Hem | Politik | Sommaruppehåll för Sirius i Allsvenskan

Sommaruppehåll för Sirius i Allsvenskan

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det är uppehåll i Allsvenskan och vilken start på säsongen det har varit. Sirius började med två superfina segrar, varav den ljuvaste för tränaren Henrik Rydström troligtvis var segern mot Kalmar FF. Men sen hände det något. Vinster blev förluster och efter tolv omgångar ligger Uppsalas stolthet på en tolfte plats i tabellen.

Sommaruppehåll för Sirius i Allsvenskan Sommaruppehåll för Sirius i Allsvenskan


Än finns det inget som pekar mot att laget kan var på väg ut ur Allsvenskan, men det är mycket som står på spel. Nästa säsong kommer det att bli ett rejält tillskott i klubbkassan för alla lag som spelar i Allsvenskan då ett nytt tv-avtal börjar gälla. Det är nu dags för laget att rannsaka sig och fundera över hur de ska klättra i tabellen och göra fler mål – vare sig de är fina eller på ren tur. 

Besviken på spelet
Det är inte bara fans som är besvikna på Sirius. Även Sirius är besvikna på Sirius. Enligt tränaren Mirza Jelecak kan de bättre och det är enligt honom grundspelet som fallerar. Självförtroendet har också fått sig en törn efter att de har förlorat flera matcher i rad. Hur de ska arbeta bort detta har han inte gett något svar på. Totalt har de vunnit fyra av tolv matcher, förlorat sju och spelat en oavgjort. De har gjort 16 mål men har en målskillnad på -5. 

Malmö FF leder ligan med nio vunna matcher och endast en förlust. Däremot är det mer än ett SM-guld som ligger på deras planeringsbord. De måste hitta flera nya spelare då många sitter på utgående kontrakt. Nyhetsrapporter inför betting på allsvenskan uppger att ytterligare en spelare har sagt att han inte är intresserad av att spela i Malmö, än. Mittfältaren Jimmy Durmaz vill stanna utomlands ett tag till. Oddsen för att Malmö FF blir seriemästare är 1,61 medan oddsen för att Sirius åker ut är 4,00.

Nytt avtal
Nästa år är året som alla klubbar vill vara med och spela i Allsvenskan. Ett nytt tv-avtal träder i kraft och samtliga 16 lag kommer att dela på 555 miljoner kronor istället för dagens 230 miljoner. Det kommer att innebära stora skillnader i klubbkassorna. Detta kan vara en morot för Sirius att arbeta mot, även om anfallaren Philip Haglund säger att det inte är något han tänker på men att det givetvis gör en stor skillnad för laget. 

Årets ”tur”-mål
Nog för att det är svårt att göra mål, men det är ännu svårare att göra snygga mål. I Sirius bortamöte mot Örebro på Behrn Arena gjordes Allsvenskans hittills största ”tur”-mål. Adam Ståhl lyckas efter flera alldeles för mjuka passningar mellan Örebro- och Sirius-spelare i Örebros målområde göra 1-0 för Sirius från en liggande position.  Men det spelar ingen roll hur det såg ut. Det var mål och Sirius åkte hem med tre poäng och resultatet 2-0.

Lite vila och ny strategi är kanske vad som behövs för att Sirius ska börja klättra uppåt igen. Och det finns inget som hindrar dem från att ta sig upp i topp 10 och hålla sig kvar i Allsvenskan 2020. 

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738