Hem | Politik | Ungefär 8 miljoner skickar Håboborna årligen till EU och Bryssel.

Ungefär 8 miljoner skickar Håboborna årligen till EU och Bryssel.

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Ungefär 8 miljoner skickar Håboborna årligen till EU och Bryssel. 60 procent av besluten som fattas i kommunerna påverkas av EU. Stanna upp en sekund och fundera över vad 8 miljoner skulle kunnat göra på hemmaplan för vår kommun, för tryggheten, för äldreomsorgen, för skolan.Här står vi inför ett vägval. Vi kan antingen rösta för än mer maktförflyttning till Bryssel eller för att makten och pengarna ska vara där de hör hemma. För Sverigedemokraterna är valet enkelt.

 

Från att ursprungligen ha varit ett frihandelsprojekt har EU i ökande takt tagit över befogenheter från medlemsstaterna på allt fler områden. Sverigedemokraterna vill i Europaparlamentet verka för att stoppa fortsatt maktöverföring till Bryssel, vända den skenande kostnadsutvecklingen och motverka nya lagstiftningsinitiativ på områden som bättre kan regleras på nationell nivå. Men för att på riktigt vända EU:s utveckling behöver EU reformeras i grunden genom att omförhandla EU:s grundlag som reglerar hur EU fungerar och vilken makt EU ska ha.

 

Sverigedemokraterna kommer därför att arbeta för ökad respekt för medlemmarnas olikheter, stärkt vetorätt för medlemmarna, demokratiserad lagstiftningsprocess, en offentlighetsprincip för EU, begränsade befogenheter för EU, begränsad makt för EU:s byråkrater, införande av ämbetsmannaansvar samt stärkt skydd för yttrande- och informationsfriheten.

 

Kort och gott, mindre Bryssel, mer Håbo.

 

Michael Rubbestad (SD)

Oppositionsråd Håbo kommun
Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738