Hem | Skokloster | Turistbyrån – en central roll i kommunen

Turistbyrån – en central roll i kommunen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Turistbyrån i Håbo kommun är placerad i Skokloster. Den har inte bara en central roll i byn, den är själva navet i kommunens turistverksamhet under sommaren. I år har den fått en ansiktslyftning med ny färg och mer informationsmaterial. Förutom det arbetar ”bygdens son” Tommy Hildorsson där. Han har levt största delen av sitt liv i kommunen och är väl bevandrad i kommunens historia. Därmed är han en tillgång för kommunen och passar perfekt in i sin roll som turistambassadör för Håbo kommun.

Tommy Hildorsson i turistbyråns dörr i Skokloster Tommy Hildorsson i turistbyråns dörr i Skokloster


Att Skokloster är navet i kommunen sommartid går inte att ta miste på när man ser på vad som finns där. I själva kyrkbyn finns inte mindre än fyra matställen med varierande utbud, det är Wärdshuset, Macken, Sjövillan och Slottscaféet. Och förutom dessa möjligheter till förtäring finns Turistbyrån där Tommy bemöter alla besökare på ett vänligt, proffsigt och gästvänligt sätt. Han berättar gärna om vad som erbjuds på denna historiskt natursköna plats.

En man med många erfarenheter
Tommy är född och uppvuxen i Häggeby/Skokloster och har en mycket bred yrkes- och livserfarenhet. Det finns nästan inget yrke som han inte provat på men så är han också mångsidig och kunnig. Hans senaste kreativa verk är en bild- och diktsamling som även den finns i turistbyrån. Han har hämtat inspiration och kunskap från Skåne i söder till Medelpad i norr men har för den skull inte förlorat någon på vägen beträffande utvecklingen i Håbo kommun. Tvärt emot har han sammanfört alla sina upplevelser i Sverige, från andra Europeiska länder och från Asien i ett crescendo av erfarenheter som han gärna delar med sig av.     

En naturskön plats vid vattnet
Skokloster har de senaste åren fått en rejäl ansiktslyftning och mer är på gång. Fredrik von Essen d. y. rustade bensinstationen, bryggorna och den gula byggnaden invid vattnet för ett par år sedan. Tyvärr var det någon eller några som inte uppskattade hans verk utan eldade upp den gula längan. Till bestörtning för många försvann därmed något som var en plats där båtfolk, turister och andra besökare gärna slog sig ner för att bara njuta av att finnas till i denna rofyllda miljö. Men som den populära plats Skokloster är tillåts man inte vila på hanen. Den stora bryggan kommer att rustas upp och förhoppningsvis följer fler förbättringar på denna historiskt natursköna plats i Håbo kommun.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Album

Framsidan av Tommys bok

Bedöm denna artikel:

4.50

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2746