Hem | Politik | Bålstapartiet BÅP | Styrelsen för Håbo Marknadsbolag uttalar misstroende mot sin odförande Håkan Welin (L)

Styrelsen för Håbo Marknadsbolag uttalar misstroende mot sin odförande Håkan Welin (L)

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Pressmeddelande) Under styrelsemötet den 22 juni, se bilagt protokoll (under artikeln), uttalade sig en majoritet av styrelsen sitt misstroende för bolagets ordförande Håkan Wellin (L) med en uppmaning till att att han borde avgå.

Håkan Welin (L) | Arkivfoto HåboPortalen Håkan Welin (L) | Arkivfoto HåboPortalen


Uttalandet var undertecknat av ledamöter både från oppositionen och majoriteten.
Ordföranden har ännu inte valt att avsäga sig sitt uppdrag, frågan får därmed hänskjutas till Kommunfullmäktige för prövning.

Owe Fröjd
Partiledare Bålstapartiet


Läs mer:

Håbo Marknads AB
Näringslivsservicen i Håbo kommun sköts av det kommunala bolaget Håbo Marknads AB som arbetar för att det ska vara enkelt att starta och driva företag i Håbo kommun. Bolaget arbetar också för ökad tillväxt inom näringsliv, turism och handel.

Klicka på länken för mer information om Håbo Marknads AB och dess verksamhet:
https://www.habo.se/naringsliv-och-arbete/foretag-radgivning-och-stod.html

Fullmäktige har beslutat att utse ledamöter, ersättare, ordförande och vice ordförande i styrelsen för Håbo Marknads AB för tiden från ordinarie bolagstämma 2015 till dess att motsvarande bolagstämma hålls 2019.Prenumerera på kommentarer Kommentarer (29 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 30 Jun 2016
Att marknadsbolaget har och har haft brister är väl känt, men att det skulle offentliggöras på detta sätt av Owe Fröjd har säkert sin förklaring. Genom att ta del av protokollet från den 22 juni 2016 kan man tro att krig har utbrytit i maknadsbolagets styrelse genom att kräva ordförandens avgång. Jag själv har genom att läsa protokollen under 1,5 år varit beredd på ett sådant senario genom att inget hänt i bolaget på lång tid.
Vad jag inte förstår är hur Owe Fröjd kan vara inblandad, han ingår inte i styrelsen och har ej heller någon suppleant plats, men ska nu ingå i någon form av fokusgrupp med bara politiker som ska reda ut fortsättningenen på sagan om marknadsbolaget. Owe Fröjd har ju inte rosat marknaden med sina bolag, det kan ju inte vara av den anledningen som han är föreslagen att sitta med i denna denna grupp. Den troliga orsaken torde vara att han ser ytterligare en post som ska arvoderas, kan inte vara av någon annan anledning.
Jag själv vill utdöma samtliga politiker och se till att marknadsbolaget blir styrd av tjänstemän med rapportskyldighet till kommunstyrelsen. Politiker ska inte och har inte kompetens att styra bolag.
avatar
Owe Fröjd 30 Jun 2016
Ja, Håkan, jag konstaterar du fortsätter att kränka mig trots att jag meddelat både dig och ansvarig för portalen att jag upplever mig trakasserad av er båda.
Jag ber dig och ansvarig för portalen än en gång uppgöra med detta.

Diskutera och publicera gärna sakfrågor, men sluta med att kränka personer i allmänhet och mig i synnerhet.

Håboportalen skriver på sin sida:

"Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen"

Det har jag gjort otaliga gånger, men får inte ens något svar:((
avatar
Attila Gal 01 Jul 2016
Jag kan inte se att du har mailat mig (du glömde i citatet mailadressen, som står där som kontaktväg!!!) och påpekat vilka ord, eller uttryck som gjorde att du känner dig förolämpad eller kränkt.

Att du skriver här i allmänhet, upprepade gånger, att du är kränkt över en kommentar betyder inte att jag vet vad som kränker dig.

Så, återigen: Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se). Kopiera in texten och länken till artikeln. Detta har jag påpekat dig ett flertal gånger men du envisas med att klaga här på att jag inte gör något.

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
Owe Fröjd 03 Jul 2016
Attila, jag trodde att du förstod när jag påpekar att jag blir kränkt av personliga påhopp i ett inlägg, att du kunde läsa inlägget, tyda inlägget och förstå vad som är personliga påhopp, eller vad som är sakfrågor?

Jag visste inte att det var tvunget att förklara en gång till med att klistra och klippa, samt att det var nödvändigt att skicka in via mail (eftersom denna adress står inom en parantes.)

Jag trodde att du förstod att om jag tex. skriver att "jag blir kränkt över att kallas lögnare", att du förstod att det var det jag menade!!!

Du skriver att du påpekat detta förfaringssätt för mig flera gånger, jag inte fått några mail om detta från dig, håll dig gärna till sanningen:((
avatar
Attila Gal 03 Jul 2016
Varför trodde du att mailadressen står där, efter ordet kontakta? Du som sitter i KF-presidiet borde veta vikten av att hålla sig till reglerna.

Sedan jag har inte skrivit att jag har mailat dig om detta som du påstår (möjligen gjorde jag det också, men framför allt påpekat detta i tidigare kommentarer. Får jag tid efter semestern ska jag leta fram dessa.

I övrigt kallar du mig indirekt lögnare då du ber mig hålla mig till sanningen. Du verkar inte vara bättre än de du anklagar för samma sak.

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
Owe Fröjd 04 Jul 2016
Att det står en mailadress tolkade jag som att man även kunde kontakta dig om man inte ville att det skulle ske offentligt, inget svårare än så!!

Möjligt att jag har fel om att du inte kontaktat mig per mail i dessa frågor, jag kan dock inte hitta något mail från dig där du klargjort för mig att det bara är via denna mailadress som du tar emot klagomål.

Har du gjort det meddela mig dag och tid så kollar jag i min server igen,är det så, är jag den första att be om ursäkt för att jag bett dig att hålla dig till sanningen! (jag kan medge att även jag har fel någon gång, till skillnad från andra:)
avatar
Håkan Sundström 30 Jun 2016
Owe
Du svarar inte på sakfrågan, hur kom du in i marknadsbolaget?
avatar
Owe Fröjd 01 Jul 2016
Jag uppfattade inte att du ställde någon sakfråga, bara mer förnedrande omdömen om mig som person-.

Men saken var denna, jag blev tillfrågan om jag ville vara med i denna grupp utifrån mina kompetenser, jag har inte bett om att få vara med.
avatar
Håkan Sundström 01 Jul 2016
Owe
Du ser det som en kompetens att starta företag för att sedan köra dem i konkurs, så ser inte jag det. Förmodligen är det din partikamrat som föreslagit dig, men tack och lov så är det inte beslutat än.

Att byta ut ordföranden är en helt korrekt åtgärd p.g.a. dålig styrning och brist på resultat. Tillsättningen var politisk och resultatet blev därefter.

Politiker ska inte styra företag p.g.a brist på kompetens, det gör tjänstemän bättre och får uppdraget att rapportera till KS.
avatar
Owe Fröjd 01 Jul 2016
Men nu Håkan är du väl ute och "cyklar", igen.
Ja, jag var delägare i ett företag som gick i konkurs, detta för ca 23 år sedan i samband med den stora aktie och fastighetskraschen, det var många företagare som "gick under" det året när räntan höjdes till 500% över en natt och fastighetsmarknaden rasade ihop!

Du skriver:
"vad jag inte kan förstår är hur Owe Fröjd kan vara inblandad, han ingår inte i styrelsen och har ej heller någon suppleant plats, men ska nu ingå i någon form av fokusgrupp med bara politiker som ska reda ut fortsättningen på sagan om marknadsbolaget" slut citat.

Du skriver vidare i ditt inlägg:
"förmodligen är det din kamrat som föreslagit dig, men tack och lov så är det inte beslutat ännu". Slut citat.

Håkan, du framställer dig alltid som den som kan mest, alltid påläst, vet allt och har kompetens som ingen annan. Nu ber jag dig att läsa igenom protokollet en gång till.

Punkt 6:10 ANSTÄLLNING VD.

" Styrelsen beslutar att tillsätta en grupp bestående av Ariel Pardo, Bengt Björkman, (sammankallande) Owe Fröjd, (adjungerad) Ralph Abrahamsson. Gruppens arbete skall vara klart senast den 31 juli då ett extra styrelsesammanträde skall besluta i frågan" slut citat.

Detta är vad som beslutats av styrelsen, nåt annat är det inte.

Att jag blivit adjungerad beror nog på min kompetens på avtalsfrågor efter 30 år som fackligt förtroendevald, och inte min kunskap om företag, detta trots att jag framgångsrikt drivet ett flertal företag sedan 1983 och fortfarande driver företag!

Jag blir ofta tillfrågat om jag kan medverka som resursperson i vissa arbetsgrupper på grund av min breda kompetens, är det ingen som har frågat dig någon gång??
avatar
Owe Fröjd 05 Jul 2016
Du anklagar mig ofta för att inte svara på frågor, kan du kanske vara bättre än jag och svara på min fråga till dig??
avatar
Håkan Sundström 06 Jul 2016
Owe
Jag kan mycket väl tävla med dig om erbjudanden i arbetslivet. Efter min ingenjörsexamen 1970 så har jag erhållit ett antal erbjudanden om att leda projekt. Jag har också bott i Tyskland och USA ett antal år med projektledning som huvudsaklig sysselsättning och jag har också gått i mål med samtliga projekt. Att leda projekt är också att ha ett ansvar, till skillnad mot vad en politiker har som inte behöver ta ansvar för vad ni lovar och säger. Kan bara nämna ett projekt som jag var ledare för på Eriksson, som var att introducera GSM technologin i USA, Mexico, Brasilien, Colombia, Chile och Argentina. Jag har även blivit erbjuden att bli politiker men tackat nej p.g.a. att ansvarsbiten saknades i befattningen som politiker.
avatar
Owe Fröjd 06 Jul 2016
OK, tack för svaret, du har ingen erfarenhet av att vara politiker, och ingen erfarenhet av att medverka i eller fått några förfrågningar om medverkande i politiska arbetsgrupper!

Det kanske är därför som vi har lite olika ingångslägen och kunskaper om hur den politiska världen fungerar.

PS
Även jag var inblandad i ett utvecklingsprojekt inom LM Ericsson (Håkan, "Ericsson" stavas med c, inte med k) under 70-talet, men det var i en mer central roll
DS
avatar
Christian Johansson 01 Jul 2016
Håkan:
Är det inte lite långsökt att vilja vara med i en fokusgrupp bara för arvodens skull?
Det är väl dessutom styrelsen som beslutat om vilka som ska vara med i fokusgruppen eller?

Mvh

Christian
avatar
Owe Fröjd 01 Jul 2016
Det stämmer Christian, att vara med i denna grupp, med kanske 2-3 möten under juli månad, och vara med att ta ansvar i en komplicerad fråga, samt med mycket oarvoderat förberedelsearbete är inget man gör för 2-3 sammanträdesarvoden!!!! Det kan nog alla räkna ut, ja, nästan alla!!
avatar
Håkan Sundström 01 Jul 2016
Christian
Ja, för de flesta så är de det, men inte för Owe Fröjd, finns det politiska vinningar förknippad med pengar så finns han där, det kan man tolka som en merit men det gör inte jag.
avatar
Attila Gal 01 Jul 2016
Håkan,

Var vänlig och försök vara saklig, och håll god ton i ditt ordval. Alla har en agenda, även du. Jag med :)

Kommunens ökade arvodeskostnader tyder på att det där med fritidspolitiker (som många kanske tror är lika med oavlönad) låter lite sådär...

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
Håkan Sundström 02 Jul 2016
Tyvärr så är jag inte med dig till 100% när du ber mig hålla mig till sakfrågan. Inom politiken är sakfrågan oftast förknippad med en person, där den ena parten känner sig kränkt när man påstår motsatsen. Om motparten inte besvarar påståendet sakligt utan bara säger att påståendet är fel så har han mycket svårt att övertyga mig om sin förträfflighet. Jag har ombett Owe att redogöra alla de arvoden har får inom politiken utan att få ett svar trots att det är skattepengar han får genom sin medverkan i politiken.o
avatar
Owe Fröjd 03 Jul 2016
Håkan, jag kommer att redovisa alla mina arvoden, dock inte för att du kräver det av mig, utan för allt alla som läser dina felaktiga nättrakasserier mot mig skall få se hur fel du har, att allt du skriver går ut på smutskastning från din sida mot mig, både som person och fritidspolitiker.

Och dessutom för att jag förhoppningsvis skall slippa framtida påhopp och kränkningar från dig, på mig som person på grund av de demokratiskt beslutande och rättmätiga arvoden som jag fått under 2015.

Jag håller på och sammanställer denna, troligtvis klart under veckan
avatar
Håkan Sundström 28 Jul 2016
Owe
Den 3 juli lovade du att inom 1 vecka redovisa alla dina arvoden för 2015. Idag är det den 28 juli och ingen redovisning har kommit från dig. Varför?
avatar
Owe Fröjd 30 Jul 2016
Hej Håkan, ja jag har lovat och det kommer, jag skrev att jag troligtvis skulle fixa det på en vecka. Men då det kom andra private saker emellan och jag bara är fritidspolitiker får jag fixa detta på den tid som är över, även jag har familj, vanligt arbete och semester.

Men då jag vill göra en utförlig redovisning, inte bara summan så blev det lite mer arbete än jag först trodde.

Men jag kan göra en delredovisning om summan så länge, så kanske du kan hålla dig till tåls med den kompletta redovisningen.

Mina totala ersättningar från Håbo Kommun under hela 2015 var totalt på 67.677 kronor efter skatt. (enligt till mig utskickad kontrolluppgift och inrapporterat till skattemyndigheten)

Detta var alla mina ersättningar för årsarvoden, mötesarvoden, arbetsgrupper och förlorad arbetsförtjänst.
, för allt!

Men som sagt, jag återkommer med vad detta var ersättning för i ett separat inlägg!
avatar
Håkan Sundström 30 Jul 2016
Tack Owe
Ser fram mot en komplett redovisning. Hoppas det inte dröjer allt för länge.
avatar
Håkan Sundström 31 Jul 2016
Owe
Eftersom skatten är progressiv så gör din redovisning FÖRE skatt så vi skattebetalare vet vad du kostar för kommunen.

Tack på förhand.
avatar
Owe Fröjd 31 Jul 2016
Då jag inte ligger i de höga lönenivåerna som du tror och inte omfattas av progressiv skatt så har jag bara räknat bort den kommunala skattesatsen som är 33% från mitt erhållna bruttobelopp!

Vad jag kostat/tillfört kommunen kan säkert diskuteras, och vad du kostat kommunen med dina "utredningsuppdrag" och vilken skada du åsamkat mig och min familj genom dina årslånga trakasserier och nätmobbing mot mig som person får väl bli en särskild tråd, alternativ klargöras av en eventuell förundersökning?
avatar
Håkan Sundström 31 Jul 2016
Owe
Redovisa bara bruttobeloppet, det måste bli det enklaste för dig att göra och lättast för oss skattebetalare att förstå.
avatar
Håkan Sundström 02 Aug 2016
Owe
Varför krångla till det, tala om bruttobeloppet det står på inkomstuppgiften från kommunen. Var inte rädd för att specificera att summan hamnar över 100000kr.
Procenträkning är det svåraste räknesättet av de vanliga 4 räknesätten, så ta inte för givet att alla kan räkna procenträkning.
avatar
Owe Fröjd 01 Aug 2016
Jag tror nog att de flesta alla andra kan räkna procent och lägga till skatten som är 33% för att få en bruttosumma!!
avatar
Håkan Sundström 03 Jul 2016
Bra Owe
Äntligen så kommer du att redovisa dina arvoden för 2015. Sedan hoppas jag att du fortsätter med åren 2016, 2017 osv så medborgarna kan se de höjningar ni ger er själva.

Sedan förstår jag inte vad det är för fel som du åberopar jag har gjort beträffande dina arvoden. Den siffra jag publicerat är den höjning på 1,5 Mkr för 2015 som ni politiker orsakade i dec 2014. Men det är väl din dåliga läsförståelse som du brottas med.

Publicera gärna din sammanställning på en ny tråd här i HP.
avatar
Owe Fröjd 04 Jul 2016
Du skriver:

"Sedan förstår jag inte vad det är för fel som du åberopar jag har gjort beträffande dina arvoden. Den siffra jag publicerat är den höjning på 1,5 Mkr för 2015 som ni politiker orsakade i dec 2014"

Detta är inte mina arvoden, detta är den totala höjningen, som jag röstade nej för i KF i december 2014.

Min läsförståelse kan du kanske klandra, men mattematik är jag bra på:))
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2724