Hem | Politik | Sverigedemokraterna SD | Håbo kommun bifaller SDs motion om stopp för IS-återvändare

Håbo kommun bifaller SDs motion om stopp för IS-återvändare

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Pressmeddelande) Kommunfullmäktige i Håbo kommun biföll idag 19-09-30 Sverigedemokraterna i Håbos motion ”Stopp för återvändande IS-terrorister till Håbo kommun”. Detta med utfallet 25 mot 12 och 4 som avstår.

Håbo kommun bifaller SDs motion om stopp för IS-återvändare Håbo kommun bifaller SDs motion om stopp för IS-återvändare


Motionens bifall innebär dels att kommunstyrelsens ordförande för kommunstyrelsens räkning i nästkommande kommunfullmäktige anför följande ifrån talarstolen:

”Den som deltagit i, eller understött, terrorism, t.ex. återvändande IS-terrorister, är inte välkomna till Håbo kommun. 

Sådana personer har genom sitt agerande vänt sig mot vårt fria samhälle och därmed också förverkat sin moraliska rätt att få kommunens hjälp. Därför kommer de inte att erhålla stöd av kommunen i någon form utöver absolut lagstadgat. 

Kommunen kommer inte att utbetala försörjningsbidrag, hjälpa till med bostad, vuxenutbildning eller på annat sätt bidra med samhällelig service utöver absolut lagstadgat. 

Håbo kommun prioriterar genom detta ställningstagande våra kommuninvånares trygghet och säkerhet, samtidigt som vi tar ställning för alla dem som blivit terroristernas offer.”

Motionens andra att-sats som bifölls lyder enligt följande:

”Att kommunfullmäktige beslutar uppdra till samtliga nämnder och styrelser som berörs av kommunstyrelsens uttalande ovan, att utarbeta direktiv som så långt lagen tillåter förhindrar att Håbo kommuns ekonomiska eller personella resurser tas i anspråk i någon typ av bistånd, insats eller annat till återvändande IS-terrorister eller andra som deltagit i eller stött terrorism.”

Sverigedemokraterna i Håbos gruppledare Michael Rubbestad kommenterar:

”Det är med glädje och stolthet vi kan konstatera att Håbo kommun nu sätter ner foten mot dessa ”satans mördare” genom att bifalla denna motion från Sverigedemokraterna. Vi har enligt uppgift idag inga IS-återvändare i vår kommun och dagens bifall stärker möjligheterna att behålla detta nollantal genom att göra kommunen mindre attraktiv att återvända till. Det är uppenbart att rådande lagstiftning tillåter mycket små inskränkningar i de juridiska rättigheterna gentemot en återvändande terrorist, men det är viktigt att vi dels sänder en tydlig signal om att man inte är välkommen dels utnyttjar varje liten möjlighet som ges för att skydda våra invånare mot att dessa terrorister bosätter sig i Håbo.”

Sverigedemokraterna i Håbo

 

Via den här länken ser du kommunfullmäktiges sammanträde den 30 septemberlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


-----------------------------------------------------

Motionen nedan i sin helhet.
Notera dock att vissa korrigerar i uttalandet gjordes i fullmäktige innan beslut fattades. Texten ovan som anges är det som fullmäktige beslutade att bifalla. Den andra att-satsen beslutades i enlighet med vad som anges i motionen.

2019-03-21

Motion: Stopp för återvändande IS-terrorister till Håbo kommun

Moderatledda Staffanstorps kommun beslutade som första kommun i Sverige den 20 mars att ”Den  som deltagit i, eller understött, terrorism, t.ex. återvändande IS-terrorister, är inte välkomna till Staffanstorps kommun.” Flertalet andra kommuner i landet arbetar nu med att fatta samma eller liknande beslut. Håbo kommun bör inte vara sämre utan snarare ligga i framkant. Nedan formuleringar är kopior av det beslut som fattades i Staffanstorps kommun den 20 mars.

Med hänvisning till ovanstående yrkar Sverigedemokraterna

Att Kommunstyrelsen för Håbo kommun uttalar följande:

”Håbo kommun uttalar följande:

Den som deltagit i, eller understött, terrorism, t.ex. återvändande IS-terrorister, är inte välkomna till Håbo kommun. Sådana personer har genom sitt agerande vänt sig mot vårt fria samhälle och därmed också förverkat sina möjligheter att få kommunens hjälp. Därför kommer de inte att erhålla stöd av kommunen i någon form.

Kommunen kommer inte att utbetala försörjningsbidrag, hjälpa till med bostad, vuxenutbildning eller på annat sätt bidra med samhällelig service.

Håbo kommun prioriterar genom detta ställningstagande våra kommuninvånares trygghet och säkerhet, samtidigt som vi tar ställning för alla dem som blivit terroristernas offer.”

Att Kommunfullmäktige beslutar uppdra till samtliga nämnder och styrelser som berörs av kommunstyrelsens uttalande ovan, att utarbeta direktiv som så långt lagen tillåter förhindrar att Håbo kommuns ekonomiska eller personella resurser tas i anspråk i någon typ av bistånd, insats eller annat till återvändande IS-terrorister eller andra som deltagit i eller stött terrorism.

Sverigedemokraterna HåboPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738