Hem | Skokloster | Bentley bilar från -20 talet vid Skokloster

Bentley bilar från -20 talet vid Skokloster

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

I går (torsdag) kunde man se en samling engelska Bentley bilar som stannade till vid Skokloster, som en deletapp i Bentley Rally Sweden 2011. De var alla i gott skick trots sin ålder, riktiga rariteter med många av dem hade kompressor för att ge de fyrcylindriga motorerna extra kraft.

Foto: Rolf Adolfsson Foto: Rolf Adolfsson


Detta var bilar från en svunnen tid med entusiaster som vårdat dem och håller bilarna i funktionerande. Det var många motorintresserande som gillade ljudet från motorerna när man åkte vidare mot Härjarö.

Rolf Adolfsson

Fakta:
BENTLEY RALLY SWEDEN 2011

17 st. W.O.Bentleys, tillverkade mellan 1923 och 1931 gästar vårt land mellan den 3 och 13 juli.

Bentley Rally Sweden inleds den 3 juli i Malmö. Dit anländer deltagarna efter att ha åkt med färja från Harwich i England till Esbjerg och därefter korsat de danska öarna för att samlas upp hos Förenade Bil i Malmö, tidigare Generalagenter för Bentley i Sverige som även har en 4 ½ Liter W.O Bentley i utställningen.

Temat för rallyt är Svensk kulturhistoria, natur, gastronomi och vackra vägar. Den 5 juli går färden från Häckeberga Slott vidare norrut mot Mälardalen via Kosta Boda/ Orrefors, Andrémuseet i Gränna och Björnsnäs vid Bråviken i Östergötland.

Mellan den 5-9 juli kommer bilarna utgå ifrån Thoresta Herrgård vid Bro Bålstas Golfbana, med olika dagsutflykter såsom Tidö, Skokloster Slott och Sigtuna samt andra sevärdheter i Mälardalen. Rallyt kommer ha flera inslag av tävlingsmoment, de flesta på idealtid.

Källa: http://www.bentleyrally.se/Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Album

Bentley Bentley Bentley Bentley Bentley

Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2746