Hem | Skokloster | Hemvändardag i Skokloster med en folkkär artist

Hemvändardag i Skokloster med en folkkär artist

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Skokloster Gille öppnar dörren för hemvändande Skoklosterbor en gång varje år. Föreningens ordförande Sonia T Larsson har i sitt sökande efter fler med anknytning till socknen fått kontakt med Susanne Alfvengren.

Inbjudan till hemvändardagen Inbjudan till hemvändardagen


Hon har sina rötter långt tillbaka i tiden i Skokloster och har bjudits in till hemvändardagen den 9 juni. Susanne kommer att välkomnas vid föreningens Soldattorp no 48 och på kvällen håller hon konsert i Skoklosters kyrka.

De senaste åren har temat i föreningen varit soldater och soldattorp. I år satsar man på hemvändardagen. Då blir det aktiviteter vid soldattorpet, i och omkring slottet och i Hembygdsgården.

När vi rör varann”
Susanne Alfvengren är gotländskan med den spröda och vackra rösten som fått många hjärtan att smälta. Kanske mest då hon sjunger sången ”När vi rör varann”. Hon växte upp i Ala på mellersta Gotland och gjorde sin debut som sångerska i bygdegården där 1968 nio år gammal. Efter det var hon med i revyer, dansband, musical, rockband och annat som fått henne att utvecklas till den duktiga artist hon är idag. Hon kommer till Soldattorp no 48 i Sånka, Skokloster den 9 juni för att ta emot en gåva av forskningsgruppen i Skokloster Gille och på kvällen kl. 19.00 kommer hon att sjunga i Skoklosters kyrka.

En dag präglad av minnen
Hela dagen den 9 juni kommer att präglas av nostalgi då tidigare Skoklosterbor med eller utan rötter i socknen kommer att träffas, prata minnen och uppleva historien på nära håll. Dagen avslutas med grillfest och dans i Skoklosters Bygdegård på kvällen. Se hemsidan skoklostergille.se för mer information.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Album

Kort baksida Susanne Alfvengren

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2761