Hem | Skokloster | Fredrik Lagberg vinnare semifinal i Malmö

Fredrik Lagberg vinnare semifinal i Malmö

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Skoklosterkocken Fredrik Lagberg är segrare i första semifinalen av Årets Kock 2012. Hans dillfärserade rådjur med rökt korv föll juryn så väl i smaken att Fredrik Lagberg från Görvälns Slott, Järfälla idag fredag tog hem segern i den första semifinalen i Årets Kock 2012 - SM i professionell matlagning.

Fredrik firar semifinalvinsten | Foto: Håkan E Bengtsson Fredrik firar semifinalvinsten | Foto: Håkan E Bengtsson


Med segern lade Fredrik Lagberg därmed beslag på en åtråvärd plats i finalen av Årets Kock 2012 den 25 januari i Stockholm.

Fredrik Lagberg är 26 år, arbetar på Görvälns slott i Järfälla och bor i Skokloster. Han har tidigare varit i en semifinal av Årets Kock (år 2008). Vid dagens semifinal tävlade han med rätten "Dillfärserat rådjur och rökt grov korv med kantarell och vitkålsterrine, krämig kålrot, krispiga enbär och svarta vinbär".                

Juryns motivering lyder:
En elegant rätt med bra hantverk. Vinnaren har lyft enkla råvaror till en hög gastronomisk nivå, där smakerna kompletterar varandra.

Aldrig tidigare har Årets Kock haft så många anmälda som i år (147 bidrag) och dagens startfält var ett mycket rutinerat gäng där elva av tolv semifinalister tidigare tävlat i en Årets Kock semifinal eller final. Uppgiften var att på tre timmar laga upp sitt tävlingsbidrag inför publik. Man tävlade med sitt bästa recept på valfri varmrätt, med enda villkoret att rätten måste innehålla minst en mjölkprodukt utöver smör.

Samtliga tolv semifinalister som tävlade i Malmö:
Edin Dzemat, Linnea Art Restaurant, Göteborg
Alexander Sjögren, Vendel Ales Stenar, Kåseberga
Martin Hansen, Grand Hotel, Lund
Martin Pettersson, Restaurang Fond, Göteborg
Daniel Müllern, Brasserie Östergatan, Ystad
Andreas Landén, Collegium Konferens & Restaurang, Linköping
Jakob Lells, Skanörs Gästgifvaregård, Skanör
Jonas Espefors, Salt & Sill, Klädesholmen
Fredrik Juhlin, Hesselby slott, Hässelby
Anders Dahl, Hufvudsta Gård Mat & Möten
Fredrik Lagberg, Görvälns slott, Järfälla
Johan Backéus, Lux Stockholm, Stockholm

Den andra semifinalen avgörs i Sundsvall den 15 november. De båda semifinalvinnarna får varsin plats i finalen. Ytterligare åtta kockar går vidare på poäng från semifinalerna och gör upp om de återstående fyra finalplatserna vid Sista chansen i Stockholm den 23 november. Den 25 januari 2012 avgörs finalen av Årets Kock 2012 i Stockholm Waterfront, Stockholm.

Årets semifinaljury består av:
Fredrik Eriksson (juryns ordförande), Årets Kock 1987, Långbro värdshus, Älvsjö
Magnus Ek, Oaxen Krog, Mörkö
Håkan Thörnström, Thörnströms kök, Göteborg
Stefano Catenacci, Operakällaren, Stockholm
Jonas Dahlbom, Årets Kock 1996, Dahlbom på Torget, Åre
Karin Fransson, Hotell Borgholm, Öland

Källa: Årets Kock



Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV






Album

Fredriks vinnande rätt

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2763