Hem | Politik | Sverigedemokraterna SD | Ny gruppledare för Sverigedemokraterna i Håbo kommun

Ny gruppledare för Sverigedemokraterna i Håbo kommun

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Under gårdagen måndag den 7 december 2015 beslutade sig Sverigedemokraternas kommunfullmäktigegrupp i Håbo kommun att välja Bengt Björkman till ny gruppledare för partiet i kommunen.

Bengt Björkman, ny gruppledare för Sverigedemokraterna i Håbo kommun Bengt Björkman, ny gruppledare för Sverigedemokraterna i Håbo kommun


Bengt Björkman från Krägga är sedan valet 2014 ledamot i Håbo kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen i Håbo kommun, styrelsesuppleant i Håbohus AB, ersättare i förbundsfullmäktige för Regionförbundet Uppsala län och ledamot i Mälardalsrådet.

Därutöver är han ledamot i kommunföreningsstyrelsen för Sverigedemokraterna Håbo och var tvåa på kommunlistan 2014.

Dessutom har Bengt Björkman lång politisk erfarenhet i den kommunala politiken i Håbo kommun och är ett välkänt ansikte inte minst inom det lokala näringslivet, då han själv är egen företagare och driver en butik i Bålsta.

Källa:  SD UpplandPrenumerera på kommentarer Kommentarer (21 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 09 Dec 2015
Jag skulle gärna vilja veta varför Michael Grubbestad hoppade av som gruppledare. Han har varit det enda ljuset i oppositionen. Låt se vad Bengt Björkman kan åstadkomma, här tror jag att han blir uppäten av Owe Fröjd.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 09 Dec 2015
Håkan Sundström som är bra på att ta reda på saker och ting i kommunen. Varför dessa spekulationer om saker och ting? Tro hit och tro dit. Du som är bra på att ta reda på. Gör det först.
Kanske vore bra om Sd själva svarade. Men alla våra lokalpolitiker har bojkottat H-P. De talar till folket inte med folket i Håbo kommun.
avatar
Håkan Sundström 10 Dec 2015
Till skillnad från dig Krister så tänker jag först innan jag skriver. I detta fall med SD så får vi avvakta tills sanningen kommer fram. Jag hoppas inte att ordförandeskapet i SD är berörd.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 10 Dec 2015
Vilken "sanning"? Jag tänker alltid innan jag skriver! Var inte oförskämd. Vem är intresserad av dina spekulationer? Är allmänheten intresserad av oraklet Sundström? Kanske, för att spekulera i din anda, kommer ett pressmeddelande från SD. De har ju sina väljare att tänka på.
avatar
Håkan Sundström 10 Dec 2015
Du kan väl engagera dig själv med att söka sanningen genom att gå in på deras hemsida.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 10 Dec 2015
Mitt intresse, till skillnad från dig, är lika med noll vad gäller SD. De får göra som de vill. Sanningen är för mig helt andra saker.
avatar
Håkan Sundström 10 Dec 2015
Va bra, håll dig då borta från HP.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 10 Dec 2015
Håkan Sundström är en amatörtyckare. Förmodligen den mest osympatiska person som skriver här. En reaktionär bakåtsträvande person som gärna tar tillfället i akt att nämna att han sitter på älgpass och lyssnar på KFs sammanträde. En riktig macho-gubbe. Jag är inte imponerad. Det är pinsamt att läsa hans inlägg. Han meddelar gärna för allmänheten att han och hans kompisgäng skrattar åt en viss politiker här i kommunen. Är vi intresserade? Knappast. En buffel, Sundström det är vad du är. Kanske är det dags att du själv "håller dig borta" från HP. Alla tycker inte som du, tack och lov.
avatar
Håkan Sundström 10 Dec 2015
Kommentar överflödig.
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 11 Dec 2015
Jag har föreslagit red. Attila Gal att lägga ner kommentarsfältet. Det liknar mer ett minfält. Jag fick inget svar. Istället kan man bara ha insändare. Så får man svara med en ny insändare om man så önskar. Det här känns förlegat med kommentarer på varenda liten sak, typ: vilken tjusig Lucia vi har fått osv. Det känns mer som kafferep. Eller Sundströms: "håll dig borta från HP." Lilla gubben, du har fått hybris. Det är samma handfull personer som mest har en grälande trist ton. När höll Sundström en god ton senast? När var han artig? "Håll dig borta från HP," hotar Sundström. Lågvattenmärke! Attila Gal, lägg ner kommentarsfältet!
avatar
Håkan Sundström 11 Dec 2015
Det finns hjälp att få.
avatar
Krister Karlsson 11 Dec 2015
Det låter betryggande. Du behöver all hjälp du kan få. HP förfaller (chanserar) mer och mer. Sundström gör inte saken bättre. Det är rallarsvingar till höger och vänster. Mest vänster. Kanske dags att döpa om kommentarsfältet till: Sundström spekulerar och attackerar. Sekonderna lämnar ringen!
avatar
Christian Johansson 09 Dec 2015
Precis vad jag tänkt fråga men utan att veta något kan jag gissa.

Michael är småbarnsförälder = mycket tid går åt.
Han sitter dessutom i Landstingsfullmäktige.

Sen tror jag han kommer ligga högt på listorna till nästa riksdagsval och om Sd ligger kvar runt det stöd de har idag , så finns chansen för riksdagen.
avatar
Håkan Sundström 09 Dec 2015
Christian
Han finns redan i riksdagen men som hög tjänsteman inom SD. Jag tror att inre strider pågår inom regionen i Uppland och att han har därför blivit petat som gruppledare.
avatar
Christian Johansson 11 Dec 2015
Enligt sidan är Rubbestad ordförande.
och Bengt Björkman gruppledare...

Förvirrat var Rubbestad både gruppledare och ordförande förr?

Kanske Sd kan komma med ett uttalande om detta?
avatar
Håkan Sundström 11 Dec 2015
Christian
Jag tror inte att SD publicerar kommentarer om det pågår inre strider. Vi får avvakta tills årsmötet i februari.
avatar
Håkan Sundström 14 Dec 2015
Efter min fråga i KF den 14 december om vem som var gruppledare inom SD i Håbo så klargjorde KF ordförande Owe Fröjd att Michael Rubbestad innehar posten som gruppledare i SD Håbo.

Det betyder att beslutet om att Bengt Björkman är ny gruppledare är fel och att hemsidan måste ändras omgående.
avatar
Christian Johansson 15 Dec 2015
Håkan:
Fick inte så mycket mer klarhet i detta.
Texten har kommer ju från Sd:s egna hemsida.
Michael är gruppledare till KF har beslutat annat.

Men det kommer säkerligen fler "gruppledarbyten" under mandatperioden.
b.la tror jag Werner Schubert kommer vara kommunalrådskandidat för (S) nästa val.
avatar
Håkan Sundström 15 Dec 2015
Mycket förvirrat i gårdagens KF. SD måste ändra sin hemsida snarast. Jag tror också att Werner Schubert blir nästa kommunalrådskandidat kanske också gruppledare innan valet
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 15 Dec 2015
Nix, Werner kan inte bli gruppledare före valet, såvida han inte övertar oppositionsrådposten då de uppdragen är sammanslagna i det parti som har det kommunalrådsposten, man kan inte ha både och
avatar
Håkan Sundström 15 Dec 2015
Hej Owe
Det var bara en spekulation, men den som väntar får se. Ni har att bestämma er snart om vi ska ha ett oppositionsråd eller inte resten av valperioden.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
totalt: 5 | visar: 1 - 5

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2753