Hem | Politik | Liberalerna L | Akademiska och fakta

Akademiska och fakta

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det är intressant att läsa Socialdemokraternas inlägg om Akademiska sjukhuset. Det låter på dem som om det har blivit allt värre sedan vi i Folkpartiet och Alliansen tog över styrningen. Stämmer det eller....?Låt oss göra några jämförelser:
- Antalet övertidstimmar är desamma som de var under Socialdemokraternas tid
- Vårt landsting har nu bland Sveriges lägsta hyrläkarkostnader
- Sjukfrånvaron har minskat med 33% sedan 2006
- Långtidssjukfrånvaron har minskat med cirka 50 %
- Ungefär 600 chefer har utbildats i lönesättning, och detta kommer att fortsättas. Dessutom ställer vi allt tydligare krav på att cheferna lyssnar på sin personal.
- Vi arbetar allt kraftfullare för att skapa en bättre långsiktig och förankrad löne- och arbetsmiljöstrategi, ett förslag Socialdemokraterna var emot 2012.
- Vid den senaste medarbetarundersökningen blev resultatet att "medarbetare inom Landstinget ser fram emot att gå till jobbet, trivs med sina arbetsuppgifter och upplever att de ägnar sina dagar åt något meningsfullt".
- Fler medarbetare väljer att arbeta heltid idag än under tidigt 2000-tal

Vi vill inte ha tillbaka till Socialdemokraterna som styrande av Akademiska!

Håkan Welin
FolkpartietPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Hålan Sundström 23 Feb 2014
Håkan Welin
Du har haft många felaktiga uttalanden vad beträffande sjukvården. Ett bra exempel är historien kring vårdcentralen i Bålsta som Landstinget sålde ut under märkliga former som orsakade en stor brist på husläkare.

Håkan Sundström
avatar
Bertil Kinnunen 25 Feb 2014
Taskig Faktakoll - Landstinget och Akademiska sjukhuset har stora problem
Håkan Welin (FP) skriver att allt har blivit bättre under alliansens styre i landstinget och varnar för ett Socialdemokratiskt styre. Han räknar upp ett antal jämförande siffror mellan nu och 2006. Vi har dock hittat två stora problem med Håkan Welins siffror. 1) Samtliga siffror rör landstinget som helhet och inte Akademiska sjukhuset vilket innebär att siffrorna inte är jämförbara då en ny stor förvaltning i form av kollektivtrafiken tillkommit sedan 2006. 2) Han tar upp kostnader för hyrläkare men säger ingenting om kostnader för hyrsjuksköterskor.

Håkan Welin väljer tyvärr att blunda för den verklighet som många medarbetare vid Akademiska vittnar om både när det gäller arbetsvillkor och arbetsmiljö. Socialdemokraterna vill på ett konstruktivt sätt ta itu med dagens problem och framtidens utmaningar. Vi tycker det är viktigt att lyssna på de signaler som kommer och vi kan konstatera att det saknas en långsiktig och förankrad löne-och arbetsmiljöstrategi vilket de fackliga känner stor frustration över det.

Socialdemokraterna vill fokusera på ökad kvalitet och tillgänglighet i vården, god personalpolitik och arbetsmiljö för våra medarbetare. Allt detta för att uppnå ett förbättrat bemötande och trygghet för patienterna samt stärka medarbetarnas yrkesstolthet och arbetsglädje. Vi är övertygade om att långsiktigt hållbara investeringar för att öka antalet händer i vården är en viktig pusselbit. Landstinget måste också bli bättre på att belöna erfarenhet och goda arbetsinsatser i lönekuvertet.

Vi tvivlar inte på att Håkan Welin och Folkpartiet har haft viljan att bedriva en god personalpolitik. Men bristande intresse från Moderaterna och landstingsstyrelsens ordförande Erik Weiman har tyvärr lagt krokben för alla försök. Håkan Welin är inte heller hjälp av att hans moderatstyrda regering väljer att sänka skatterna med miljarder istället för att investera i sjukvården. Regeringen har också minskat antalet högskoleplatser samtidigt som vi har ett skriande behov av fler sjuksköterskor. I socialdemokraternas nationella skuggbudget investerar vi 2 miljarder i hälso- och sjukvården. För Landstinget i Uppsala län skulle detta innebära 72 miljoner i direkta förstärkningar. Ett nödvändigt tillskott för fler anställda och förbättrad arbetsmiljö. Så kan vi förstärka kvaliteten och minska köerna.

Vivianne Macdisi (S), Landstingsråd
Bertil Kinnunen (S), Landstingsråd
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2693