Hem | Politik | Inkompetensen i FP stör Håbopolitiken

Inkompetensen i FP stör Håbopolitiken

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håller helt med Hans Söders analys av Håbopolitiken (EP den 7 januari). Ett totalt misslyckande av våra politiker att sköta kommunens verksamheter under förra mandatperioden, som vi nu ser resultatet av.

Politiker ska inte kritisera tjänstemän tycker insändaren Politiker ska inte kritisera tjänstemän tycker insändaren


Dagens oppositionspolitiker har mer fokus på att erhålla höga arvoden, än att göra ett bra politiskt arbete för medborgarna. Dessa politiker är i dag definierade och borde snarast avstå från sina uppdrag i politiska nämnder och styrelser där de medverkar. Nya politiker borde genomgå en politisk grundkurs i hur man uppträder mot allmänheten och mot kommunens tjänstemän innan man tar plats i politiska nämnder. Vi har i färskt minne hur Tomas Alm och Anders Nielfjord som folkvalda politiker i Folkpartiet hårt kritiserar våra tjänstemän offentligt i media. Som folkvalda politiker i kommunen ska inte Tomas Alm och Anders Nielfjord kritisera tjänstemännen offentligt i media. Ni borde ha den politiska kompetensen att avstå från detta och använda de nämnder och utskott ni sitter i för att ge delegation till tjänstemännen att se över den nya skollagen.

Du Anders Nielfjord som sitter i skolnämnden och som givit tjänstemannen utifrån hennes kompetens den delegationen att kontrollera att samtliga skolor och förskolor följer den nya skollagen. Detsamma gäller Tomas Alm som sitter i kommunstyrelsen och betraktas som arbetsgivare till kommunens anställda borde veta vilka mått och steg en politiker ska ta och som ska betraktas som en arbetsgivare till våra tjänstemän. Det är en helt annan sak att den gemene medborgaren kritiserar tjänstemännens beslut öppet i media, men folkvalda politiker ska veta att de offentligt inte ska kritisera beslut som de redan har avdelat tjänstemännen att utföra, det visar bara deras politiska inkompetens samtidigt som de försöker ta politiska poäng på ett felaktigt sätt.

Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Christian Johansson-Nord 17 Jan 2012
Hej Håkan.

Oavsett oppositionens kompetens så tror jag Hans Söders insändare syftade till det inkompetenta byggandet av konstgräsplanen.
Precis som han skriver och som du också påpekat tidigare så finns det ingen som vill ta ansvar för den uppkomna situationen.
Det finns t.om politiker som var i majoritet då och fortfarande är det som inte har en millimeter med detta att göra. Trots att man då var ordförande för miljö och tekniknämden.

Mvh

Christian
avatar
Håkan Sundström 20 Jan 2012
Hej Christian
Efter att jag tagit del av utredningen av konstgräsplanens tillkomst krävde jag i fullmäktige den 19 december att samtliga namngivna politiker i rapporten skulle avträda från sina poster i Håbo politiken och ska dessutom inför valet 2014 inte finnas med på valsedlarna för respektive parti. Dessa personer anser jag vara diskvalificerad från politisk arbete i Håbo.

Håkan Sundström
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693