Hem | Politik | Bålstapartiet BÅP | Kommunstyrelsen föreslår ändringar i ägardirektiven för Håbohus, trots att majoriteten i håbohus styrelse inte vill det

Kommunstyrelsen föreslår ändringar i ägardirektiven för Håbohus, trots att majoriteten i håbohus styrelse inte vill det

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Håbohus tjänstemän, tillsammans med Håbohus ordförande Leif Zetterberg (C) vill att Kommunfullmäktige ändrar bolagets ägardirektiv, detta trots att en majoritet av håbohus styrelse inte önskat att denna ändring införs.

Kommunstyrelsen föreslår ändringar i ägardirektiven för Håbohus, trots att majoriteten i håbohus styrelse inte vill det. Kommunstyrelsen föreslår ändringar i ägardirektiven för Håbohus, trots att majoriteten i håbohus styrelse inte vill det.


Förslaget att tillskriva ägaren om nya ägardirektiv har inte heller varit föremål för något formellt beslut i styrelsen, förslaget har utarbetats och beslutats av enskilda personer vars agenda är okänd!

I det nya ägardirektivet kan styrelsen själva besluta, utan att fråga ägarna, det vill säga kommunfullmäktige, att sälja ut hyreslägenheter/fastigheter under förutsättning att beloppet inte överstiger 120 miljoner, och detta per styrelsemöte!

Just nu känns det hyfsat tryggt då nuvarande majoriteten styrelsen, Socialdemokraterna och Bålstapartiet hellre vill bygga fler bostäder, inte sälja mer bostäder, men denna styrelsesammansättning varar ju inte för alltid, vad kan hända sen?

På senaste kommunstyrelsemöte röstade Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna för detta förslag.

Bålstapartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är emot förslaget.

Frågan avgörs slutgiltigt på kommunfullmäktiges möte måndag den 4 april i kommunhuset.
Mötet är öppet för allmänheten och börjar kl 19:00 med allmänhetens frågestund, det är bara för vem som helst att komma och fråga varför dessa partier vill genomföra denna ändring, eller om man har några andra frågor.

Owe Fröjd
BålstapartietPrenumerera på kommentarer Kommentarer (8 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 25 Mar 2016
Owe
Det måste finnas en motivering till denna förändring. Jag själv har sedan länge förordat en försäljning av delar i Håbohus för att få loss pengar till annat som behövs här i kommunen, tex ett stort allaktivetshus för våra ungdomar där de kan utöva sin idrott och mycket annat. Bro har ett utmärkt allaktivitetshus (tyvärr lite litet) som rymmer många aktiviteter för våra ungdomar. Ni politiker borde göra ett studiebesök som jag föreslagit Göran Eriksson.
avatar
Owe Fröjd 26 Mar 2016
Den enda anledningen jag kan gissa på är ideologiska skäl, eller att gynna framtida köpare som man har relationer till, jag vet faktiskt inte??
Fråga de som vill sälja och minska antalet lägenheter i håbohus (vilket är resultatet och målet med denna förändring). Det troliga svaret som du får blir att de MÅSTE sälja för att kunna bygga nytt, vilket naturligtvis bara är struntprat!!

Vid försäljningar så kommer inte en krona att gå till andra verksamheter i kommunen, tex. allaktivetshus, man betalar givitvis av sina egna lån i första hand, eller bygga nya och färre bostäder vilket INTE är ett kommunalt bostadsbolags syfte
avatar
Håkan Sundström 26 Mar 2016
Hej Owe
Nu gissar du bara, har du inte pratat med Björkman (BåP) som sitter i Håbohus styrelse om anledningen till förslaget att ändra ägardirektiven?
avatar
Håkan Sundström 26 Mar 2016
Fel av mig. Det är naturligtvis inte Håbohus styrelse som vill ändra ägardirektiven. Det är naturligtvis KS som vill göra denna ändring och därför borde den styrande minoriteten ha en motivering till ändringen av ägardirektiven och att du Owe inte accepterar denna motivering och därför startar du denna ogrundade gissningslek som i.o.f. sig. kan vara riktig.

Jag tror inte det är av ideologiska skäl utan är plan för Håbos utveckling i framtiden.
avatar
Owe Fröjd 28 Mar 2016
Håkan, förslaget till nya ägardirektivet är inte behandlat på något styrelsemöte, förslaget är framtaget av ordf i Håbohus tillsammans med VD och ytterligare en tjänsteman, och det är de lyft det till KS/KF, detta utan någon styrelsemedverkan eller styrelsebeslut!

Så ditt påstående om att det är KS som vill göra denna ändring är helt fel, dock röstade en majoritet av KS för ändringen, när den väl kom upp i KS

Och självklart Håkan, har jag pratat med vår representant i styrelsen, det jag kritiserat i det nya förslaget är förankrat inom både Bålstapartiet, S och V, vi tycker samma sak
avatar
Krister Karlsson 28 Mar 2016
Det här känns som ett kuppförsök från Håbohus sida. Eftersom jag själv är hyresgäst hos Håbohus så undrar man vad ska de sälja ut härnäst? Ska vi sälja av en del politiker kanske till den bäst betalande närkommunen? Eller har bäst före datum gått ut för de flesta av dem? Med den bostadskö som gäller; 5 år? Kanske bättre att satsa på kyrkogårdar för det bli väl nästa anhalt.
avatar
Owe Fröjd 29 Mar 2016
Om jag var hyresgäst så skulle jag efterfråga vad min hyresgästförening tycker om förslaget???
avatar
Krister Karlsson 29 Mar 2016
Tack för ditt svar men jag är inte med i Hyresgästföreningen och tänker inte bli det heller. Jag är lite allergisk mot hänvisningspolitik. Man bollar vidare till nästa instans. Nej, det är bra att Båp är emot förslaget. I hela mitt liv har jag hört om bostadsbrist. Nu är jag trött på det. Två högavlönade politiker har inte klarat skivan. Varför skulle de göra det i framtiden? Sälj ut dessa politiker. Kan man sälja fotbollsspelare så!. Eller hockeyspelare, så varför inte avdankade politiker?
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739