Hem | Skokloster | Barockfestens dans & vett och etikett på slottet

Barockfestens dans & vett och etikett på slottet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Med anledning av utställningen Barockfesten ägnas söndagen den 6 september åt vett och etikett vid barockens måltid och hur dansen gestaltades under 1600-talet.

Barockfestens dans & vett och etikett på slottet Barockfestens dans & vett och etikett på slottet


När du väl satt dig till bords lägg händerna på var sida om tallriken och inte ovanpå densamma…Ta emot det som bjuds med tre fingrar eller håll fram din tallrik för att ta emot det. Om vett och etikett vid barockens måltid berättar intendent Ingalill Jansson. Redan på 1500-talet publicerades en vett och etikettbok som fick stor spridning och som även innehöll ett kapitel om bordsskick

Föreläsningen kombineras med en dansuppvisning med dansgruppen Pied en l'air,  som är specialiserad på historisk dans. 

På Skoklosters slott, en av världens främsta barockslott den 6 september kl 13.30Prenumerera på kommentarer Kommentarer (13 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 01 Sep 2015
Vett och etikett skulle en del fritidspolitiker också ta del av.
Reply Tummen up Tummen ner
-10
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 02 Sep 2015
Håller med dig, men så länge vi har Owe Fröjd i politiken kommer debatten att sakna vett och etikett.
Han förstår inte att dra sig tillbaka så att kommunen kan utvecklas i rätt riktning.
Reply Tummen up Tummen ner
-9
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 02 Sep 2015
Du är fantasisk Håkan, artiklen är en positiv inlaga som inbjuder allmänheten till en fin föreläsning om hur det var på 1600-talet på vårt fina slott Skokloster, och du måste genast gå in och göra ett påhopp på mig som person i en helt annan fråga som inte rör detta arrangemang på något sätt?
Personliga påhopp kallar jag det!!

Jag som politiker är medveten om att det finns personer som alltid går till personliga angrepp och letar med ljus och lyckta överallt och försöker hitta saker på fritidspolitiker så dom kan ondgöra sig över, bara för sin egen skull, du vet ju vad dom kallas?

Då kommunkontakter är offentliga uppgifter så vet jag att du i veckan kontaktat kommunen för att erhålla Agneta Hägglunds fullständiga personnummer.
Om det är för att du skall få veta hennes födelsedag och uppvakta henne med blommor och ett förlåt så är det bra, om det är för att "stalka" henne eller fortsätta att förtala henne så är det inte bra.
Det skulle vara intressant att veta, inte bara för mig, varför du vill ha dessa högst personliga uppgifter om Agneta Hägglund?
avatar
Håkan Sundström 06 Sep 2015
Tyvärr Owe, så kan jag inte säga detsamma om dig, du adderar hela tiden negativa epitet om dig själv, att du själv borde förstå att dra dig tillbaka från politiken. Du och Bålstapartiet har kostat Håbos medborgare enorma pengar utan att något mervärde kommit ut från ditt politiska agerande som hela tiden fokuserats på eget välbefinnande.

Efter 2014 års val tappade du i väljarkåren till att endast ha 2 mandat med drygt 500 röstande medborgare. Där lyckades du kuppa in dig med SD för att få 7 st högt arvoderade ordinarie uppdrag 2015 som är följande:

1. BoU 7 x 872 kr = 6104 kr per år
2. GRP = 55776 kr per år
3. RTJEH 4 x 2200 (ca) = 8800 kr per år
4. KF 1,e vice ordf = 17430 kr per år
5. KF ledamot 7 x 872 = 6104 kr per år
6. KS ledamot = 6104 kr per år
7. KSAU ledamot 7 x 872 = 6104 kr per år

Summa totalt arvode för 2015 = 106422 kr per år

Nu ser vi vad Owe Fröjd med endast 2 mandat av väljarkåren kommer att kosta oss skattebetalare 2015, utan att tillföra något mervärde för medborgarna. Till detta tillkommer ca 8000 kr för andra ledamöter och ersättare i BåP. Har han dessutom varit politiker i 35 så kan var och en se den kostnad han kostat oss skattebetalare.

Vad beträffande min begäran om person nummer på Agneta Hägglund så finns en enkel förklaring som kommer från den grupp av några äldre personer som samlas i centrum för att diskutera politik både på riksplanet och det lokala planet. Denna gång fanns de 17 uppdragen på agendan som Agneta har i politiken och där jag fick i uppgift att ta reda på hennes ålder vid nästa val 2018. Det hade räckt med de 6 första siffrorna för den uppgiften, men Ellinor skickade alla 10 som är en offentlig information. Jag kan förstå varifrån du fick den information och ser att personen följer inläggen på HP men vägrar att svara.

Som avslutning diskuterade vi Owe Fröjd och Bålstapartiet, där det blev ett högljut gapskratt med många historier om Fröjdens historiska leverne här i Håbo som jag återkommer till vid ett senare tillfälle.
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 06 Sep 2015
Håkan Sundström, jag frågar igen, varför vill du ha Agneta Hägglunds personnummer?
avatar
Håkan Sundström 07 Sep 2015
Owe Fröjd, som jag tidigare konstaterad så har du väldigt svårt att förstå skriven text, ta din fru som hjälper dig med detta, svaret finns i min föregående artikel. Varför är det så svårt att förstå min begäran som är en offentlig information som varje medborgare har rätt att få. Är det spöken i din hjärna som nu fått negativa tankar.
Reply Tummen up Tummen ner
-5
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 08 Sep 2015
Håkan, jag upprepade min fråga ännu en gång, och det innan portalen hade publicerat ditt svar , logistikproblem på portalen snarare än min läsförståelse:))
Sedan att du samtidigt passar på och kastar lite skit på mig igen förvånar väl ingen numera
avatar
Owe Fröjd 07 Sep 2015
Hej Håkan, fel igen, du har här också räknat med uppdrag som inte är arvoderade samt förutsatt att jag går på alla möten vilket jag inte gör.
Tyvärr undergräver du din egen trovärdighet, ännu en gång, genom att påstå saker som är är fel angående både mina och Agnetas arvode.
Och om jag inte haft dessa uppdrag så hade någon annan haft dom och kostat lika mycket för kommunen.

Jag avslutar denna debatten i denna tråden med samma rader som jag började den:

Du är fantasisk Håkan, artiklen är en positiv inlaga som inbjuder allmänheten till en fin föreläsning om hur det var på 1600-talet på vårt fina slott Skokloster, och du måste genast gå in och göra ett påhopp på mig som person i en helt annan fråga som inte rör detta arrangemang på något sätt? Personliga påhopp kallar jag det!!
avatar
Owe Fröjd 07 Sep 2015
PS
Synd att du inte kommer ihåg Agnetas 60-fest för några år sedan, både jag, du och din fru var väl där, synd att varken du eller din fru inte kommer ihåg den festen.

Jag tror till och med att du dansade med Agneta om jag kommer ihåg rätt, så hennes ålder borde inte vara så svårt att veta utan att be om hela hennes personnummer samt uppta tjänstemännens dyrbara arbetstid på kommunen för att reda ut det??
DS
avatar
Håkan Sundström 07 Sep 2015
Helt rätt Owe, gissade på 66 eller 67 men var inte säker, nu vet jag att hon blir 68 år vid nästa val 2018, men jag kommer inte ihåg att du var på festen, men minnet kan svika.
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian Johansson 08 Sep 2015
Håkan:
Du kan ju också se ratsit.se eller hitta.se om du bara vill se ålder.
De flesta av partiernas "förstanamn" är runt 70 år 2018 (förutom Michael Rubbestad).
Såvitt jag vet kommer Carina Lund vara äldst med sina 71 år (2018).

Men detta är ingen ålder för en politiker. Se USA där kandidaterna för nästa års presidentval val är runt 70 år eller äldre.
Men jag jämför inte Agneta eller Carina med Hillary Clinton :).

Med vänlig hälsning

Christian


Med vänlig hälsning

Christian
avatar
Owe Fröjd 08 Sep 2015
Ja Christian, eller gå in på valmyndigheten, se den bifogade länken, där får Håkan åldrarna på alla sossar;)))))))))))
http://www.val.se/val/val2014/valsedlar/K/kommun/03/05/valsedlar.html#id0002

Nu ger vi inga mer tips:)))))))
avatar
Håkan Sundström 08 Sep 2015
Hej Christian
Jag tänkte inte på det, utan jag tog informationen från fgeställaren och frågade kommunen. Jag gör det nästa gång frågan kommer upp.
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
totalt: 6 | visar: 1 - 6

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TVProblem med avloppet?


SPF Seniorerna Håbo

SBA Svenska Bilauktioner AB

Basinkomst = Medborgarlön

the zeitgeist movement

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2603