Hem | Politik | Centerpartiet C | Valmanifest - HÅBO kan bättre!

Valmanifest - HÅBO kan bättre!

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nära till storstadens puls men också med möjligheter till rogivande boende och friluftsliv mitt i den vackra Mälarnaturen. Håbo kommun har goda förutsättningar att bli en ännu bättre plats för att bo, arbeta och gå i skolan. Så här vill Centerpartiet i Håbo arbeta för att nå dit.

Valmanifest - H Å B O kan bättre!  Valmanifest - H Å B O kan bättre!


Fler bostäder. Vi vill snabba på byggandet av fler klimatsmarta hus och lägenheter, till exempel på Åsen och i sjönära Kalmarsand i Bålsta, men även på landsbygden.  

Företagsamhet skapar nya jobb. Håbo har fler nya företag än landet i genomsnitt, och många väletablerade små och medelstora företag. Vi vill underlätta för dem att växa och anställa fler.  Logistik Bålsta, ett nav för transporter blir en viktig konkurrensfördel för kommunens företag och ger möjlighet till nya arbetstillfällen.  Snabb och smidig hantering i kontakterna med kommunen är viktigt för företagen. Liksom tillgång till mark för nyetablering. Vi vill införa en maxgräns för hur lång tid ett ärende får ta. En kontaktperson på kommunen underlättar för företagen.

Nollvision för ungdomsarbetslösheten. Med vår närhet till andra större orter är Håbo mindre drabbat av ungdomsarbetslöshet än många andra kommuner. Men vi vill göra mer för att fler ska få jobb på hemmaplan, som att erbjuda alla en första praktikplats.

Lära för livet. I Håbo finns flera olika skolalternativ med engagerade, duktiga lärare. Vi måste stötta ett aktivt lärarskap och värna elevernas rätt till att alltid ha lärarledda lektioner. Idrott, kultur och entreprenörskap är angelägna inslag i en modern skola och här behövs förstärkning. Alla elever ska ha möjlighet att få musikundervisning.

Föreningslivet är viktigt. Inte minst för att våra barn och ungdomar ska trivas och utvecklas.  Vi vill förstärka det ekonomiska föreningsstödet.

Vård och omsorg i Håbo. Vi tycker att alla ska kunna påverka sin egen vardag. Därför ska det finnas möjlighet att själv välja till exempel det äldreboende och den hemsjukvård som passar bäst.
 
Välkommen, turist! När fler besöker de vackra slotten, kyrkorna, de unika naturreservaten och attraktionerna i Håbo skapas tillväxt för turist- och besöksnäringen. Dit når vi om vi utvecklar områdena kring Skokloster och andra smultronställen i kommunen.

Mer närproducerad mat. Vi vill att den mat som serveras i skolor och på äldreboenden ska vara närproducerad, alternativt vara producerad efter samma regler som gäller för alla svenska producenter.

Den klimatsmarta kommunen. Vår vision är att Håbo ska vara den klimatsmarta gröna kommunen. Vi vill att all kommunal verksamhet ska försörjas med förnybar energi - fler solcellsanläggningar på kommunala verksamhetslokaler. Biogasen från den kommunala va-anläggningen är en effektiv energikälla som bör utnyttjas. Fler cykelvägar minskar biltransporterna och ökar trafiksäkerheten.

Vad tycker du? Vi vill gärna få dina synpunkter. Kontakta någon av oss som kandiderar för en plats i Håbo kommunfullmäktige till hösten. Alla som bidrar med konkreta förslag får ett presentkort på en närproducerad tårta.

http://www3.centerpartiet.se/Lokal/Haabo/
lisbeth.bolin@centerpartiet.sePrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2761