Hem | Skokloster | Temperamentsfulla italienska dyrgripar på vårmönstring

Temperamentsfulla italienska dyrgripar på vårmönstring

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Redan vid 9-tiden på söndagsmorgonen hade förberedelserna inför den väntande invasionen av italienska bilar och motorcyklar till Skokloster värdshus startat.

Italienska skönheter | Foto: Attila Gal Italienska skönheter | Foto: Attila Gal


Det skulle dock dröja fram mot lunchtid innan den stora karavanen ringlade sig fram på skoklostervägen. Kanske var det den kyliga vinden som bidrog till att det dröjde lite längre än väntat innan de kom.

När karavanen av bilar och motorcyklar väl kom rullande nedför Kvarnbacken i Skokloster mot värdshuset var det många förväntansfulla entusiaster som kände glädje att åter få se alla dyrgripar. En efter en intog fordonen sina platser på den stora gräsplanen framför värdshuset. Det stod inte på förrän hela området var täckt med italienska fordon. Första maj är som tradition den dag på året då ägare till italienska fordon möts och vårmönstrar sina fordon i Skokloster. Då samlas de, ägare till den minsta lilla Fiat till den extremaste Ferrari eller Maserati och ägare till motorcyklar som bland annat Ducati, Laverda, Moto Guzzi och någon Bennelli.Allt från teknik till finish
De visar alla upp sina dyrgripar, talar prestanda, finish, kvalité, teknik och allt som har att göra med det fordon de åker på eller i. Några tog fram sin medhavda matsäck och hade picknick medan andra utnyttjade möjligheten att få något till livs i värdshuset, på macken eller i slottet. Det viktigaste och största intresset var dock att se gamla veteranfordon eller nyare kraftpaket på denna motorträff i kolossalformat. Kyrkbyn var fylld av människor som njöt av skapelserna även om vinden stundtals var bitande kall.

Från Hälsingborg i söder till Sundsvall i norr
Många reser lång väg för att vara med på den här endagsträffen som började en gång i tiden med att Ducatiklubbens motorcyklister samlades i Skokloster första maj. Det utvecklades till att även bilar med italienskt ursprung kom med och sedan dröjde det inte länge förrän det blev en träff för alla italienska fordon. Idag kom Fiat-, Lancia-, Maserati-, Ferarri- och Alfa Romeoklubben och andra till Skokloster från hela landet. Det som spontant och undan för undan byggts upp har blivit något av en folkfest.
Flera hundra fordon och ett par tusen människor besökte Skokloster den här kalla majdagen. Fram på eftermiddagen då alla fått sig en ordentlig dos av gemenskap och temperamentsfulla italienska fordon återvände de hemåt på den slingrande skoklostervägen och allt var som vanligt igen i Skokloster.

Se fler bilder här.

Tommy Hildorsson
morgondis@gmail.comPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738