Hem | Skola | Idrottsklass på Fridegårdsgymnasiet

Idrottsklass på Fridegårdsgymnasiet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Vill du som idrottssatsande ungdom få bättre förutsättningar för din idrott samtidigt som du kan kombinera detta med din gymnasieutbildning? Vill du göra detta på hemmaplan utan att behöva resa till en annan skola och idrottsklubb utanför Håbo? Fridegårdsgymnasiet har alternativet, på hemmaplan.

Idrottsklass på Fridegårdsgymnasiet Idrottsklass på Fridegårdsgymnasiet


Håbos idrottsföreningar startar gemensamt upp lokala idrottsutbildningar i samarbete med Fridegårdgymnasiet genom att hösten 2014 starta idrottsklasser. Alla idrottsföreningar är välkomna in i samarbetet. Hittills är följande idrottsföreningar aktiva: Bålsta Hockey Club, Håbo FF, Bålsta Tennisklubb, Bålsta IK Friidrott, Bålsta simklubb, Bålsta Gymnastikklubb och Bålsta IF handboll

Den lokala idrottsutbildningen (LIU) är ett mycket bra val för dig som vill lägga lika mycket fokus på skolan och utbildningen som idrottssatsningen.

Vi på Fridegårdsgymnasiet ser verkligen fram emot att ta emot idrottssatsande ungdomar och ge dem stöd i sitt idrottsutövande i kombination med en utbildning som ger goda förberedelser inför universitets- och högskolestudier. Rektor Karin Franzén Bohman

Vi planerar att starta idrottsklass inom Samhällsvetenskapsprogrammet och eventuellt även Ekonomiprogrammet, naturligtvis så anpassas program och antalet klasser efter elevernas efterfrågan.

En av föreningarna, Bålsta HC har valt att samarbeta med SHI (Sweden Hockey Institute) och säkerställer att de håller i ishockeyutbildningen med några av Sveriges bästa instruktörer.

Schemat omfattar tre till fyra idrottspass per vecka och innehåller även teoriutbildning och fysträning. Du får även utbildning inom områden som näringslära, träningslära och prestationspsykologi. All utbildning bedrivs av kompetenta och utbildade instruktörer.

Vissa träningspass kommer att hållas gemensamt för hela idrottsklassen. Ett perfekt tillfälle att lära känna och utbyta erfarenheter över idrottsgrenarna.

Bor du i och tränar i förening i annan kommun än Håbo är du inte bunden att spela i någon av föreningarna i Håbo utan du kan gå på Fridegårdsgymnasiet och spela med din hemmaklubb. Men du är självklart välkommen att försöka att ta en plats i någon av  Håbo-föreningarnas lag.

Välkomna

Karin Franzén Bohman
Rektor FridegårdsgymnasietPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744