Hem | Skola | Stipendier till Läraskolan, Potentia och Gröna Dalenskolan

Stipendier till Läraskolan, Potentia och Gröna Dalenskolan

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Varje år i december delar barn- och utbildningsnämnden ut stipendier till de tre klasser i årskurs 8, som har de tre största förbättringarna av det genomsnittliga meritvärdet från vårterminen i årskurs 7 till vårterminen i årskurs 8. Den här gången belönades elever på Läraskolan, Potentia och Gröna Dalenskolan.Elever belönas med stipendier på 15.000 kr, 10.000 kr och 5.000 kr
Eleverna i klass 9 på Läraskolan gör den största förbättringen av det genomsnittliga meritvärdet under de två föregående terminerna. Eleverna belönas med stipendium på 15.000 kronor. Potentia klass 9 står för den näst största förbättringen och får 10.000 kr. Elever i klass 9B på Gröna Dalen får 5.000 kr för att ha förbättrat meritvärdet som tredje bästa klass.

Carl-Johan Torstenson som är ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden säger:

"Som ordförande i nämnden var jag en gång drivande bakom att ändra detta pris från att gälla de klasserna med högsta meritvärdena, till att gälla vilka klasser som haft den största förbättringen under ett år. Syftet med det är att uppmuntra till att anstränga sig för att förbättra sig, inte att nödvändigtvis vara bäst! Därför gratulerar vi nu de 3 klasserna som gjort de största framstegen under året, Bra gjort! Använd priset till något som ni alla vill ha, och njut av det. Slutligen vill jag bara säga att även om man tycker att man ligger dåligt till avseende betyg, så kan man alltid förbättra detta för att skapa sig bättre chanser i det fortsatta livet, det är precis vad detta pris syftar till."

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2727