Hem | Skola | Franska elever besöker Fridegårdsgymnasiet

Franska elever besöker Fridegårdsgymnasiet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den 6e mars fick Fridegårdsgymnasiet ett besök från Frankrike. Det är en grupp med 14 elever och 2 lärare från ett Gymnasium söder om Paris som besöker Fridegårdsgymnasiet under en vecka.Syftet med besöket är att lära sig om det svenska samhället på ett praktiskt sätt. De franska ungdomarna bor hos gästfamiljer och får uppleva en vanlig svensk skolvecka. 

Fransklärarna Ulla Engdahl och Eva Lundgren startade projektet våren 2016. Med hjälp av bibliotekarien Roland Ngwée Ngijol sökte de ett samarbete med Pierre Gilles de Gennes, ett franskt gymnasium med drygt 1000 elever. 

Ulla, Roland och tre elever från Fridegård besökte Pierre Gilles de Gennes förra våren. Nu får de franska eleverna och deras två lärare i sin tur besöka Fridegårdsgymnasiet, delta i lektionerna med deras svenska kamrater och upptäcka vissa delar av Uppsala och Stockholm för att lära sig lite mer om svenska samhället och dess kultur. 

På Fridegårdsgymnasiets Facebooksida kan man följa eleverna under deras vecka i Sverige.

Attila Gal
HåboPortalen Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744