Hem | Skola | Fridegårdselever blir volontärer i Ghana

Fridegårdselever blir volontärer i Ghana

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Fyra tjejer som går tredje året på den samhällsvetenskapliga linjen på Fridegårdsgymnasiet planerar en volontärresa till Ghana. De går en kurs under hela skolåret som går ut på att tillsammans utföra eller skapa ett projekt och sedan redovisa resultatet för klassen och årskurs ett och två på samhällsprogrammet.

Frida, Melissa, Linnea och Denise Frida, Melissa, Linnea och Denise


Berätta mer, vad är det ni ska göra?
Vi planerar att i februari genomföra en volontärresa till Ghana i Afrika där vi ska arbeta på ett barnhem i två veckor, och även ta reda på hur EU arbetar med bistånd till tredje världen. I trean ska alla elever göra ett projektarbete under en längre tidsperiod och detta är då vårt projekt, att genomföra en volontärresa.

Hur ska ni gå tillväga?

För att kunna finansiera vårt projekt har vi sökt bidrag hos organisationer och företag samt sålt saker på loppmarknader, sålt kakor från KakserviceAB och produkter från bland annat New Body. För att synas har vi dessutom skapat en grupp på Facebook och en egen hemsida där vi hoppas att folk får upp ögonen för oss och vårt projekt och eventuellt vill lämna ett bidrag. Vi är ytterst tacksamma för all hjälp vi kan få!

Vad planerar ni att göra när ni kommer hem?

Efter hemkomsten planerar vi att så fort som möjligt kunna ta oss ut till Bålstas grundskolor och hålla föredrag om vår resa och om våra upplevelser, för att kunna uppmuntra och engagera andra ungdomar om tredje världen och att förhoppningsvis själva vilja arbeta som volontär. Vad vi vill förmedla är att ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Vad har ni för personliga mål med resan?
Våra personliga mål är främst att kunna hjälpa till, men även att växa som personer och att få förståelse i hur världen faktiskt ser ut, bortom vårt materialistiska samhälle och våra värderingar. För oss är detta en dröm som vi otroligt gärna vill få chansen att uppleva, och även om det är mycket tidskrävande och ofta känns väldigt tungt kommer vi inte att ge upp.

Attila Gal
Håbo PortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744