Hem | Politik | Så får eleverna råd med en klassresa

Så får eleverna råd med en klassresa

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nu börjar planeringen av alla skolresor att sätta fart på föräldramöten och i klassrummet. Det diskuteras vart eleverna ska åka samt hur de ska tjäna pengar till klassresan.Alla i klassen ska få följa med på en klassresa och som lager lyder får inte föräldrar betala för hela skolresan eftersom det ska vara lika villkor för alla. En elev vars föräldrar inte har råd att betala ska inte behöva uteslutas från aktiviteter med skolkamraterna. Det innebär att alla pengar som samlas in till en klassresa ska fördelas lika mellan alla elever.

Det finns många olika klassresor att åka på. Till en början är det bra att lägga upp en plan hur mycket resan får kosta och därefter kolla på olika alternativt. Det finns flera olika företag som hjälper till att arrangera en skolresa som skolreseäventyr.se. De hjälper till med allt som transport, boende och mat eller endast några delar av det. Kolla gärna i klassen först om det kanske finns några föräldrar som har tillgång till en stor buss för transport eller kanske jobbar på en djurpark som klassen kan åka till.

När klassen bestämt en budget gäller det att planera hur insamlingen av pengar ska fördelas. Både elever och föräldrar kan hjälpa till att samla in pengar och fördelningen av arbetet delas upp rättvist. 

Loppis
Anordna en loppis i kvarteret. De flesta familjerna har fullt med saker som de inte använder på vinden eller källaren. Det är även ett utmärkt tillfälle att äntligen rensa på saker som inte används och sälja vidare till andra som får nytta av dem. Viktigt är att marknadsföra loppisen innan, sätt upp lappar i området, lägg flyers i brevlådan och skriv på sociala medier.

Tjänster 
Utför olika tjänster till grannar och familjen som biltvätt, hundpromenader, trädgårdsarbete och andra enklare tjänster. Folk betalar nog gärna en billig slant för att slippa göra en vardagssyssla samtidigt som de stödjer en skolklass till en klassresa.

Sälja produkter
Det finns flera olika företag där ute som hjälper elever att tjäna pengar till roliga aktiviteter och skolresor. Det går ut på att man säljer olika produkter till grannar, vänner, familjen och kollegor och får behålla en del av vinsten. Ett företag som har en hög förtjänt är DelikatessKungen, då säljer skolklassen omtyckta och lättsålda delikatesser.

Packa matkassar
På fredagar och lördagar storhandlar ofta folk till helgens festligheter. Det är ett perfekt tillfälle att kunna erbjuda lite packhjälp som många gärna tar emot. Prata med en större matbutik i närheten och fråga om de vill ha hjälp med att packa kundernas matkassar mot betalning.

Attila Gal
HåboPortalen


Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2753