Hem | Politik | Socialdemokraterna S | Hur mycket har ”Medproskandalen” i Bålsta kostat?

Hur mycket har ”Medproskandalen” i Bålsta kostat?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Pressmeddelande) Idag, onsdagen den 15 januari, har landstingsråd Börje Wennberg lämnat in en interpellation till landstingsfullmäktige, där han frågar landstingsstyrelsens ordförande Erik Weiman (M) hur mycket ”Medproskandalen” har kostat länets skattebetalare.

Hur mycket har ”Medproskandalen” i Bålsta kostat? | Foto (arkiv) Attila Gal Hur mycket har ”Medproskandalen” i Bålsta kostat? | Foto (arkiv) Attila Gal


I november 2010 beslutade landstingsstyrelsen att sälja Bålsta Vårdcentral till det danska bolaget Medpro Clinic AS för 20,1 mnkr. Den köpeskilling som enligt såväl förfrågningsunderlag som bolagets skriftliga anbud skulle erläggas på tillträdesdagen reviderades senare genom ett muntligt avtal till att bolaget köpte vårdcentralen på kredit. Trots detta fick inte landstinget några pengar och i juni 2012 gick vårdcentralen i konkurs. Redan i juli samma år sålde konkursförvaltaren vårdcentralen till Familjeläkarna i Saltsjöbaden AB, som sedan dess bedriver verksamheten.

Börje Wennberg frågade i aug 2012 hur mycket den här skandalen kostat landstinget. Landstingsstyrelsens ordförande Erik Weiman (M) svarade att det inte gick att säga eftersom konkursen inte avslutats, men han gjorde bedömningen att landstinget skulle få tillbaka sina pengar. Sedan dess har ingen återrapportering skett i ärendet och eftersom det nu gått lång tid anser Börje Wennberg att det hög tid att landstingsfullmäktige får information om hur mycket affären har kostat länets skattebetalare.

-          Jag vill veta hur mycket ”Medproskandalen” har kostat länets skattebetalare i form av utebliven köpeskilling, uteblivna hyresintäkter, uteblivna intäkter för medicintekniska och andra tjänster, konsultarvoden till inköpt juristkompetens och övriga konsultarvoden, extra arbetsinsatser från landstingets tjänstemän, säger Börje Wennberg

-          Socialdemokraterna vill ha ordning och reda i landstinget. Under de gångna mandatperioderna har landstingets ekonomi urholkats och resurser slösats bort bland annat genom dåligt skötta utförsäljningar av landstingets verksamheter, fortsätter Börje.


Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 19 Jan 2014
Patienten i centrum säger sjukvården. Många gånger förefaller det som det är pengarna som är i centrum för idkarna inom sjukvården. Bra att frågan tas upp om Medproskandalen. Jag anmälde dem själv till Patientnämnden. Man vill få en diagnos på sin åkomma och inte behöva syssla med byråkrati. Nej, patienten ska vara i centrum.
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2742