Hem | Skola | Håbo kommun är Årets Skolförbättrare i länet

Håbo kommun är Årets Skolförbättrare i länet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

För elfte året i rad presenteras idag vinnaren i Lärarförbundets rankning Sveriges Bästa skolkommun. Rankningen är den bredaste i sitt slag och baseras på 14 kriterier.

Håbo kommun är Årets Skolförbättrare i länet Håbo kommun är Årets Skolförbättrare i länet


Vinnare 2012 i Uppsala län är Knivsta kommun. Förra året toppades Uppsala län av Uppsala som i år tappar placeringar. Knivsta hamnar på plats 172 på rikslistan i år.

– Lärarförbundet gratulerar Knivsta kommun till att vara länets bästa skolkommun 2012. Placeringen är ett bevis på att lärarna i kommunen gör ett mycket bra jobb och att kommunen förstår vikten av en bra skola, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

Majoriteten av kommunerna i Uppsala län ligger långt ner på listan men ett gott tecken är att hälften av kommunerna klättrar på rankningen.

– Kommunpolitikerna i Uppsala län måste satsa mer på sina skolor om de ska kunna öka likvärdigheten i kommunerna. Kloka kommuner inser att allt börjar med en bra skola. Det handlar om att prioritera och våga välja skolsatsningar för att attrahera nya kommuninvånare och för att skapa en likvärdig skola, säger Eva-Lis Sirén.

Håbo kommun är Årets Skolförbättrare i länet. De har klättrat från plats 261 till plats 184 på rankningen, och därmed förbättrat sin position mest sedan förra året.

– Håbo har påbörjat en viktig upphämtning. Nu gäller det att satsa mer resurser på skolan med fokus på utbildade lärare, säger Eva-Lis Sirén.

Kommunernas placering i Bästa skolkommun,
(förra årets placering inom parentes):

Knivsta 172 (216)
Håbo 184 (261)
Uppsala 215 (198)
Enköping 261 (248)
Tierp 270 (275)
Heby 277 (204)
Östhammar 279 (288)
Älvkarleby 285 (214)

All information om rankningen finns på Lärarförbundets webbplats http://www.lararforbundet.se/bastaskolkommun

Hela listan hittar du på http://www.lararforbundet.se/helalistan

Fakta om rankningen Bästa Skolkommun:
Rankningen Bästa Skolkommun omfattar Sveriges samtliga 290 kommuner och är genomförd av Statisticon för Lärarförbundet. Den bygger på statistik från SCB och Skolverket, samt statistik gemensamt framtagen av Lärarnas Samverkansråd och arbetsgivareorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Syftet med utmärkelsen är att sätta fokus på de kommuner som framgångsrikt satsar på skolan och att uppmuntra dem till att fortsätta prioritera skola och utbildning. Genom att lyfta fram de positiva exemplen vill Lärarförbundet utmana de kommuner som inte lyckas lika väl. Utmärkelsen delas ut varje höst, i år för 11:e gången.

Attila Gal
Håbo PortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2761