Hem | Skola | Astronauter besöker Fridegårdsgymnasiet

Astronauter besöker Fridegårdsgymnasiet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den 23 september får Fridegårdsgymnasiet i Bålsta besök av två astronauter!- Vi är verkligen glada över den här möjligheten, både elever och lärare ser fram emot att få träffa riktiga astronauter och lära sig om hur det är att befinna sig i rymden, säger Catharina Wakim, rektor på Fridegårdsgymnasiet.

Det är den svenska astronauten Christer Fugelsang som har bjudit in 100 av sina astronautkollegor i Association of Space Explores (ASE) att besöka skolor och Fridegårdsgymnasiet är en av de utvalda skolorna i Mälardalen. Rymdfararna kommer att föreläsa för alla elever på skolan.

– Vi vet att astronauter är goda inspiratörer och det vill vi använda till att öka intresset för naturvetenskap och teknik, särskilt bland unga. På Rymdstyrelsen har vi ett pågående arbete där Christer Fuglesang besöker elever i årskurs åtta i hela Sverige, från norr till söder. Nu har vi valt att rikta in oss på gymnasiets naturvetenskapliga program och gensvaret har varit mycket positiv.  Förväntan är stor hos både elever och lärare, säger Olle Norberg, generaldirektör för Rymdstyrelsen.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744