Hem | Skola | Arbete för ännu bättre skolor i Håbo

Arbete för ännu bättre skolor i Håbo

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Elever, pedagoger och annan personal i skolorna i Håbo kommer snart att märka av en del förändringar. Elisabeth Forsberg, barn- och utbildningschef i Håbo, vill tillsammans med sina medarbetare förbättra och utveckla skolorna, bland annat genom att göra organisationen mer effektiv. En del i det är att grundskolan i Håbo nu får en verksamhetschef.

Lena Norrman och Ewa Johansson | Foto: Håbo kommun Lena Norrman och Ewa Johansson | Foto: Håbo kommun


De senaste åren har Håbo vuxit mycket. Allt fler familjer vill att deras barn ska få en plats i någon av kommunens grundskolor.  Som en del i arbetet med att förbättra skolorna i Håbo kommer förvaltningen nu att göra om vissa viktiga tjänster. Bland annat har det blivit tydligt att den kommunala grundskolan behöver ha en verksamhetschef, precis som förskolan har.

Stor tillgång för grundskolan
Ewa Johansson, som nu är rektor på Futurum, blir verksamhetschef för grundskolan i Håbo. Hon har lång och bred erfarenhet av arbete inom grundskolan, bland annat som skolledare, och har gedigen kunskap om Håbos skolor. Ewa ser fram emot att som verksamhetschef kunna skapa ett forum för rektorer och skolledare, där de kan samverka och dela med sig av sina erfarenheter.

- Jag vill att elever ska nå sin högsta potential och utveckling. För att nå dit tror jag att rektorer och skolledare behöver lyfta och dela goda exempel på hur de har lyckats på sina skolor, säger Ewa Johansson. 

Som verksamhetschef kommer Ewa Johansson att arbeta nära rektorerna genom att leda, ge stöd och följa upp grundskolornas arbete.

- Ewa har under sin tid som rektor på Futurum varit drivande i utvecklingen av grundskolan i Håbo. Hon kommer att kunna ge oss nya perspektiv både genom sin erfarenhet och genom sin kunskap om aktuell forskning som rör skolan. Det blir en stor tillgång för oss, säger barn- och utbildningschefen Elisabeth Forsberg.

Ewa Johansson börjar sin nya tjänst som verksamhetschef för grundskolan den 19 mars.

Med sikte på ännu bättre kvalitet i skolan
En annan viktig tjänst inom barn- och utbildningsförvaltningen är den som verksamhetscontroller. Den 14 mars bli Lena Norrman ny verksamhetscontroller. Lennart Eriksson som arbetat många år som både verksamhetscontroller och utvecklingsledare går i pension.

Lena är också hon en erfaren skolledare och väl insatt i skolans rutiner och processer efter arbete inom både grundskola och förskola, nu senast på Viby. Som verksamhetscontroller kommer hon bland annat att ansvara för att följa upp elevresultat och hantera statsbidrag. Hon ska samordna och stödja skolornas egenkontroller när det gäller till exempel arbetsmiljö och krisberedskap.

En viktig del i tjänsten som verksamhetscontroller är att ansvara för uppföljning och analys av Håbo kommuns systematiska kvalitetsarbete inom skolan. Det ser Lena Norrman väldigt mycket fram emot. 

- Jag drivs av att få arbeta med skolutveckling och vill vara med och bidra till att alla elever i Håbo får en likvärdig och kvalitativ utbildning, säger Lena Norrman.

Attila Gal
HåboPortalen


Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2759