Hem | Skokloster | Fri entré – en publiksuccé

Fri entré – en publiksuccé

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Skoklosters slott, som främst har öppet under den varma årstiden, höll för första gången sportlovsöppet. Det blev en stor publikframgång, liksom påsken med betydligt fler besökare än tidigare säsonger under perioden.

Fri entré – en publiksuccé Fri entré – en publiksuccé


- Det är verkligen glädjande med den stora publiktillströmningen till våra museer, säger överintendent Magnus Hagberg som ansvarar över de tre museerna Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet, och fortsätter, det är betydligt fler besökare som hittills besökt våra museer jämfört med förra gången med fri entré. Ökningen på de tre museerna jämfört med samma period förra året är över 80 procentenheter. För antalet barn under 19 år, en grupp som också tidigare hade fri entré, är ökningen närmare 90 procentenheter.

Museerna når ut till fler och nya besökare
Livrustkammaren som kallas för barnens museum ser en ökning bland barnfamiljerna, liksom många nya besökare. Hallwylska museet med sitt centrala läge mitt i Stockholm känner också av en betydligt större publiktillströmning, där en kö av besökare ofta  ringlar utanför museet under veckosluten.

På de tre museerna har den fria entrén, som infördes den 1 februari, hittills nått sitt syfte med att nå en yngre målgrupp och att museerna har fått betydligt fler och nya besökare.

Källa: Skoklosters slott Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739