Hem | Politik | Allt fler långivare på marknaden

Allt fler långivare på marknaden

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Idag är det vanligt att privatpersoner räcker ut sin hand till långivare. Det kan röra sig om stora som små pengabelopp. Marknaden har också matchat efterfrågan och idag finns det gott om olika banker och långivare att vända sig mot. Något den enskilde låntagaren kan gynnas av.Trots att den svenska ekonomin har hållit sig stark de senaste åren, har vi inte riktigt lyckats lyfta oss ur lågkonjunkturen. Enligt Ekonomifakta.se förväntas också BNP-tillväxten att avta och arbetslösheten milt öka. Därtill har vi en tilltagande bostadskris och det är allt svårare för ungdomar och unga vuxna att hitta sitt första boende. Klicka här för att läsa mer om vanliga bostadslån och få dig en generell översikt på lånemarknaden. 

 

Detta har lett till att allt fler väljer att köpa en bostad istället för att hyra. Men eftersom attraktiva lägenheter är en bristvara skenar priset på bostadsmarknaden. I student och storstäderna är det inga konstigheter en etta gå för miljonbelopp. Av den anledningen är det också allt fler som tvingas låna pengar till att investera i sitt boende. 

Många aktörer att välja mellan

 Marknaden har en tendens att balansera sig. Nu när efterfrågan har blivit större, har också fler långivare börjat dyka upp. Fler långivare innebär ökad konkurrens, vilket givetvis är en fördel för låntagaren. Nu finns det flera bolag att jämföra och ställa mot varandra, för att på så vis pressa ner lånekostnaden så mycket som möjligt.

 

För att så smidigt som möjligt jämföra de olika långivarna, kan man använda sig av jämförelsetjänster som Lånapengar.com. Där går det med enkla medel ställa över 30 stycken långivare mot varandra och jämföra vilka som har de bästa lånevillkoren för just dig. 

Vad som krävs för att få låna pengar i Sverige

Det är upp till långivaren att sätta kraven på ett lån. För att en bank ska låna ut pengar till dig måste den kunna se att du kan betala tillbaka beloppet. En standard är att låntagaren måste vara 18 år och ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor. Andra vanliga krav är att låntagaren måste vara bokförd i Sverige och inte ha någon skuld hos Kronofogden. Vissa större lån kan också kräva kontantinsatser från låntagaren, vanligast är när privatpersoner tar bostadslån. 

 

Det finns många olika typer av lån och för att försäkra dig om att du väljer rätt bör du boka ett möte på din bank. Många uppskattar att få en experts guide i frågan. 

 

Attila Gal

HåboportalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744