Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Stor brist på pensionärslägenheter i Håbo

Stor brist på pensionärslägenheter i Håbo

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håbo kommun måste bygga minst 400 lägenheter för ålderskategorin 65+. Det är vad Leif Sjöborg i SPF Håbo´s boendekommitté har kommit fram till när han sammanfattat resultatet av den enkät som HåboHus och Q & A Analyse AB genomfört bland en målgrupp i åldrarna 67 - 84 år.

Illustration SPF Håbo Illustration SPF Håbo


Slutsatsen är att kommunledningen nu måste vakna och intensifiera byggandet av lägenheter avsedda för pensionärer. Glömde man de äldre när man myntade devisen "I Håbo vill vi bo!" ?
I och för sig finns inte längre banderollen kvar vid Dragets trafikplats - en följd av att man insett fakta?

Läs Leifs sammanfattning här.


En kommentar vid sidan av den egentliga sammanfattningen är:
"Många pensiornärer i Håbo väljer att flytta till andra kommuner, vilket för Håbo kommun innebär minskade skatteintäkter och en synnerligen usel renommé när det gäller förmågan att omhänderta de som  hjälpt till att bygga upp kommunen!"

Källa: SPF HåboPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Agneta Hägglund 27 Maj 2012
Leif, Kommunledningen är i allra högsta grad vaken och medveten om den bostadsbrist som vi i kommunen har. Problemet är och som jag tidigare kommenterat att vi inte har haft planlagd mark. 2009 hade vi 2 planarkitekter idag har vi 5 och kommer att göra ytterligare utökning. Vi har i veckan gått ut med ett planprogram för centrum på samråd. I höst när Kommunstyrelsen antar den så kommer det att innebära ca 2500 nya centrumnära lägenheter. Det kommer att ta några år innan de första kan stå klara.

Det som nu står närmast är ca 55 lägenheter i "tryggt boende" för 65+, om allt går planenligt så kommer dom att stå klara under 2013.
På "Glastomten kommer ca 77 lägenheter stå klart 2014, om inga överklagande görs.
Vi gör allt vi kan för att snabba upp alla processer, så gott det går utan att för den skull göra avkall på den demokratiska processen.
Vi vill att våra medborgare ska bo kvar i vår kommun och vi kommer att göra allt som står i vår makt för att möjliggöra detta.

Agneta Hägglund
avatar
Håkan Sundsström 27 Maj 2012
Ett glasklart och riktigt konstaterande från Leif Sjöborg och då ska man ha i minnet att den förra majoriteten med moderaterna i styret inte byggde en enda lägenhet varken till ungdomar eller äldre trots att de fanns ett fullmäktigebeslut från 2004 att bygga 150 lägenheter per år.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2726