Hem | Företag | Politikerdebatt på frukostmöte

Politikerdebatt på frukostmöte

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nära hundra personer lyssnade på tisdagmorgonens politiska debatt om näringslivsfrågor på Lastberget.

Politikerdebatt på frukostmöte | Foto: Håbo Marknads AB Politikerdebatt på frukostmöte | Foto: Håbo Marknads AB


Med bara ett par veckor kvar till valet var det logiskt att höstens första frukostmöte till stor del handlade om politik.

Leif Nyren

Marknadsbolagets nye vd inledde morgonen efter att Linda Nordin från Lastberget Konferens hälsat alla välkomna. Leif berättade om sin bakgrund och intrycken av Håbo efter tre veckor på sin nya tjänst. Den första tiden har varit intensiv och lärorik.

Reddita

Alexander Johansson och Monica Johansson från Reddita Företagsservice AB berättade att företaget just flyttat till nya lokaler i Västerskog och att man söker både nya medarbetare och uppdrag inom ekonomi och bokföring. Läs mer om Reddita här.

Kia Mohebi

Kia Mohebi från ALMI Företagspartner berättade därefter om det nya mentorporgrammet som man startar upp under oktober månad i samarbete med Håbo Marknads AB och som pågår under ett år. Projektet rekryterar just nu både mentorer och adepter från Enköping och Håbo. Läs mer om mentorprogrammet här.

Karin Franzen Bohman

Fridegårdsgymnasiet har i höst startat upp idrottsutbildningar under namnet Håbo Sport Academy och rektor Karin Franzén Bohman pratade om hur man med hjärta och träning får resultat och framgång. Läs mer om Fridegårdsgymnasiet och Håbo Sport Academy här.

 Politikerutfrågning

Därefter tog politirkerutfrågningen vid, där Petra Forsström från SustainYourValue var moderator. Deltagande i debatten var Håkan Welin Fp, Leif Lindkvist V, Leif Zetterberg C, Agneta Hägglund S, Fred Rydberg KD, Owe Fröjd BP, Bengt Björkman SD, Marta Obminska M och Christian Nordberg MP. Många pratade om Håbos stora behov av fler bostäder, även infrastrukturen som pendeltågstrafiken mot Stockholm och bredbandsutbyggnaden togs upp av flera. Alla politiker var eniga i fråga om marknadsbolagets viktiga roll för det lokala näringslivet.

Håbo Marknads ABPrenumerera på kommentarer Kommentarer (3 Skickat)

avatar
Joakim Jansson 02 Sep 2014
Ännu en debatt som man försöker gömma för medborgarna.
avatar
03 Sep 2014
Joakim, så är det inte, vi försöker inte att gömma något debatt för medborgarna, oavsett vad Håkan tror, han har fel ännu en gång.

Alla partier var inbjudna till kommunens marknadsbolags frukostmöte.

Frukostmötet är ett öppet möte den första tisdagen i varje månad, det behövs ingen anmälan. Mötet är i första hand en träffpunkt för kommunens företagare och kommunens politiker och har funnits i många år.

Marknadsbolaget kom till efter en motion från Bålstapartiet om inrättandet av en näringslivs-och turistkommitté för många år sedan.

I dag på förmiddagen har politikerna haft en debatt för alla gymnasieelever, vi har inte försökt att gömma den heller, men denna gång var det skolan som bjöd in till debatt och målgruppen var alla elever. (troligtvis kommer den att finnas på skolans hemsida om man vill se den, den är inte hemligstämplad:)

Ha det
avatar
Håkan Sundström 03 Sep 2014
Du har rätt Joakim, medborgarna vågar de inte möta.
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744