Hem | Politik | Bålstapartiet BÅP | Är den politiska ”Minorites-majoriteten” i Håbo fullständigt handlingsförlamade?

Är den politiska ”Minorites-majoriteten” i Håbo fullständigt handlingsförlamade?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) I februari 2015 lade Bålstapartiet en motion om att kommunen skulle sköta sitt åtagande av parkeringsövervakningen, alternativt överlåta den till extern utförare. Detta för att UL åter skulle trafikera Bålsta Centrum med den så kallade ”mjuka linjen”

Parkeringsövervakningen vid Bålsta Centrum fungerar fortfarande inte, tycker insändaren | Foto: Attila Gal Parkeringsövervakningen vid Bålsta Centrum fungerar fortfarande inte, tycker insändaren | Foto: Attila Gal


Anledning var att UL lagt om sin busslinje till Bålsta Centrum för att kommunen inte klarade av sin uppgift när det gällde parkeringsövervakningen, bussen kom helt enkelt inte fram!
Detta fick till följd att många äldre och personer med funktionshinder fick en lång väg att gå till närmaste busshållplats efter ett butiks eller apoteksbesök.

-I september 2015 år biföll kommunfullmäktige vår motion.
-Den 10 november föreslog tekniska utskottet kommunstyrelsen att besluta om en upphandling av en extern parkeringsövervakning.
-Den 17 november hade kommunen samråd med UL, där framkom att om bara kommunen såg till att de parkerade bilarna försvann skulle dom återuppta sin linjesträckning till Bålsta centrum
-Den 23 november beslutade kommunstyrelsen att upphandla en extern parkeringsövervakning. För att få en snabb omedelbar lösning på parkeringsproblemet yrkade jag även på följande: Owe Fröjd (Bålstapartiet) yrkar att vändplanen vid Bålsta centrum särskilt ska prioriteras under de timmar (8 timmar per vecka, min kommentar) per vecka som idag avsätts för parkeringsövervakning.

Yrkandet bifölls.

I går 160302 togs frågan upp på tekniska utskottet för en återkoppling om problemet var löst, där hade man ingen aning om vad beslutet som fattades i kommunfullmäktige september, eller i kommunstyrelsen den 23 november innebar, man var nu i full färd med att planera en ny busshållplats på ett annat ställe i närheten till en kostnad på uppskattningsvis 500.000 till 1.000.000 kronor!!

Läget i dag:

Parkeringsövervakningen vid Bålsta Centrum fungerar fortfarande inte och felparkerarna står kvar, UL kör fortfarande inte ner till Centrum, pensionärerna får släpa sina matkassar till en annan busshållplats. Någon upphandling är ännu inte gjord, den är inte ens utannonserad (efter annons tar det flera månader, 4-8?, innan allt är klart)

Under mina snart 40 år inom Håbos politik har jag aldrig varit mer orolig för framtiden.

Hur kommer den nuvarande Minoritets-majoriteten klara av att sköta vår kommun på ett seriöst sätt fram till nästa val? detta när man inte kan lösa en enkel parkeringsfråga på över ett år, trots tydliga och klara politiska beslut, både från kommunens högsta beslutande organ, kommunfullmäktige, samt solklara direktiv och beslut från kommunstyrelsen.

En misstroendeomröstning står snart för dörren!

Owe Fröjd, partiledare

BålstapartietPrenumerera på kommentarer Kommentarer (17 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 07 Mar 2016
Vad du säger, är att kommunikationen mellan KS och kommundirektören inte fungerar, eller att tjänstemännen inte förstått uppgiften. I väntan på ny order får gamla bära sina väskor.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 07 Mar 2016
Nej, det säger jag inte, det är din tolkning:))
avatar
Håkan Sundström 07 Mar 2016
Enligt Carina Lund så är KS högst ansvarig för att tagna beslut i KF ska genomföras. Så uttryckte KSO i KF den 29 feb 2016. KS är den som ska följa upp att beslut i KF genomförs och där sitter även Owe Fröjd + 12 andra ledamöter.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 08 Mar 2016
Och det är det jag försökt att göra i denna frågan, nu senast på KSAU i förra veckan:))
avatar
Håkan Sundström 08 Mar 2016
Owe
Vad blev svaret i KSAU på din påpekan om att fattat beslut i KF måste fixas? Vad jag utläser i din artickel så har inte budskapet gått fram när de har tanken om att fixa en ny hållplats för dyra pengar.
avatar
Krister Karlsson 08 Mar 2016
Owe hit och Owe dit. Vem är kommunalråd här egentligen? Vi har två mycket högt betalda kommunalråd men de är för fina för att befatta sig med vanligt folk. Det är skamligt! Kom inte till nästa val och börja prata. Ingen lyssnar!
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 09 Mar 2016
Bra tänk Krister, tur att i alla fall jag kan säga till nästa val att jag har pratat. (även om du inte alltid gillat vad jag sagt:)
avatar
Krister Karlsson 10 Mar 2016
Bara jag slipper bli kallad "rättshaverist" så, glömde jag att komma ihåg att jag glömde säga. Annars är det väl bra.
avatar
Krister Karlsson 11 Mar 2016
Ett förtydligande till Owe Fröjd: Forgot to remember to forgot her, en låt av Elvis som ju Owe gillar. Jag försökte vara rolig där. Vi har en rolig person i kommunen; Lasse Åberg. Synd att han inte skriver här ibland. Men han gör som han vill. Jag tycker statyn är fin alla fall som står utanför vårt köpcentrum, men det har ju inte med den här tråden att göra som väl Owe skulle säga.
avatar
Krister Karlsson 09 Mar 2016
Det ska du har pluspoäng för. Så är det.
avatar
Owe Fröjd 08 Mar 2016
Att det ska fixas, KSAU var ju för en vecka sedan och jag får väl stämma av på KS nästa vecak vad som hänt
avatar
Christian Johansson 07 Mar 2016
Vad jag förstått , men jag kanske inte förstått allt.
Så var frågan om ny busshållplats helt onödig, det var egentligen aldrig en fråga.

UL vill inte köra ner i rondellen förrän problemet med felparkerade bilar är löst.
Det är kommunens uppgift att se till att parkeringsövervakningen fungerar och klara man det inte själva får man lägga ut det externt.

Svårare än så var det väl inte.
Varför ska det ta sån tid i ett för mig ganska enkelt ärende.

Men det är kanske något jag inte förstått.

Med vänlig hälsning

Christian
avatar
Owe Fröjd 07 Mar 2016
Nej, du har uppfattat det rätt.
På grund av att det i alla fall inte fungerar så reagerar jag med en insändare, självklart finns det mer att göra men det tar jag internt med "berörda parter"
avatar
Krister Karlsson 07 Mar 2016
Det finns ungefär 4 - 5 personer som skriver intressanta inlägg här: det är först jag, sedan Håkan Sundström och därefter Christian Johansson. Tyvärr har Herncrantz slutat skriva. (förlåt om jag stavat namnet fel, det var inte meningen) Men vad är en Minoritets-Majoritet för något? Owe Fröjd. Glöm p-platsen som du aldrig kommer att få i alla fall. Spill inte krut på det.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 07 Mar 2016
Detta var tydligen i alla fall tillräckligt intressant för att du skulle kommentera det, och självklart i "god negativ anda" dissa det, som det mesta:))

Om du läser en gång till så är det ingen parkeringsplats jag vill ha, och aldrig velat ha:))

Jag försökte bara att förklara, som politiker, vad som hänt, och vad som inte hänt.

Det stämmer, som du påpekar, att det är bara några få som skriver på detta forumet, när det gäller att politiker inte skriver så beror det på att de blir dissade så fort de försöker, ditt inslag här ovan ger ju bara detta faktum "ett ansikte"
avatar
Krister Karlsson 07 Mar 2016
Ja, just det och vise versa. Kanske dags för inte "arga snickaren" utan arga medborgaren snart!
Krister Karlsson
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 08 Mar 2016
Vice versa, ska det vara. En del straffar gud genast.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738