat in handduken inför valet 2018 och lever enbart idag på det oppositionsarvode plus vigselarvode samt flera andra arvoden som har beslutats för denna valperiod?

Varför har vi valt ett S oppositionsråd med 15 mandat, när BåP med sina 2 mandat styr oppositionen?

Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (60 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 28 Nov 2016
Mycket bra fråga, ställd av Sundström.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 30 Nov 2016
här får jag 3 minus-poäng eller vad vi ska kalla det. hade varit mycket intressantare om dessa personer i text hade utvecklat sin mening. det här lajkandet o motsatsen är ganska barnsligt enl., min uppfattning. ha en bra onsdag o i morgon är det december o vi hänger med, som Nacka Skoglund sa.
avatar
Owe Fröjd 30 Nov 2016
Du fick just en tumme upp av mig:))
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 29 Nov 2016
En fråga, som ca 4,6% av kommunväljarna kanske vill ha svar på: var en röst på Bålstapartiet i valet 2014 till kommunfullmäktige i Håbo, en röst på socialdemokraterna?

Attila Gal
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 29 Nov 2016
En lika politiskt begåvad fråga som om en röst på M var en röst på MP?

En annan fråga, dock mera begåvad, är varför bara 0.,2 % av alla Håbobor (eller vad det kan vara) läser Håboportalen:))
avatar
Attila Gal 29 Nov 2016
Det är lite av ett politisk tjuvknep av dig, tillika billig poäng, att slänga fram en siffra, som du har inte den minsta aning om! Sluta med sådant påhitt, det är inte värdig en deltidspolitiker som du.

Ser att det är ovanlig stor trafik på gilla/ogilla knappar...vet du nåt om det?
avatar
Owe Fröjd 30 Nov 2016
Jag tror att man trycker på gillaknappen, eller inte gillaknappen när man när man läser ett inlägg.

Jag försökte faktiskt beräkna lite när jag skrev "bara 0.,2 % av alla Håbobor"

Men jag lade också till "(eller vad det kan vara) "
Detta är mer seriöst än många andra felaktiga påståenden som du publicerar här utan några kommentarer från din sida!
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 29 Nov 2016
Med andra ord, om vi håller oss till fakta i denna fråga, och som du erkänner indirekt, att en röst på BålstaPartiet var en röst röst på Socialdemokraterna. Jag är nöjd med ditt svar.
avatar
Owe Fröjd 30 Nov 2016
Tja, det var obegåvad slutsats på mitt orealistiska påstående, som dessutom var retoriskt:))
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 30 Nov 2016
Det jag vet om retoriken är att när en person/politiker använder ett ord, tex obegåvad i sitt svar, då vill hen byta fokus, dvs inte svara i sak, eller har slut på argument :))
avatar
Håkan Sundström 29 Nov 2016
Också en bra fråga är, vill de socialdemokrater som röstade i valet 2014 ha in Bålstapartiets medlemmar in i S rörelsen med tanke på deras historik.
Reply Tummen up Tummen ner
-5
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian Johansson 29 Nov 2016
Nyttan av ett oppositionsråd har diskuterats förr och min åsikt är klar. Ett kommunalråd och ett oppositionsråd , jag då har vi två block som styr och då ska ett oppositionsråd representera hela oppositionen inte bara S utan även V, Sd och Båp.

Oppositionsråd funkar om vi har tvåpartier som styr men nu är det 9 partier i KF.

Att S har svårt att rekrytera medlemmar är de inte ensamma om. Det kanske är generellt svårt att få folk speciellt unga personer att engagera sig politiskt. Studier, jobb, familj, tar för mycket tid för att man ska engagera sig och då är det kanske enklare för äldre personer som inte har några småbarn osv.

Sen är det så att S har konkurrens av andra partier. Det finns som jag sa numera 9 partier i KF och folk som ändå vill in i politiken har mycket att välja på.

Vad S i Håbo måste göra är att lansera en ny kommunalrådskandidat inför nästa val. Ta mig inte fel nu, inget emot Agneta Hägglund men hon har varit förstanamn sedan år 2000 18 år blir lite lång tid.
Jag skulle sätta in Werner Schubert eller Fredrik Anderstedt som Kommunalrådskandidat.

Med vänlig hälsning

Christian Johansson
avatar
Attila Gal 01 Dec 2016
Det är kanske därför Agneta Hägglund är så tyst och vill inte profilera sig, med tanka på att S bör lansera en ny ledare till valet om två år, för då är det god tid att göra det snart.
avatar
Krister Karlsson 01 Dec 2016
Kanske kunde Attila ha en återkommande krönika, typ redaktören har ordet.
avatar
Krister Karlsson 01 Dec 2016
Om jag var redaktör för Håbo-Portalen skulle jag stänga av Fröjd och Sundström i minst ett år. Vi har fått nog.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 29 Nov 2016
Jag tror också att S måste byta kandidat till valet 2018. Agneta är förbrukad, Werner Schubert har inte tid med politiken och Fredrik Anderstedt saknar kompetens för den rollen. Detta har Owe Fröjd upptäkt och därför etablerat ett samarbete med S för att inför valet 2018 kunna stå som nummer 1 på S listan och därmed vara kandidat till kommunalrådsposten eller oppositionsrådsposten beroende på hur valetresultatet blir. Att få in Bålstapartiet i socialdemokraterna vore en katastrof och skulle döda det socialdemokratiska partiet fullständigt här i Håbo.
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 29 Nov 2016
Håkan, sluta spekulera, Bålstapartiet har ingen avsikt att gå ihop med S, och S har ingen avsikt att gå ihop med Bålstapartiet, och jag har inga ambitioner på att bli varken kommunalråd eller oppositionsråd.

Dock har vi alla partier i oppositionen just nu en utmärkt samverkan, till skillnad med minoritetsmajoriteten (de borgerliga partierna med stöd av MP) som inte vill ha någon seriös samverkan med oss, vilket är tråkigt och försvårar en framtida samverkan efter nästa val!

Att slå igen dörren i näsan på någon utan att veta hur valresultatet 2018 blir är väldigt otaktiskt, tycker jag.......
avatar
Christian Johansson 13 Dec 2016
Ingen avsikt att bli kommunalråd.
Men anta att Båp blir största parti och kan bilda majoritetsstyre med t.ex (S). Ger Ni per automatik bort kommunalrådsposten till (S) eller kommer nån annan i Båp ta denna.
Frågan är viktig så folket vet om en röst på Båp är en röst på (S) :)
avatar
Owe Fröjd 13 Dec 2016
OM vi blir största parti kommer vi självklart att vilja ha kommunalrådsposten, oavsett vilket parti vi bildar majoritet tillsammans med, det är ju så det fungerar! Och jag skrev, "jag har inga ambitioner...."
avatar
Håkan Sundström 14 Dec 2016
Borde det inte vara så att den smartaste ska bli kommunalråd? Man ska inte bara vilja, det borde vara kompetensen som avgör.
avatar
Owe Fröjd 14 Dec 2016
Absolut borde det vara så, men som du säkert märk så blir det inte alltid så!!
avatar
Håkan Sundström 29 Nov 2016
Owe.
Varför stod inte Agneta Hägglund då för den pressrelease du skickade om att oppositionen inte godkänner försäljning av tomt till ICA? Ett ge,ensamt beslut av BåP, S, V och SD.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 30 Nov 2016
Då har du missat detta där även Agneta uttalar sig, samt på FB där även (S) uttalat sig, du läser kanske bara portalen??

Länk:
http://www.stockholmdirekt.se/nyheter/oppositionen-har-bestamt-sig-om-ica-maxi/reppkk!9hdEiDkOWNpQnu57EzXVTg/
avatar
Krister Karlsson 30 Nov 2016
Hej, jag har haft FB i tre månader o la ner en massa jobb (roligt i o för sig) på att lägga in foton och annat och tyckte själv att det såg snyggt ut. men jag tröttnade till slut och läser Portalen i stället. det är knepigt (som GW person brukar säga) med sociala medier. jag avskyr länkar som man ska gå in och kolla på. har inte tid trots att jag är pensionär. ja, du får kämpa på i din politiska bana o det är bra att inte ge upp. men nu får de unga ta över tyckandet. ha det bra.
avatar
Håkan Sundström 30 Nov 2016
Owe
Agnetas uttalande kom från mötet med ett 20 talet personer närvarande som jag deltog i och där flera oppositionspartier inte var närvarande (V och SD). Hennes uttalande var en tveksam summering av mötet där flera närvarande har tänkt igenom ICA s presentation och förstått innebörden av att flytta ICA Maxi till draget där man dödar centrum. Agneta summering var "mötet gick jättebra, och sammanfattningsvis kan man säga att vi är för etableringen av Ica Maxi, men inte på fotbollsplanen, berättar oppositionsrådet Agneta Hägglund (S). Hon tog alltså inte ställning där för hela oppositionen.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 01 Dec 2016
Självklart redovisade hon vad (S) tyckte eftersom det var ett möte som (S) hade bjudit in till detta mötet.
Självklart hade varit bra med större representation från fler partier, detta var ju ett öppet möte där alla var inbjudna. Om orsaken var tidbrist, ovilja till samverkan eller bara ett ointresse av ett mindre bra förslag vet jag jag inte?

Dock så stämmer det inte att det bara var 20 personer närvarande, jag räknade snabbt och fick det till över 40, dock räknade jag inte exakt.
40 stycken tycker jag är bra, det är flera 100 procent mer än när Alliansens kallar till sina medborgardialoger, om jag fått rätt uppgifter (antalet medborgare minus "närmast sörjande" politiker)
avatar
Owe Fröjd 29 Nov 2016
Jag har inte skickat någon pressrelease eller pressmeddelande om detta, dock har jag meddelat detta på FB i olika grupper, precis som SD gjort i andra forum.
Oppositionspartierna förbehåller sig rätten till sina egna informationer, går vi ut med något gemensamt så står också våra namn under detta.

Sedan blir det lite "patetiskt" när du hela tiden efterfrågar varför inte Agneta svarar dig här på portalen, de påhopp som du gjort på henne i sin roll som oppositionsråd gör självklart att hon inte vill bemöta dig här!

Jag har dock förståelse för om du inte anklagar majoriteten att de inte skriver någon här, de är ju dina vänner.

De kan lägga förslag på fördyringar av tex Fururum på 250 miljoner kronor utan att du reagerar, dock så ältar du om ett förättningsarvode på 900 kronor som Agneta får att genomföra en vigsel på en lördag!!

Jag kan dock skvallra lite till dig, dina vänner skriver inte här heller, och detta på grund av samma orsaker som Agneta!
avatar
Håkan Sundström 29 Nov 2016
Owe
Gu va du svamlar, hur kan du förvänta dig att medborgarna ska tro på dina budskap. FB är ett officiellt media som du använt för att släppa nyheten att oppositionen godkänner inte en försäljning av tomten i centrum till ICA. Dessutom så står ditt namn under meddelandet tillsammans med alla oppotionspartier trots att ett av oppositionspartiet inte varit med i beslutet.

Agneta Hägglund fick frågan i pensionärsmötet och i KF, att motivera varför ett hedersuppdrag ska arvoderas med kommunala skattemedel, när möjligheten fanns att tacka nej till uppdraget. Att viga är ett hedersuppdrag och inte ett politisk förtroendeuppdrag som hon påstod i KF. Vid inget av tillfällena har hon besvarat frågan och tolkas således för att vara girig efter pengar.

Vad beträffande saneringen av Futurum skolan och kostnaden för detta så kan du påminna dig att jag kommenterade med en undran varför saneringskostnaden var mellan 10 - 100 Mkr. Nu har ni tydligen en överenskommelse om vad som ska göras vilket är bra.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 29 Nov 2016
Ja Christer, det är svårt att rekrytera personer till politiska uppdrag, särskilt som man då blir både uthängd, trakasserad och kränkt av ett fåtal rättshaverister, nätmobbare och webbredaktörer, och detta bara för att man vill göra Håbo till en bättre kommun att leva och bo i:(((
avatar
Attila Gal 29 Nov 2016
Sluta tycka syn dom dig, och berätta gärna att när du förra veckan, efter flera år, gjorde, som jag har sagt under alla dessa år, och mailade mig om att du blev påhoppad igen, angav vilken kommentar det var, och vilka ord, så ändrade jag i kommentaren direkt!

Du ser, gör du bara som reglerna säger ordnar sig allt, ska du se. Därför uppmanar jag dig att sluta påstå att jag hänger ut, kränker och trakasserar dig!

Attila Gal
HåboPortalen
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 30 Nov 2016
Jag skrev helt allmänt "kränkt av ett fåtal rättshaverister, nätmobbare och webbredaktörer", utan att nämna någon vid namn, vilket är ovanligt bland vissa av dessa som hela tiden går till personliga angrepp när man försöker att reda ut sakfrågor eller har egna synpunkter:((
avatar
Krister Karlsson 30 Nov 2016
jaha, nu är vi tillbaka till "rättshaverister" igen. mycket bra slagträ att ta till. trodde vi lämnat den "debatten" bakom oss. jag lämnar över stafettpinnen till Christian Johansson som har många gånger vettiga åsikter även om jag inte tror vi har samma politiska åskådning. jag har läst igenom samtliga inlägg som rör tråden som Sundström tog upp: var är oppositionsrådet. jag vet inte vilken debatt Sundström vill ha med henne. nej, jag har som så många gånger, tyvärr, tröttnat på dessa sociala medier. och för femtio-elfte gången; hoppas fler i kommunen vill och orkar uttrycka sina åsikter. inte bara Fröjd och Sundström.
avatar
Attila Gal 30 Nov 2016
Får jag fråga vilka "fåtal webbredaktörer" du menade då? En enkel fråga, som du enkelt kan svara på, utan retorik, symbolik. liknelse etc. Inte mycket begärt av en offentlig lokalpolitiker, eller?
avatar
Owe Fröjd 30 Nov 2016
Nej det vill jag inte, jag, till skillnad från vissa andra, hänger ogärna ut personer med namn på sociala medier!
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 01 Dec 2016
Du behöver inte skriva ut namn... bara ett ja eller nej...menade du mig? Bara sådär, enkelt och rakt.
avatar
Owe Fröjd 01 Dec 2016
Hej, Nej jag menade inte dig, jag har inte blivit trakasserad eller kränkt av dig personligen.

Dock har du aktivt medverkat till att andra rättshaverister och nätmobbare har trakasserat och kränkt mig, du har efter eget beslut, och efter ditt godkännande, publicerat dylika inslag, detta trots att du med 100% säkerhet vet att jag påtalat att jag inte vill bli kränkt med personlig påhopp på din portal. (det behövs ingen större begåvning/utbildning att se vad som är ett personligt påhopp eller regelrätt kränkning innan man publicerar, i alla fall om man är webbredaktör!)

Du skriver i ett svar till Krister här ovan:
"Du förstår, jag undrar ofta, vad har dessa lokalpolitiker för värdegrund?"

Har du funderat på din egen värdegrund?

Att publicera sådant som med all sannolikhet gör andra personer illa, och därefter beklaga dig när dessa talar om det? talet om "ta av offerkoftan", "Sluta tycka synd om dig" som i detta inlägg), är det din värdegrund Attila?
avatar
Attila Gal 01 Dec 2016
Jag kan be om ursäkt Owe Fröjd om du har upplevt att blivit kränkt och mått illa av något jag skrev. Har inget problem med att säga det! Skulle jag vara retorisk skulle jag då skriva att jag är obegåvad och inte förstår bättre.

Men du är en slipad politiker, och är inte sen med att försöka använda slag under bältet för att rubba andra med diverse knep, som kanske hamnar i värdegrundens gråzon ibland.

När jag skriver att du ska sluta tycka synd om dig, är det i förhålande till ditt påstående att jag låter saker ske här. Gjorde jag inte det när du mailade mig som jag bad från början? Men du fortsätter påstå att jag inte gör det!
När det gäller ditt förhållande till Håkan Sundströms kommentarer, där får du tycka synd om dig hur mycket du vill eller så mailar du mig och jag fixar de kränkande orden/meningarna. Eller anmäler du honom för kränkning hos lämplig myndighet.

Vi gör som sist, att när du ser en kommentar som kränker dig, så mailar du mig, vilka ord/meningar som du tycker som kränker, så redigerar jag kommentaren. OK?
Det är det säkraste sättet, för det kan gå dagar innan jag är inloggad igen och då kan något som du upplever som kränkande ha stått på sidan länge nog.
Så skriv mail som sist, o jag loggar in ASAP och fixar!
avatar
Krister Karlsson 01 Dec 2016
Owe Fröjd, var vänlig och precisera vilka som är rättshaverister. Är jag rättshaverist när jag tycker något annat än vad du tycker? jag uppskattar barock-musik ibland, men du gillar inte den sortens musik. alltså är jag rättshaverist?
avatar
Owe Fröjd 01 Dec 2016
Jag menar i största allmänhet på sociala medier, inte bara portalen, och de finns, du behöver inte leta länge:))
Och att skriva ut deras namn slutar bara i ännu mer kränkningar, så jag avstår att "kränka" någon med att namnge någon!
Sedan är det ju upp till var och en att göra sin egen bedömning, den jag tycker är en rättshaverist, kanske inte andra tycker, så bäst att inte fastna i den debatten:))
avatar
Krister Karlsson 01 Dec 2016
nej, det här köper jag inte. i största allmänhet, vad ska det betyda? tänk över dina uttalanden, tack. du säger ofta att du blir kränkt här. men visa då att du är lite bättre själv. låt mig tillägga att Sundströms kommentar om "mammas knä" o allt vad det vad han skrev var oerhört lågt. man blir bara förbannad på sådana spydigheter. de hör inte hemma någonstans.
men var försiktig med det här med rättshaverister, det sårar bara människor eftersom de inte vet vilka du syftar på. nu som jag sa tidigare, släpper jag den här tråden o hoppas kvalitén höjs på samtalet.
avatar
Håkan Sundström 01 Dec 2016
*************************************Borttagen*******************

Håkan! Skärp dig! Du behöver inte vara nedlåtande, var saklig med finess istället!

Attila Gál
HåboPortalen
avatar
Krister Karlsson 02 Dec 2016
Om jag var oppositionsråd i Håbo skulle jag bjuda in Håkan Sundström till kommunhuset och ta en fika med honom och säga: vad exakt vill du? låt oss rensa luften. och snälla Sundström kränk inte medborgarna med dina spydigheter på Portalen. Och låt oss aldrig mer använda ordet rättshaverister.
avatar
Owe Fröjd 01 Dec 2016
Hej Håkan, Nej jag har inte krupit upp i mammas knä och gråter, min mamma dog tragiskt 1981, 48 år gammal, men du har ju anklagat henne förr här på portalen över hennes dåliga uppfostran av mig.
(vilket den gången plockades bort)

Så jag är inte förvånad att du fortsätter att "gå över lik", fy fan för din brist på moral, etik och empati
avatar
Krister Karlsson 29 Nov 2016
Owe Fröjd, här tror jag att blandat ihop namnen. du menar väl Christian. undrar om inte du owe och Sundström har blivit alldeles för beroende av portalen. ta lite semester från det här o kom tillbaka utvilade.
avatar
Owe Fröjd 29 Nov 2016
Ja, Krister, blandade ihop era namn, Christian skulle det vara:))
avatar
Krister Karlsson 29 Nov 2016
Det är lugnt. Däremot vet du Owe Fröjd att Hägglund inte kommer att svara här eftersom hon tagit avstånd från Håbo-Portalen. Jag antar att hon helt enkelt inte har tid på grund av hennes många åtaganden. det hade varit bättre om Hägglund ägnade sig enbart åt den social-demokratiska politiken, som jag ser det i alla fall. men hon kanske är en person som tycker om att ha många järn i elden. och jag hade inte för avsikt att svara i hennes ställe som du skriver. jag har alltid fått svar av Hägglund när jag skrivit direkt till henne via kommunen. det högaktar jag henne för, även om jag är en rätt betydelselös medborgare. Jag ger dig Owe Fröjd pluspoäng ändå för att du lägger så mycket på "sociala medier". hoppas du har ett privatliv också.
avatar
Attila Gal 01 Dec 2016
Krister, Hägglund fick kritik här, bland annat från mig, att låta Per Kjellander (tidigare kommundirektör) peka ut i allmänna ordalag folk som diskuterar politik på olika medier, som rättshaverister och energitjuvar. På min fråga vilka han menade återkom han aldrig, och bland annat Hägglund uttryckte sig (på andra medier) att det var hans privata tankar, därför han behövde inte redovisa vilka han menade. Kruxet var bara att Kjellander skrev allt detta på kommunens hemsida. Till protokollet kan vi nämna att Kjellander utsågs av Agneta Hägglund.

Sedan dess syntes inte Agneta Hägglund här. Per Kjellanders ord gick till historien, och används numera av diverse lokalpolitiker för att i allmänhet (men aldrig i synnerhet) peka ut folk som diskuterar politik. Således ett gammalt retoriskt knep. Du förstår, jag undrar ofta, vad har dessa lokalpolitiker för värdegrund?
avatar
Owe Fröjd 01 Dec 2016
Tja, Attila, om jag minns rätt så utsågs Per Kjellander av en enig kommunstyrelse, inte som du påstår, att han utsågs av Agneta??.

Men nu är det ju Agneta som "slagträ" i denna tråden, så kör på du med personliga påhopp och rena felaktigheter/dimridåer, jag kommer i alla fall även fortsättningsvis att bemöta rena felaktigheter.

Du skrev även i ett en svar i ett tidigare inlägg här ovan:
Citat:
"vad har dessa lokalpolitiker för värdegrund?"

Frågan man också kan ställa sig är:
Vad har du själv för värdegrund?
avatar
Attila Gal 01 Dec 2016
Det är bra att du rättar mig, har inget problem med det!
Ok, vad jag vet så rekryterades Per Kjellander av Hägglund,eller har jag fel där? OK, formellt utsågs han av kommunstryrelsen? Det många vet är att han var rödfärgad, på samma sätt som Maria Åberg var blåfärgad. Är detta korrekt uppfattat enligt dig? (ser ingen smutskastning i det jag skrev, ville bara berätta för Krister vem gjorde vad eller inte)

Du har kallat min kommentar obegåvad. Har aldrig påstått att jag är den vassaste kniven i lådan, har distans till mina meriter och begränsningar och kan leva med dem i harmoni. Du är folkvald på demokratiska grunder, så din värdegrund bör vila på långt mycket stadigare fundament än min.

Sedan, som jag skrev, när du mailade första gången och berättade vad som kränker dig i vilket inlägg, vilka ord etc, fixade detta inom 5 minuter (fast jag satt och jobbade hos kund!).
avatar
Owe Fröjd 02 Dec 2016
Nja, om jag inte minns fel var det ett rekryteringsbolag som tog fram kandidaterna, som sedan intevjuvades av personal, fack och Löne och förhandlingsutskottet (eller vad de hette då), jag kan kolla detta och återkomma om du vill?
avatar
Krister Karlsson 01 Dec 2016
Jo, det kan man undra. Jag tänkte bara att du som redaktör kunde ha en Ledare eller liknande då och då. En krönika där du sammanfattar månaden som gått t.ex. att styra upp kommentarsfältet på något sätt. ja jag bara spånar lite. ett framsteg är ju att vi nu sluppit anonyma kommentarer och att folk står för sina åsikter med namn. om du framför dina åsikter i din tidning kan förhoppningsvis skapa en intressantare o mer levande debatt än den nuvarande.
avatar
Attila Gal 01 Dec 2016
Hej Krister!

Har aldrig sett mig som frontfigur, så rent spontant har inga sådana tankar. Har varit aktivare tidigare när det gäller egna insändare, men på något sätt blev inte av nuförtiden. Ska dock tänka på saken :)

hälsar
Attila Gal
avatar
Krister Karlsson 01 Dec 2016
okej, det var bara ett förslag eftersom du uttrycker dig bra o kanske kunde få igång en lite intressantare debatt än käbblet mellan fröjd o Sundström. vi vet vad de tycker redan. det är repris på repris o så kommer rättshaverister som ett slag i skallen när någon annan medborgare försöker göra sig hörd. tyvärr kan det uppfattas som härskarteknik när Hägglund vägrar uttala sig här o det förlorar hon på bättre att bita i det sura äpplet. nu är jag klar med den här tråden.
avatar
Owe Fröjd 30 Nov 2016
Krister, det kan missuppfattas, det var Håkan Sundström som kritiserade dig för att svara i Agnetas ställe, inte jag som skrev det:))
avatar
Krister Karlsson 30 Nov 2016
jaha, det kanske var så. lyssna lite mer på Attila Gal som ändå är redaktör här. du skulle o även Sundström inte kunna framföra några åsikter alls utan portalen. ja, du och han kan förstås gå till fb eller vanliga dagstidningar. jag kan bli rätt störd (hittar inget bättre ord) av detta ogenomtänkta tyckande man har i stunden. nu finns den möjligheten o man ska vara försiktig med det. sluta förfölja Hägglund herr Sundström. tror inte hon har direkt onda avsikter. jag saknar fortfarande intelligenta kommentarer från de kvinnliga medborgarna. jag möter dem varje dag i hemtjänsten som jag har sedan ett halvår nu.
avatar
Håkan Sundström 29 Nov 2016
Jag saknar fortfarande svar på "var finns oppositionsrådet i debatten här i Håbo"? Inte ens Owe Fröjd svarar på frågan.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 29 Nov 2016
Håkan, hon finns i debatten, men inte här på portalen, och detta på förekommen anledning!!
avatar
Krister Karlsson 29 Nov 2016
Hon kommer aldrig att svara här på Portalen o det vet du Håkan Sundström. det finns för närvarande två debattörer i kommunen o det är du o fröjd. det är oerhört enahanda. här finns i kommunen många akademiker men de har inga åsikter här. de skriver i Enköpings-Posten t.ex. ni skrämmer bort dem. det finns en fara i att skriva i realtid. det blir inte genomtänkt o bearbetat. det blir såpopera av det.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 29 Nov 2016
Du Krister ska inte svara i hennes ställe. Som oppositionsråd borde hon göra det, annars borde hon lämna över ansvaret till den som kan och vill göra det.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 30 Nov 2016
hej håkan Sundström. nej jag svarar inte i Hägglunds ställe. det var bara vad jag antog att hon tyckte. skriv ett mejl till henne så kommer du säkert att få svar vad det lider.
totalt: 4 | visar: 1 - 4

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2733