Hem | Skokloster | Höstlovskul i dagarna nio på Skoklosters slott

Höstlovskul i dagarna nio på Skoklosters slott

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den 23/10 slår Skoklosters slott upp portarna och har öppet alla dagar fram till söndag den 3/11. Nytt för i år är visningarna Om väggarna kunde tala som tar upp händelser utöver det vanliga, ges varje dag kl 16 när höstmörkret lagt sig över nejden. Barnverkstan har i år temat mönstertryck, tryck egna mönster. Mer familjeanpassade visningar äger rum fem gånger om dagen.

Foto: Skoklosters slott Foto: Skoklosters slott


I visningarna Om väggarna kunde tala tar vi upp ovanliga händelser som vi inte tar upp i våra ordinarie visningar, säger Gösta Sandell, intendent vid Skoklosters slott. Vi har en hel del dylika historier, kanske lite spektakulära men alla knutna till slottet och/eller personer som vistats här.  I några års tid har vi haft ficklampsvisningar vid skymningsdags, men år vill vi göra något nytt. Det innebär också att visningarna kan ha olika innehåll de olika dagarna.

Temat mönstertryck i barnverkstan betyder att de som vill kan trycka rustika bärkassar efter mall eller komponera fritt efter egenhändigt tillverkade matriser. Kassarna kostar 40 kr och arbete i Barnverkstan 20 kr. En visning av slottet är gratis för barn upp till 19 år och kostar 110 kr för vuxna.

Visningarna under veckan är familjeanpassade. Här försöker vi också alltid att anpassa oss efter gruppens sammansättning. Turen tar oss till olika delar i slottet, där riddarrummet? nästan längs upp i slottet är ett måste. Ett tips är att klä sig varmt under visningarna! Stora delar av slottet är inte uppvärmt. Däremot är det varmt i barnrummet, lovar Gösta.

Faktaruta
öppet 26/10– 3/11 kl 11-16
Visningar 11:15, 12:15, 13:15 14:15 och 15
Om väggarna kunde tala kl 16 varje dag
Förboka sko.bokning@lsh.se  eller 08 402 30 60, vard 9-12

Skoklosters slottPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2761