Hem | Politik | Socialdemokraterna S | Landstinget och Akademiska sjukhuset dras med stora problem

Landstinget och Akademiska sjukhuset dras med stora problem

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håkan Welin (FP) skriver att allt har blivit bättre under alliansens styre i landstinget och varnar för ett Socialdemokratiskt styre. Han räknar upp ett antal jämförande siffror mellan nu och 2006. Vi har dock hittat två stora problem med Håkan Welins siffror. 1) Samtliga siffror rör landstinget som helhet och inte Akademiska sjukhuset vilket innebär att siffrorna inte är jämförbara då en ny stor förvaltning i form av kollektivtrafiken tillkommit sedan 2006. 2) Han tar upp kostnader för hyrläkare men säger ingenting om kostnader för hyrsjuksköterskor.

Akademiska sjukhuset Akademiska sjukhuset


Håkan Welin väljer tyvärr att blunda för den verklighet som många medarbetare vid Akademiska vittnar om både när det gäller arbetsvillkor och arbetsmiljö. Socialdemokraterna vill på ett konstruktivt sätt ta itu med dagens problem och framtidens utmaningar. Vi tycker det är viktigt att lyssna på de signaler som kommer och vi kan konstatera att det saknas en långsiktig och förankrad löne-och arbetsmiljöstrategi vilket de fackliga känner stor frustration över det.

Socialdemokraterna vill fokusera på ökad kvalitet och tillgänglighet i vården, god personalpolitik och arbetsmiljö för våra medarbetare. Allt detta för att uppnå ett förbättrat bemötande och trygghet för patienterna samt stärka medarbetarnas yrkesstolthet och arbetsglädje. Vi är övertygade om att långsiktigt hållbara investeringar för att öka antalet händer i vården är en viktig pusselbit. Landstinget måste också bli bättre på att belöna erfarenhet och goda arbetsinsatser i lönekuvertet.

Vi tvivlar inte på att Håkan Welin och Folkpartiet har haft viljan att bedriva en god personalpolitik. Men bristande intresse från Moderaterna och landstingsstyrelsens ordförande Erik Weiman har tyvärr lagt krokben för alla försök. Håkan Welin är inte heller hjälp av att hans moderatstyrda regering väljer att sänka skatterna med miljarder istället för att investera i sjukvården. Regeringen har också minskat antalet högskoleplatser samtidigt som vi har ett skriande behov av fler sjuksköterskor. I socialdemokraternas nationella skuggbudget investerar vi 2 miljarder i hälso- och sjukvården. För Landstinget i Uppsala län skulle detta innebära 72 miljoner i direkta förstärkningar. Ett nödvändigt tillskott för fler anställda och förbättrad arbetsmiljö. Så kan vi förstärka kvaliteten och minska köerna.

Vivianne Macdisi (S), Landstingsråd
Bertil Kinnunen (S), LandstingsrådPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2742