Hem | Skokloster | Skoklosters slott nominerad till Stora Turismpriset

Skoklosters slott nominerad till Stora Turismpriset

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Priset ges till fredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet och hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Skoklosters slott nominerad till Stora Turismpriset Skoklosters slott nominerad till Stora Turismpriset


- Det är ett verkligt fint erkännande och jag är så glad att vi blivit nominerade av Visit Uppland, säger Rebecka Enhörning. Under mina fyra år som museichef har jag och mina kollegor arbetat hårt för att attrahera slottet för olika besöksgrupper. Slottet är en riktig klenod bland svenska slott. Vi brukar benämna oss som ett av världens främsta barockslott – det står vi för. Skoklosters slott utsågs till Sveriges vackraste slott  för ett par år sedan.

Turistorganisationer
Turistorganisationer i alla län har erbjudits att nominera kandidater till Stora Turismpriset 2015. Varje läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.
- Nu håller vi tummarna för att Skoklosters slott tar hem första priset den 20 oktober, säger Cecilia Österlind, regional destinationsutvecklare vid Regionförbundet Uppsala län som ingår i länets jury tillsammans med Visit Uppland. Hon tackar för de förslag som kommit in från länet och gratulerar Skoklosters slott till nomineringen.

Länets motivering
"Skokloster slott har konsekvent och målmedvetet arbetat för att stärka besöksmålet och orten tillsammans med lokala aktörer. I samarbete med offentlig förvaltning, lokala företag och organisationer arbetar man dagligen med att ge besökarna en större upplevelse än de förväntat".

Skoklosters slott ingår i en brokig skara intressanta turistmål inom områden som natur, kultur, historia och hållbarhet, som är nominerade till Stora Turismpriset.

Priset är på 100 000 kronor och delas sedan 1994 ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman. Det ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som bidrar till att utveckla turismen i Sverige. I år delas priset ut den 20 oktober i Stockholm.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 21 Sep 2015
Jättekul, stort grattis
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2747