Hem | Politik | Bålstapartiet BÅP | Söndagstimmen med Bålstapartiet

Söndagstimmen med Bålstapartiet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den 23 februari startade programmet Söndagstimmen i Håbo Närradio, kl: 11-12. Det är Tommy Hildorsson som samtalar med representanter för de politiska partierna i Håbo kommun. Nu var det Bålstapartiets tur, med Owe Fröjd. Här kan du lyssna på programmet.

Söndagstimmen med Bålstapartiet Söndagstimmen med Bålstapartiet


Kunde inte ljudfilen startas? Klicka här

Söndagstimmen Tablå
23 febr:    Michael Rubbestad Sverigedemokraterna
2 mars:    Dagens program…
9 mars:    Inget program pga Håbo Närradios årsmöte
16 mars:   Bosse o Tommy samtalar
23 mars:   Agneta Hägglund och Pyry Niemi Socialdemokraterna
30 mars:   Inget program
6 april:      Gabor Tiroler Folkhälsovetare
13 april:    Studiecirkel/möte
20 april:    Håbo Närradio firar Påsk
27 april:    Inget program
4 maj:       Bålstapartiet
11 maj:     Agneta Hägglund Socialdemokraterna
18 maj:     Håkan Sundström politisk kommungranskare
25 maj:     Håkan Welin Folkpartiet

Läs mer om Bålstapartiet

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (6 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 05 Maj 2014
Inga övergångsställen, tyckte Owe Fröjd i programmet. Var ska barn och pensionärer gå över gatan? Jag trodde vi gick mot ett samhälle där man skulle resa kommunalt! Nej, vi får inte störa bilarnas framfart tydligen. Att hyresvärden i Idealbyn inte gick att klaga så mycket på, tyckte Fröjd. Låt- gå politik! Låt det förfalla. Det får väl skattebetalarna ta hand om sedan, när kapitalisterna gjort sig en hacka på bostadsbristen. Nej, man resignerar. Passiva politiker är inget för mig att rösta på.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian 05 Maj 2014
Har inte lyssnat på hela programmet än men ska göra det ikväll.

Eftersom Bålstapartiet fyller 20 år så ber jag att få gratulera och skriva några vänliga ord för en gångs skull :)

Jag minns valrörelsen 1994 men var då inte så insatt eller intresserad av politik då. Vad jag inte kommer ihåg var att Bålstapartiet bara hade ett namn, Owe Fröjd. Att nästan komma in i KF (25 röster fattades) på det är bra gjort.

1994 var väl även året då PST (utbrytargrupp från Moderaterna) ställde upp och kom in i KF.
Jag vet att (S) bildade majoritet efter 1994 men med vilka?

Det känns som Bålstapartiet är partiet som alla tycker till om, inte bara allmänheten även politikerna.
De har kallats för populister och missnöjesparti. Förra mandatperioden var det speciellt (S) som hackade på BåP, Pyry Niemis blogg innehöll ju kritik mot Bålstapartiet i varannan mening och Thomas Lindström (S) skrev t.om här på portalen att (S) minsann aldrig mer skulle sätta sig i majoritet med BåP. Ändå regerar (S) med Båp idag.

Men det här är också lite av BåP signum, de har sagt att de kan regera med vemsomhelst stödja ett förslag och kommer från höger eller vänster bara det gynnar Håbo.
Detta i kontrast mot t.ex våra politiker på riksnivå där samtliga har avvisat all form av sammarbete med SD, Vänsterpartiet vill inte sätta sig majoritet med (C) eller FP. C och FP har avvisat sammarbete med (S). Snacka om sandlådeverksamhet och detta ska vara våra rikspolitiker.

Nu Owe ska jag lyssna på programmet och återkommer med tuffa frågor :)
avatar
Håkan Sundström 07 Maj 2014
Jag måste börja med att gratulera Owe Fröjd och Bålsta Partiet, att han lyckats hålla partiet levande i 20 år här i Bålsta, trots att han under så lång tid inte lyckats så bra med att få igenom sin politik som han lovat väljarna under dessa år.

Jag är just hemkommen från en längre resa och har en tidsförskjutning av tiden med 9 timmar i kroppen mot Svensk tid och därför har jag i natt lyssnat på Owe Fröjds medverkan i Håbo närradio, där jag blev possitivt överraskad över att de pratade mycket mer lokalpolitik än vad någon annan gjort, men det är ju inte så konstigt, partiet är ju ett lokalt parti som inte deltar i rikspolitiken. Han nämnde lite om övergångsställen i samhället och berömde Västerås och Enköping för att de genomfört borttagande av övergångsställen, men han nämnde inte att det finns delade meningar om detta i Västerås och Enköping, där det visat sig att olyckor har inträffat där fotgängare bara går över gatan hur som helst utan att se sig om och dit hör minderåriga barn och gamla. Han nämnde också om Bålstatilläget som han drivit i alla valrörelser utan att ha lyckats få bort detta trots att han i alla dessa år suttit i alla de olika majoriteterna. Bålstatillägget kommer att finnas kvar om inte Håbo kommun ansluter sig till Stockholm och då får en skattehöjning på minst 2 kr, eller att Håbo kommun själva subventionerar Bålstatillägget med skattemedel som bara utnyttjas av en del människor i kommunen.

Alla röstberättigade medborgare i Bålsta tycker alltid något om Bålsta Partiet och Owe Fröjd, partiet väcker mycket känslor som just beror på Owe Fröjd som person och hans sätt att vara och uttrycka sig i politiken. Han är en skicklig politiker som jag också berömt i KF, men det finns andra sidor också som inte kom fram i närradions utfrågning.
avatar
Christian 21 Maj 2014
Nu lite kritik från min sida.
Ni kan ju inte vara seriösa, ta bort övergångsställen? Owe Fröjd nämnde att det är dåligt för miljön att bilar måste bromsa för övergångsställen. Skulle det bli mindre bara för att folk kliver ut i gatan?

Och var ska personer som har svårt att gå över?

Jag kan hålla med om att regeln att stanna vid övergångsställen kanske missbrukas av gångtrafikanter och att olyckorna vid övergångsställen ökat. Men stora problemet är att många bilister gasar på vid övergångsställen för att slippa släppa över gångtrafikanter.

För övrig är trafikmoralen i Håbo inte den bästa. Det känns som hälften av invånarna inte borde ha körkort.
avatar
Krister Karlsson 21 Maj 2014
Existerar någon trafikpolis överhuvudtaget i Håbo? På vägar som har 30 som högsta hastighet blåser man på i 60. Pensionärer, barn, katter och hundar; fly för livet!
avatar
Christian 21 Maj 2014
Vill dock hålla med om det ni pratade om angående flyktingpolitiken/rasism. Politiker är idag rädda för att prata om ämnet, just för att man i Sverige idag blir kallad för rasist för minsta lilla.
Eller som någon i programmet sa. "Idag får man ju inte ens säga negerboll"
totalt: 5 | visar: 1 - 5

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739